Liefs uit Londen: Erik van Reisprins || The London Tester

Liefs uit Londen: Erik van reisprins.nl

The Londen Tester interviewt Nederlandse en Belgische reisbloggers over hun bezoek aan Londen. Vandaag is het woord aan Erik van de reisblog Reisprins!

Wanneer was je voor het laatst in Londen?

In december 2018 was ik voor het laatst in Londen. Samen met mijn vriendin besloten we om mijn 35e verjaardag in Londen te gaan vieren met een bezoek aan de North London derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. We zijn woensdagochtend naar Londen gevlogen en donderdagavond weer naar huis gevlogen en hadden zodoende twee volle dagen tot onze beschikking.

Hoe ben je naar Londen gereisd?

De laatste keer zijn we met het vliegtuig naar Londen gereisd. Vanuit Schiphol zijn we met Easyjet naar Luton Airport gevlogen om vervolgens met de trein naar het centrum van de stad te reizen. In het verleden zijn we meerdere malen naar Stansted Airport gevlogen om ook met de trein naar de stad door te reizen.

Om naar Londen te reizen kies ik eigenlijk altijd voor het vliegtuig vanwege de lage prijs, het comfort en de snelheid.

Lees het reisverslag van Erik en Judith op www.reisprins.nl

Waar overnachtte je in Londen?

De laatste keer overnachtten wij in het Oliver Plaza Hotel. Dit hotel kunnen we zeker aanraden. Het hotel was vrij recent gerenoveerd en was op zeer korte loopafstand van het metrostation “Earl’s Court”. Wat locatie van een hotel is het is het erg praktisch om een hotel te nemen dicht bij een metrostation dat een goede verbinding heeft met meerdere lijnen.

Tenslotte kan het handig zijn om dicht bij een treinstation (Liverpool Street Station of St. Pancras) te zitten i.v.m. de treinverbinding met het vliegveld.

Liefs uit Londen: Erik van Reisprins || The London Tester

Wat was het leukste dat je in Londen gedaan of gezien hebt? Wat maakte die activiteit zo speciaal?

Het leukste dat ik ooit in Londen gedaan heb was het bezoeken van de FA Cup finale tussen Arsenal en Aston Villa in 2015. Op de wedstrijddag heb ik met talloze Arsenal supporters in verschillende pubs rondom het Wembley stadion gefeest en vervolgens genoten van een geweldige wedstrijd.
Na het winnen van de FA Cup ben ik een dag later naar de huldiging geweest voor het Emirates Stadium. Dit weekend was enorm bijzonder omdat ik in deze 2 dagen met veel verschillende locals contact heb gehad en samen een geweldig feest heb gevierd.

Was er iets dat je gedaan hebt in Londen dat tegenviel?

Eigenlijk valt me zelden iets echt tegen in Londen. Als ik dan toch iets moet noemen is het Borough Market. Natuurlijk is dit een geweldig mooie markt met mooie producten, leuke winkeltjes en gezellige eetgelegenheden. Helaas wordt het echter overstroomd met toeristen en is het echt enorm druk. De charme is er daardoor wel een beetje vanaf gegaan naar mijn mening.

Heb je tijdens je bezoek aan Londen ergens lekker gegeten en/of gedronken? Kun je wat aanraders van leuke hotspots met ons delen?

Waar Borough Market me wat tegen begon te staan heeft Old Spitafield Markets me zeer aangenaam verrast. Deze prachtige markt heeft talloze kraampje staan met zeer mooie producten, maar is vooral de moeite waard om te bezoeken vanwege het eten. Old Spitafield Market heeft verschillende eetkraampjes met gerechten uit de hele wereld. Het is hier een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Borough Market. Zorg wel dat je hier op tijd bent, van rond lunchtijd lopen de kantoren leeg en barst het hier van de pauzerende kantoormedewerkers.

Bij Pilpel hebben wij toen voor een goede prijs een heerlijk broodje falafel gegeten van werkelijk enorm formaat. Een andere eetgelegenheid die wij nooit overslaan is Ben’s Cookies. De lekkerste koekjes (of zeg maar gerust koeken) die wij kennen worden hier gemaakt en verkocht. Er zitten meerdere vestigingen in Londen, maar meestal komen wij uit bij de vestiging bij Covent Garden.

Is er iets in Londen dat je graag had willen doen, maar geen tijd meer voor had?

Een van de dingen die nog op mijn Londen lijstje staan is het bezoeken van de Tower of London. Ik ben inmiddels talloze keren naar de Engelse hoofdstad geweest maar heb dit nog nooit bezocht. Vanuit mijn directe omgeving heb ik vernomen dat dit zeer de moeite waard zou moeten zijn, dus wil ik dit zeker nog eens bezoeken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik Londen gezien heb zonder de kroonjuwelen met mijn eigen ogen aanschouwd te hebben.

Mijn grote tip is dan ook om de eerste keer dat je naar Londen gaat de bekende toeristische trekpleisters te bezoeken. Ga dus zeker naar Buckingham Palace, Piccadilly Circus, de Tower Bridge en kijk je ogen uit bij de Big Ben. Op deze manier hoef je de volgende keer dat je naar Londen deze plekken niet meer te bezichtigen en kan je ook eens lekker rondkijken in wijken als Spitalfield of Camden.

Liefs uit Londen: Erik van Reisprins || The London Tester

Heb je nog een bijzondere tip voor reizigers aan Londen?

Ik heb absoluut nog een tip! Londen is namelijk de perfecte stad voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Met de talloze profclubs in de stad speelt er altijd wel een ploeg in zijn of haar eigen stadion in het weekend. Op mijn blog heb ik dan ook een uitgebreide gids staan hoe je vanuit Nederland het beste een voetbaltrip naar Londen kan plannen, en dan met name naar mijn favoriete club; Arsenal.

Vanuit Nederland zijn er verschillende betrouwbare websites waar je kaarten kan aanschaffen. Met een gunstige vlucht en goed hotel kan je zo een leuke voetbalreis in elkaar zetten om samen met je vrienden of gewoon samen met je partner te maken.

Lees meer over het plannen van een voetbalreis naar Engeland op www.reisprins.nl/artikelen/voetbalreis-naar-londen

Bedankt voor je antwoorden Erik!

Als je Erik’s avonturen op reis wilt volgen, bezoek dan zijn website www.reisprins.nl of volg hem op social media: 

FacebookTwitterInstagram

Alle foto’s in dit artikel zijn © Erik van Turnhout / www.reisprins.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.