Londen Weekend Guide – 1 / 2 / 3 Februari

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Brr! Het is super koud in Londen op het moment! Mocht je dit weekend in Londen zijn, kleed je dus warm aan! Gelukkig is er veel in Londen te doen dat lekker warm binnen is, zoals een museumpje pakken, uitgebreid gaan eten of een Afternoon Tea doen. 

Wij hebben afgelopen weekend de B-Bakery Bus Tour van Brigit’s Bakery gedaan en dat was echt ontzettend leuk! Je rijdt hierbij in een oude Routemaster dubbeldekker door de stad, krijgt heerlijke hapjes voor je, thee/koffie/warme choco erbij en kunt onderweg kijken naar enkele highlights van Londen. Het was hier en daar wel een beetje hobbelig (je krijgt daarom je drankje in een beker met deksel erop en je bordjes hebben anti-slip aan de onderkant), maar het was prima te doen, zeker met al die regen buiten. Volledige review met alle foto’s volgt zo snel mogelijk. 

Wat ook erg leuk was is dat we naar de “Lates” van het Science Museum geweest zijn. Dit is iets dat bijna elk groot museum aan het eind van elke maand doet: ze openen het museum na sluitingstijd alleen voor volwassenen en draaien dan muziek, houden verschillende lezingen en doen tours, danssessies en serveren hapjes en drankjes. Het thema deze keer was “Chinese New Year” en er was veel te leren over de Chinese cultuur én (wat ik zelf erg leuk vond) het Chinese Space Program! 

Nu hebben we januari dus feestelijk afgesloten en is het tijd om met februari te beginnen. Er staan veel nieuwe gidsen van Londense wijken achter de schermen klaar om afgeschreven (zo.veel.werk.) en gepubliceerd te worden, dus nog even geduld en dan komen er weer veel nieuwe tips online!

– Nienke & Nick

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt? Zo niet, dan kun je dat hier gelijk doen: 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

GESLOTEN ATTRACTIES IN LONDEN

 • Wegens restauratiewerkzaamheden is de Meridian Gallery en het Meridian Gebouw bij de Royal Observatory in Greenwich gesloten tot 15 februari 2019. Het Flamsteed House, de Octagon Room, Meridian Line, Great Equatorial Telescope en Meridian shop zijn gewoon open.

 

HIGHLIGHTS

 • Gek op bijzondere festivals? Dan is misschien het “London International Mime Festival” iets voor jou! Een aantal shows zijn al uitverkocht, maar er zijn hier en daar nog plaatsen beschikbaar. Tot 3 februari! 
 • Tot deze zaterdag kun je in de Shakespeare’s Globe kijken naar de voorstelling “Macbeth“, met zowel traditionele staanplaatsen als zitplaatsen. De voorstelling duurt 2 en een half uur, inclusief pauze. Kaarten £10 (staan) of £20 – £48 (zitten)
 • Tot deze zaterdag kun je in de Shakespeare’s Globe ook nog kijken naar de voorstelling “Doctor Faustus“, met zowel traditionele staanplaatsen als zitplaatsen. De voorstelling duurt 2 en een half uur, inclusief pauze. Kaarten £10 (staan) of £20 – £48 (zitten)
 • Van 2 tot 23 Februari kun je in het Museum of London echte museumobjecten vasthouden en de achterliggende verhalen horen. Leuk voor kinderen. Entree: GRATIS, kom tussen 14:00-16:00 gewoon langs.
 • Altijd al eens Tower Bridge open willen zien gaan? De actie gebeurd dit weekend op vrijdag 1 februari (09:30, 10:00 & 23:30).
 • Dit weekend gaat de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A van start. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.
 • Je hebt deze zaterdag een zeldzame kans om leden van de Household Cavalry te ontmoeten. Dienende soldaten staan klaar om over hun werk te praten tijdens dit gezinsvriendelijke evenement, dat ook ingaat op hoe de paarden worden verzorgd en getraind. Gratis, je kunt gewoon komen opdagen tussen 10:00-20:30. Check de site voor specifieke tijden en activiteiten.

 

NOG MEER BIJZONDERE ACTIVITEITEN IN LONDEN

 • Vier het Chinees Nieuwjaar met gratis evenementen in het Museum of London Docklands. Leuk voor de kids: je kunt er knutselen en dans- en theatervoorstellingen bijwonen deze zaterdag en zondag.
 • Elk weekend zijn er in de Royal Observatory in Greenwich planetarium shows (“The Sky Tonight“) om 11:45, 14:00 en 16:15. £8.00 volwassenen, £5.35 kinderen.
 • Een echte Britse traditie meemaken? Dan moet je de Changing the Guard zien! Om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace, maar ik kan je aanraden hier ruim ervoor aanwezig te zijn vanwege grote drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 • Laat solo-trompettist Emily Mitchell je meenemen op een reis door muziek met als thema dieren en cowboys in The Foundling Museum volgende week donderdag, in samenwerking met het Philharmonia Orchestra. Datum: 7 Februari. Tijd: 13:00. Gratis als je een kaartje voor het museum hebt (£10 volwassenen, £7.50 studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is)

 

meer leuke ideeën nodig? lees dan snel verder!

