The London Tester Persoonlijk Dagboek

Londen Dagboek #001 – Help! We Veranderen Weer Van Land!

Blijf op de hoogte van onze laatste avonturen in Londen en de rest van de wereld door dit dagboek.

 

Om heel eerlijk te zijn waren de laatste weken niet te filmen zo druk. Dit geeft een beetje aan hoe ik me op het moment voel:

 
Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

Maar laten we even terug in de tijd gaan zodat ik kan uitleggen hoe het allemaal zover is gekomen.

 

Expat leven in Sydney

Nick en ik hebben bijna 2 jaar in Sydney gewoond en het was geweldig. Sydney is groot… gaaf… glamoureus… echt geweldig. Een heerlijke plaats om te wonen en te werken en we hadden er een fijn leventje met een goed ritme: vrienden, feestjes, sportschool, weekendjes weg, samen koken, kangoeroes voeren en Masterchef kijken. Zoals je dat doet.

Maar toen keken we op de kaart en realiseerden we ons dat Sydney toch wel echt aan de andere kant van de wereld ligt.

Nadat enkele van onze familieleden ziek werden en zelfs overleden, we bruiloften, baby’s en veel verjaardagen misten en er op het werk ook het een en ander gaande was waar ik nu niet verder op in zal gaan, wisten we dat we een belangrijke keuze moesten maken.

We besloten dat het tijd was om terug naar Europa te gaan.

 

Terug naar Nederland

Als je ooit voor langere tijd gereisd hebt, laat me dan alsjeblieft weten of dit normaal is, of dat het aan ons ligt. Voordat je vertrekt, vraagt iedereen:

“waarom?”

En dan kom je terug. En dan vragen ze je:

“waarom?”

 

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

Say What?

We gingen er even goed voor zitten en vroegen onszelf af: Waarom zijn we eigenlijk terug gekomen?

Naast het -hele belangrijke- familie deel van de keuze was het ook omdat we heel sterk voelden dat we vooruit moesten blijven bewegen in ons leven. Om nieuwe uitdagingen aan te nemen en niet bij een oude situatie te blijven omdat dat misschien betekent dat we (iets meer) zekerheid hebben.

 

Werk vinden in Nederland

Alles goed en wel, we verhuisden terug naar Nederland, ook al wisten we dat het vinden van werk in Amsterdam, vooral voor Nick die architect is, moeilijk zou zijn.

We hadden ons niet gerealiseerd dat het vrijwel onmogelijk zou worden.

Na het sturen van de 80e sollicitatiebrief, ontwikkelde Nick een zenuwtrek in zijn oog en begon hij aan de meubels te knagen.

We moesten duidelijk iets veranderen. Weer.

 

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

En dat deden we.

Nick begon met het zoeken naar werk in Rotterdam. En daarna in Duitsland. En daarna in China, maar toen raakten onze moeder lichtelijk in paniek, dus begon hij met zoeken in Engeland.

Eindelijk, na 7 maanden van ontbijtjes voor mij maken en het geven van rug massages (I Wish!), kreeg hij een e-mail.

 

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

En toen nog eentje.

 

Manchester VS Londen

Met twee aanbiedingen werd de keuze er niet gemakkelijker op. De banen liepen totaal uiteen (qua personeel/projecten/visie, etc.) en omdat een van de banen in een stad was waar we allebei nog nooit geweest waren, was het zo moeilijk om te kiezen!

Ik heb werkelijk waar Manchester ge-googled en las dat het ook wel de ‘Rainy City’ genoemd werd. Ik heb misschien laten vallen dat ‘Ik niet van plan was om 4 jaar in de f*-ing rain door te brengen!’. Mijn vriendin suggereerde gelijk dat dit wel een hele goede blog titel zou zijn.

Maar toen we het erover eens waren dat het in Londen ook de hele tijd regent, was dit niet langer een overtuigend argument.

 

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

London Baby

Lang verhaal kort: de gasten uit Manchester het afweten op het laatste moment en dus accepteerde Nick de baan in Londen.

Om even het plaatje compleet te schetsen: op dit moment waren zijn ouders op vakantie, mijn baas een week niet op kantoor, we hadden eigenlijk niet echt een plek om onze spullen op te slaan, ik had mijn 10-daagse reis naar Ierland al gepland en zijn nieuwe baas wilde graag dat hij begon met werken… nou ja… aankomende maandag.

 

Waar we ons eigenlijk zo hadden moeten voelen:

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

Voelden we ons meer zo:

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

Na het nieuws op een dinsdag gehoord te hebben, pakten we ons hele hebben en houwen op woensdag in, verhuisden we alles naar het huis van mijn ouders op donderdag (*verrassing!*) en zeiden we tot ziens bij Nick zijn ouders in het weekend.

Nick zal de maandag erna in een vliegtuig en ik bleef achter omdat ik nog een aantal diensten moest werken.

 

Naar een ander land verhuizen is niet zo glamoureus als het lijkt

Nee, echt niet. Ik vond het sneu voor Nick dat hij alleen een huis, een bankrekening, een burgerservicenummer en een telefoon moest regelen.

Hij vertelde me dat het in Engeland niet zo gemakkelijk is om te starten als hoe het in Sydney ging, maar hij zet kleine stapjes vooruit… en leert gelijk zijn eerste lokale scheldwoorden.

Maar als ik dan eindelijk de sloot oversteek (wat trouwens zal zijn op de 27e van Oktober), weet ik dat ik een bed heb om in te slapen en een bord om van te eten.

Dit laatste weet ik, omdat ik zelf degene zal zijn die de auto rijdt om die borden naar het nieuwe adres te brengen, maar dat even terzijde.

Wat we nu alleen nog hoeven doen is kalm blijven en vooral doorgaan en nog 2 laatste dingen doen:

 

1. Onze ‘funny walks’ oefenen

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

2. Van onze belachelijke Australische accenten afkomen.

Vooral Nick, natuurlijk.

Londen Dagboek #001 - Help! We Veranderen Weer Van Land!

 

Je kunt ons succes wensen of ons je beste adviezen geven voor het verhuizen naar Londen in de commentaar sectie hier beneden. Maar vraag ons alsjeblief niet waarom?

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.