Halloween in Londen 2017: 7x Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Halloween in Londen: Alle Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen!

Het is weer bijna zover: Halloween in Londen komt eraan! Heb jij zin om te gaan trick-or-treaten in de hoofdstad van Engeland? Trek dan je engste pakje aan en meld je aan voor de volgende griezellige evenementen. Als wat ga jij dit jaar verkleed?

Hier zijn de beste events voor Halloween Londen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

HALLOWEEN IN LONDEN EVENEMENTEN

 

Halloween in Londen: Alle Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

 

Science Museum Halloween LATES

Elke laatste woensdag van de maand is het in het Science Museum tijd voor de “LATES”, waarbij er een speciaal programma is na sluitingstijd van het museum. Deze keer is het thema HALLOWEEN!

Wanneer: 30 oktober 2019

Tijd: Tussen 18:45 en 22:00

Waar: Exhibition Rd, South Kensington, London SW7 2DD

Tickets: Gratis te bezoeken, maar je moet wel kaartjes regelen online.

Meer Info: sciencemuseum.org.uk/see-and-do/lates

 

The Home of Halloween: London Dungeon

Bij de London Dungeon ervaar je honderden jaren van donkere geschiedenis van Londen in een van de meest populaire en vermakelijke attracties van de stad. Met negentien spookachtige verhalen en twee spannende ritten, sta je oog in oog met de engste en beruchtste personages van Londen, waaronder Jack the Ripper, Sweeney Todd, The Plague Doctor en The Torturer. Ga de enige ondergrondse waterrit van Londen aan, ontwijk de greep van een ontsnapte gevangene en duik de diepte in tijdens de opwindende verticale vrije val rit. 

Waar: London Dungeon, Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, Lambeth, London SE1 7PB

Tickets: LET OP: De London Dungeon is enorm populair in oktober en op Halloween zelf, ze verkopen altijd uit, dus regel je tickets snel! 

 

Halloween in Londen: Alle Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Koop je kaartjes voor de London Dungeon nu op de officiële Visit Britain Shop >>

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

Halloween at The London Eye

Breng je Halloween naar grote hoogte met de “Spooky Storytime” evenementen bij de London Eye deze oktober. Dit gaat gepaard met heerlijke lekkernijen die worden geleverd door Hotel Chocolat. De London Eye speelt een gloednieuwe 30 minuten durende ervaring in een van de wereldberoemde capsules. Ontworpen met zowel kinderen als volwassenen in gedachten, zal een excentrieke verhalenverteller gasten door vier spookachtige legendes leiden die rond Londen en zijn geschiedenis zijn gebaseerd. Een van hen is alleen niet echt, kun jij raden welke?

Wanneer: 23 – 31 oktober 2019

Waar: Lambeth, London SE1 7PB

Tickets: Adult & Child Combi £35

Meer Info: londoneye.com/whats-on/halloween

Halloween in Londen 2017: 7x Griezellige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Spooky Halloween Garden Tour

Loop mee met de Spooky Halloween Garden Tour van de Chelsea Physic Garden, nieuw in 2019! Kom oog in oog te staan met ‘The Black Death’, ontdek waarom heksen hun plantkunde ‘dodelijk’ serieus namen en leer de geheimen van de boom die zo ingepakt is in folklore dat hij Toutankhamon nog kan mummificeren. Aan het eind van de tour krijg je nog een herstellend drankje. 

Wanneer: 31 oktober 2019

Tijd: 19:00-20:00

Waar: Chelsea Physic Garden, 66 Royal Hospital Road, London SW3 4HS

Tickets: Tickets zijn £22

Meer Info: chelseaphysicgarden.co.uk

Family Halloween Fun

In de ZSL London ZOO zijn er diverse familie-vriendelijke Halloween activiteiten te vinden! Ga mee op een van de ‘Grim Keeper’ tours en ontdek wat er gebeurt als de natuur gruwelijk wordt. Je kunt onderweg zelfs een paar beestachtige uitdagingen verwachten – als je je dapper voelt! (aanbevolen leeftijd 8+). Naast een bezoek aan je favoriete Halloween-dieren zoals vleermuizen, spinnen, slangen, kevers en uilen, is er een hele reeks griezelige lekkernijen om van te genieten. 

Wanneer: 19-27 oktober 2019

Waar: Outer Cir, London NW1 4RY

Tickets: Met een kaartje voor deze dierentuin kun je overal aan meedoen.

