Liefs uit Londen: Stefania van Kijk op de Wereld || The London Tester

Liefs uit Londen: Stefania van stefaniavanlieshout.com

The Londen Tester interviewt Nederlandse en Belgische reisbloggers over hun bezoek aan Londen. Vandaag is het woord aan Spanje-Expert en wereldreiziger Stefania van reisblog Kijk op de Wereld!

Wanneer was je voor het laatst in Londen?

Zomer 2014, dit was een familie-trip naar Engeland. We spendeerden 5 dagen in Londen. Wij wonen in Spanje en de kinderen gaan naar een Britse school,  dus ik vond het tijd dat ze een keer in context konden plaatsen wat ze op school leren.

Hoe ben je naar Londen gereisd?

We zijn met het vliegtuig vanuit Spanje naar Engeland gegaan en hebben daar een auto gehuurd De afstand tussen mijn woonplaats Malaga en Londen is te ver om te rijden of om met ander vervoer te gaan.
Toen ik nog in Nederland (en later in Engeland) woonde ging ik vaak met de ferry en ik ben ook wel eens via de tunnel gegaan. Als je rond wilt rijden in Engeland is het handig om je eigen auto mee te nemen. Als je alleen Londen bezoekt zou ik de auto zeker thuis laten, want dan is die alleen maar tot last.
Liefs uit Londen: Stefania van Kijk op de Wereld || The London Tester
Fietsen door Londen

Waar overnachtte je in Londen?

Novotel centrum. Wij slapen vaak bij Novotels omdat ze meestal een voordelige deal aanbieden voor families met kinderen onder de zestien. De kamers zijn altijd goed en ruim. Twee kinderen slapen gratis op een slaapbank bij de ouders op de kamer en hoeven niet voor het ontbijt te betalen.
Het ontbijtbuffet is heel goed en uitgebreid. Het hotel lag centraal, wat we belangrijk vonden, maar was schreeuwend duur. Maar daar ontkom je haast niet aan in het centrum van deze stad.

Wat was het leukste dat je in Londen gedaan hebt? 

Het British Museum, daar namen we de kinderen mee naar toe omdat het zo’n fantastisch museum is. We gaan elke zoveel jaar een keertje kijken. De kinderen (toen 14 en 10 jaar) bleken beiden, enigszins tot mijn verbazing, bijzonder geïnteresseerd.
Liefs uit Londen: Stefania van Kijk op de Wereld || The London Tester
Het British Museum

Was er iets dat je gedaan hebt in Londen dat tegenviel?

We hadden geluk met het weer deze keer. Het was rond de dertig graden. Het weer kan wel een spelbreker zijn in Engeland.

Heb je tijdens je bezoek aan Londen ergens lekker gegeten/gedronken? 

We hebben met de kinderen in pubs gegeten, de zogenaamde pub meals. Dat werkt prima, het eten is betaalbaar en als geen alcohol drinkt dan is de totale rekening goed te doen.
Liefs uit Londen: Stefania van Kijk op de Wereld || The London Tester
Uitzicht vanuit de London Eye

Is er iets in Londen dat je graag had willen doen, maar geen tijd meer voor had?

Het Science Museum is door verschillende mensen aangeraden, het schijnt erg leuk te zijn voor kinderen.
Lees meer over Stefania’s ervaringen over het bezoeken van Londen met kinderen op stefaniavanlieshout.com

Zijn er nog meer plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je bezocht hebt?

Ik heb in Engeland in Lowestoft gewoond, dat kan ik niet aanraden, maar ten zuiden ligt Southwold, een schattig kustplaatsje. Noorderlijker ligt Norwich, een leuke studentenstad.
Schotland vind ik helemaal geweldig (behalve het weer), want het heeft een fantastische natuur en mooie oude kastelen en kloosters.

Bedankt voor je antwoorden Stefania!

Als je meer wilt weten over het leven in Spanje of Stefania’s avonturen op reis wilt volgen, bezoek dan haar website stefaniavanlieshout.com of volg haar op social media: 

FacebookTwitterInstagramPinterest
Alle foto’s in dit artikel zijn © Stefania van Lieshout/ stefaniavanlieshout.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.