Liefs uit Londen: Heidi van Living by the Sea || The London Tester

Liefs uit Londen: Heidi van livingbythesea.be

The Londen Tester interviewt Nederlandse en Belgische reisbloggers over hun bezoek aan Londen. Vandaag is het woord aan de Belgische Heidi van reisblogs Living by the Sea en Take me to Sweden!

 

Wanneer was je voor het laatst in Londen? 

Ik ga geregeld eens voor een paar dagen naar Londen maar eind april 2017 was ik er een hele week voor de bloggersconferentie Traverse. Uiteraard heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn favoriete plekjes nog eens te bezoeken en minder bekende buurten te verkennen.
 

Hoe ben je naar Londen gereisd?

Vanuit België is het eigenlijk het makkelijkste om met de Eurostar naar Londen te reizen. Aangezien ik zelf uit West-Vlaanderen kom, rij ik met de wagen naar Rijsel (Lille in Frankrijk) waar ik parkeer en dan anderhalf uur later met de trein al in hartje Londen sta.
 

Waar overnachtte je in Londen? 

Omwille van de hoge prijzen voor eenvoudige kamers, waarbij je vaak zelfs de badkamer op de gang moet delen, koos ik deze keer voor een AirBnB in Greenwich. Na een drukke dag in Londen, kon ik ‘s avonds de rust van Greenwich wel appreciëren. Bovendien was het logies niet ver van een halte van de Thames Clipper.
 
 
Liefs uit Londen: Heidi van Living by the Sea || The London Tester
Heidi in Greenwich
 

Heb je tijdens je bezoek aan Londen ergens lekker gegeten/gedronken? 

Hip Chips! Een restaurant dat alleen maar chips verkoopt ben ik nog nergens anders tegengekomen. De zoute chips hadden mijn voorkeur, hoewel het ook speciaal was om de zoete te proberen. 
 
Ook het Scandinavische restaurant Aquavit veroverde een plaatsje op mijn ‘zeker nog eens opnieuw doen’-lijstje. Hier ging ik zowel ontbijten als dineren, heerlijk! Ik was blij een stukje Zweden in Londen te vinden en voelde me er op slag thuis. Er zijn nog een aantal Scandinavische adresjes in Londen waar je terecht kan voor fika. Die moet ik de volgende keer zeker nog opzoeken.
 
Liefs uit Londen: Heidi van Living by the Sea || The London Tester
Lekker eten bij Hip Chips
 

Was er iets dat je gedaan hebt in Londen dat tegenviel?

Ik hou niet zo van metro’s dus probeerde zoveel mogelijk met de Thames Clipper te reizen. Handig! Alleen is het toch een paar keer fout gelopen: onduidelijke of verkeerde communicatie van het personeel waardoor ik een te duur ticket kocht en zelfs eens op een verkeerde boot zat. Ik zou dus aanraden om dit op voorhand thuis allemaal zelf goed uit te zoeken. 
 

Is er iets in Londen dat je graag had willen doen, maar geen tijd meer voor had?

Ik had graag wat meer tijd gehad om te gaan shoppen in Londen! En make-up workshops te volgen bij Bare Minerals. Daar maak ik volgende keer zeker tijd voor.
 
 
Liefs uit Londen: Heidi van Living by the Sea || The London Tester
Heidi bij Aquavit
 

Heb je een goede budget tip voor een bezoek aan Londen?

Betaal in Greenwich niet om een foto te nemen bij de nulmeridiaan, er is een verstopt stukje waar het ook gratis kan!
 
Lees meer over deze geheime tip en leuke dingen te doen in Greenwich op livingbythesea.be
 
 

Zijn er nog meer plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je bezocht hebt?

Ik heb eigenlijk nog niet zoveel van het Verenigd Koninkrijk gezien. Vorig jaar mocht ik voor de verjaardag van Shakespeare naar Stratford-upon-Avon en voor het werk was ik ook al eens in Weymouth.
 

 

Bedankt voor je antwoorden Heidi!

Als je meer wilt weten over Zweden of Heidi’s avonturen op reis wilt volgen, bezoek dan haar website’s takemetosweden.be en livingbythesea.be of volg haar op social media: 

 
FacebookTwitterInstagramPinterest
 
Alle foto’s in dit artikel zijn © Heidi Vandenbussche / takemetosweden.be / livingbythesea.be.
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 
 
 
Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.