Meer Info: zsl.org/zsl-london-zoo

Koop je kaartjes voor de London ZOO nu op de officiële Visit Britain Shop >>

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

Contemporary Gothic

Vier in het Foundling Museum een spookachtige Halloween met een literaire paneldiscussie waarbij schrijvers zich verdiepen in de wereld van hedendaagse gotische fictie. Onder andere met Diane Setterfield (auteur van The Thirteenth Tale), Essie Fox (auteur van Elijah’s Mermaid) en Laura Purcell (auteur van The Silent Companions). ‘s Avonds is er een betaalde bar en de auteurs ondertekenen ook exemplaren van hun boeken.

Wanneer: 25 oktober 2019

Waar: 40 Brunswick Square, Bloomsbury, London WC1N 1AZ

Tickets: Tickets £12

Meer Info: the-foundling-museum.arttickets.org.uk

Halloween in Londen 2017: 7x Griezellige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Halloween bij Madame Tussauds

Tijdens de Halloween is er bij Madame Tussauds in Londen altijd een speciaal evenement te vinden. Dit jaar kun je bij “Tales from the Chamber” voor slechts 2 weken een huiveringwekkende reis maken door enkele van de donkerste, meest gruwelijke waargebeurde misdaadverhalen uit de oorspronkelijke “Chamber of Horrors”. William Burke en William Hare pleegden 16 moorden in de periode van ongeveer 10 maanden en verkochten elk lichaam voor winst in de jaren 1820 in Schotland. Sluit je aan bij rechercheur hoofdinspecteur Walter Dew terwijl hij naar de dokter en zijn geliefde zoekt. 

Wanneer: 19 oktober tot 3 november 2019

Waar: Marylebone Rd, Marylebone, London NW1 5LR

Tickets: Tickets koop je via de Madame Tussauds website (LET OP: je hebt hiernaast nog een gewoon toegangsticket nodig, koop deze voordelig via de Visit Britain shop!)

Meer Info: madametussauds.com/london/en/whats-inside/tales-from-the-chamber

Koop je kaartjes voor Madame Tussauds nu op de officiële Visit Britain Shop >>

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

Dickens After Dark: A Halloween Special

Vier in het Charles Dickens Museum een griezelige Halloween! Ervaar hoe het was om in het donker in een Victoriaans huis te zijn, terwijl je je verdiept in de ongeziene mysteries van de toekomst met de populaire Victoriaanse tijd van tarotkaartlezingen met een echte waarzegster. Werk je een weg door de griezelige diepten van het historische huis via een aantal Dickense verhalen die geschikt zijn voor Halloween. Sluit de nacht af met een drankje of twee aan de kaarslichtbar. 

Wanneer: 31 oktober 2019 

Waar: 48-49 Doughty St, Holborn, London WC1N 2LX

Tickets: £23, aangeraden alleen voor 18+

Meer Info: dickensmuseum.com

B-Bakery Bus: Halloween Edition 

Als je deze Halloween echt iets origineels wilt doen, dan kan ik je van harte de B-Bakery bus aanraden. Dit is een rode dubbeldekker bus die door Londen rijdt… en je een fijne Afternoon Tea serveert! De nieuwe Halloween Afternoon Tea Bus Tour heeft een speciaal themamenu om deze herfst van te genieten. Het Halloween Afternoon Tea-menu bevat seizoensgebonden lekkernijen van Brigit’s Bakery, zoals pompoentaartjes, vingersandwiches, mini-cupcakes, zoete broodjes en natuurlijk de verplichte versgebakken scone met jam en clotted cream. Je hebt de mogelijkheid om enkele eetbare insecten van Jimini uit te proberen als je je bijzonder hongerig en dapper voelt.

Wanneer: 31 oktober – 2 november 2019

Waar: De buschauffeur neemt je mee langs The London Eye, Big Ben, The Houses of Parliament, Westminster Abbey, St James’s Park, Hyde Park, The Royal Albert Hall, Marble Arch, Nelson’s Column, Downing Street en nog veel meer! 

Tickets: london.b-bakery.com/afternoon-tea-london/halloween-afternoon-tea/

Meer Info: Lees onze volledige review van de B-Bakery Bus!

Halloween in Londen: Alle Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Musical Wicked

Deze musical won meer dan 90 internationale prijzen en blijft tot op de dag van vandaag een “West End-sensatie” in Het Londense Apollo Victoria Theatre. Het verhaal is gebaseerd op de veelgeprezen roman van Gregory Maguire die de verhalen en personages van L. Frank Baum’s Wizard of OZ opnieuw heeft beschreven. Wicked vertelt het ongelooflijke verhaal van een onwaarschijnlijke, maar diepe vriendschap tussen twee meisjes die elkaar voor het eerst ontmoeten als tovenarijstudenten. Hun buitengewone avonturen in OZ zullen ze uiteindelijk waarmaken
hun bestemming als Glinda The Good en the Wicked Witch of het westen.

Halloween in Londen 2017: 7x Griezellige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Waar: Apollo Victoria Theatre, 17 Wilton Rd, Pimlico, London SW1V 1LG

TicketsMet het Londen theater paspoort zie je goedkoop deze voorstelling >>

Theaterstuk The Woman in Black

De plot van dit stuk speelt zich af in het begin van de 20e eeuw in Engeland en volgt een jonge, onlangs weduwe-advocaat die naar een afgelegen dorp reist waar hij ontdekt dat de wraakzuchtige geest van een geminachte vrouw de lokale bevolking terroriseert. Ik heb het toneelstuk gezien en kan het aanraden, echt heel spannend! 

Theaterstuk The Woman in Black

Waar: Fortune Theatre London‎, Russell St, Holborn, London WC2B 5HH

TicketsMet het Londen theater paspoort zie je goedkoop deze voorstelling >>

Musical Phantom of the Opera

De Phantom of the Opera blijft na al die jaren nog steeds een van de meest populaire musicals in Londen! Ver onder de majesteit en pracht van het operagebouw van Parijs, verbergt de Phantom zich in een schaduwrijk bestaan. Beschaamd door zijn fysieke uiterlijk en gevreesd door iedereen, probeert de Phantom het operagebouw van Parijs en zijn spelers te besturen. The Phantom vindt een nieuwe student in de vorm van Christine en hij traint haar om de muziek van de nacht te zingen. Wanneer een gezicht uit haar verleden verschijnt, moet de Phantom ontdekken of de liefde die hij voor zijn mooie student heeft zo sterk is dat zelfs haar hart niet kan weerstaan.

Halloween in Londen 2017: 7x Griezellige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Waar: Her Majesty’s Theatre, Haymarket, St. James’s, London SW1Y 4QL

Tickets: uk.thephantomoftheopera.com


Halloween in Londen: Alle Griezelige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester


Ghost Bus tour door Londen

Dit is niet een normale Londen sightseeing bus tour! De Ghost Bus Tour gidsen vertellen de spookachtige verhalen uit de donkere kant van de geschiedenis van Londen. Met live acteurs en on-board special effects, dit is een tour die je niet mag missen. Hoor de verhalen van Londen’s donkerste gebeurtenissen, waaronder de pest, de Grote Brand van Londen en de Jack the Ripper moorden. 

Wanneer: De tour vindt plaats op zondag t/m donderdag: 19:30 en 21:00 uur, vrijdag: 18:00, 19:30 en 21:00 uur, en zaterdag: 18:00, 19:30, 19:45, 21:00 en 21:15 uur. LET OP: Geen bus tour op 24, 25 en 31 december

Waar: De tour vertrekt vanaf 8 Northumberland Avenue, buiten het Grand Hotel, tegenover The Sherlock Holmes Pub. Postcode: WC2N 5BY.

Tickets

Koop je kaartjes voor de Ghost Bus Tour nu op de officiële Visit Britain Shop >>

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

Metropolis Halloween

Metropolis is een van de best bewaarde geheimen van Oost-Londen. Verdeeld over 5 verdiepingen vind je hier een griezelige kelder, een moorddadig strand, een bubbelbad met uitschuifbaar dak, schommels, griezelige kermisattracties, palen en podia met natuurlijk wat Halloween-verrassingen…

Muziek: Disco, Pop, Hiphop R&B & House

Dresscode: Out of This World!

Wanneer: 31 oktober – 21:45 tot 03:00

Waar: Metropolis Club, 234 Cambridge Heath Rd, E2 9NN Londen

Tickets: £5.00 – £10.00 + Booking fee

Meer Info: Check het Facebook event

BEWAAR OP PINTEREST:

Halloween in Londen 2017: 7x Griezellige Evenementen Om Niet Te Missen! || The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.