Londen Weekend Guide – 1 / 2 / 3 Februari

Het Design Museum

Foto credit: Allan Harris, CC BY-ND 2.0

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – LAATSTE KANS

 • In het Design Museum vind je tot 6 Februari de gratis tentoonstelling “Peter Barber: 100 Mile City and Other Stories“. Deze Britse architect en urbanist onderzoekt de huizencrisis in Londen en de rol van architectuur om een meer humane stad te creëren.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Kitty Clive: The Creation Of A Female Celebrity” nog tot 7 februari. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Tot 8 februari kun je in Kensington Palace kijken naar de kostuums die in de film “The Favourite” gedragen zijn. Je moet een kaartje voor het paleis hebben, dan kun je gratis de tentoonstelling zien.
 • In Hampton Court zie je ook tot 8 februari nog meer kostuums van de film “The Favourite” met onder andere Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Hier kun je ook filmlocaties bekijken! Tentoonstelling en locaties als onderdeel van je ticket naar het paleis.
 • De interactieve tentoonstelling “Videogames: Design/Play/Disrupt” is nog tot 24 februari in het V&A museum te zien. Je krijgt hier inzicht in het ontwerpproces achter een aantal innoverende videospellen. £18
 • Laat het daglicht achter en zet je zintuigen aan het werk in deze lichtgevende tentoonstelling in het Natural History Museum. Tot 24 februari! Tickets £11.50 (volwassenen), kinderen zijn gratis.
 • Deze maand kun je voor het laatst de tentoonstelling “Fluid Statics” in de Victorian Engine Rooms van de Tower Bridge zien. Kunstenares Imogen Piper stript de brug terug naar zijn mechanische kern en onderzoekt de ingewikkelde processystemen die centraal staan in de functie ervan. Toegang is inclusief bij je ticket voor het bezoeken van de brug en je hoeft niet te reserveren.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – TOT VOLGENDE MAAND

 • Nu te zien in het Museum of London: de tentoonstelling “Disease X“. Tot 3 Maart. Entree: GRATIS.
 • Nog tot 3 Maart kun je in Somerset House de tentoonstelling “Good Grief, Charlie Brown!” bezoeken, natuurlijk over de bekende Peanuts cartoons van Charles M. Schulz. £14.00, gratis onder de 12 jaar.
 • De tentoonstelling “Time Out 50: 50 Years, 50 Covers” in het Museum of Brands is nog te zien tot 3 Maart. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “First Amongst Equals“, over opmerkelijke vrouwen die de hedendaagse Britse samenleving gevormd hebben, nog tot 10 Maart.
 • Nu te zien in het Museum of London: “Votes for Women“. Tot 10 Maart. Entree: GRATIS.
 • Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Tot 24 maart kun je in het Science Museum gratis (je moet wel reserveren) naar de tentoonstelling “The Last Star: Blood and Revolution“. Hier leer je alles over het leven en de dood van de Tsaar Nicholas II en zijn familie, die in 1918 op mysterieuze wijze van de aardbodem verdween…
 • Tot 24 Maart kun je in het Design Museum de tentoonstelling “Home Futures” zien, die in samenwerking met IKEA tot stand kwam. Er wordt gekeken naar de het huis van de toekomst en hoe visies van vroeger tegenwoordig zijn ingevuld. £14.50 (volwassenen) / £7.25 (kids).
 • De “Poster Parade” in het London Transport Museum viert het openbaar vervoer in Londen met de meest iconische poster-ontwerpen en grafisch ontwerpers. Elke drie maanden is er een nieuw thema. tot 29 maart kun je “Clean Air for London” zien.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – DUURT NOG EVEN

 • Bekijk de tentoonstelling “Food Glorious Food: Dinner with Dickens” in het Charles Dickens Museum. Entree: £9.50 volwassenen, £7.50 studenten, £4.50 kinderen 6-16 jaar. Nog te zien tot 22 April.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.

 

Londen Weekend Guide – 1 / 2 / 3 Februari

Museum of Brands

Foto Credit: Martin Pettitt, CC BY 2.0

 

LEZINGEN IN LONDEN

 • Woon vlak na dit weekend de presentatie “Neuroscience – Why Do People Buy?” van Sandra Murphy, Director of Neuroscience, Nielsen bij in het Museum of Brands. Tijd: 18:30 – 21:00. Kosten: £26. Datum: 4 Feb.
 • Ga mee met een astronoom voor een speciale show “Astronomy and Islam Mornings” over de nieuwe halve maan en de geschiedenis van het bestuderen ervan. Datum: Zondag 3 februari. Tijd: 10:00-10:45. Prijs: Volwassene £8, Kind (4-15 jaar) £6,40

 

MUSEUM & WANDELTOURS IN LONDEN

 • Als je een zwak hebt voor de brutalistische architectuur van Southbank Centre, kom er dan nog dichter bij in deze architectuur tour die om 14:00 op zondag vertrekt. Ticket: £12, even reserveren!
 • Ga mee op deze begeleide tour door het Science Museum: “The Last Tsar: Blood and Revolution Exhibition Tour“. Datum: zaterdag 2 Feb. Tijd: 11.00–12.00. Kosten: GRATIS.
 • Ga mee op de gratis, 15 minuten durende openbare tour van het Florence Nightingale Museum. Datum: ma-vr om 15:30, za-zo om 11:30 en 15:30. Kosten: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken, kom gewoon naar de receptie.
 • Ontmoet deze zaterdag de “Collections Officer” van het Florence Nightingale Museum voor een 30-minuten durende tour van het museum. Tijd: 15:30. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken.
 • Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 • Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.
 • Ga vanaf 2 Februari op de 45 minuten durende “Great Fire of London family walk” van het Museum of London en leer alles over de Grote Brand van Londen van 1666. Tot 21 April. Entree: £7 volwassenen, £5 kids. Let op: verkoopt snel uit!

 

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN LONDEN

 • Van 2 tot 8 Februari is het “London Pisco Week“! Een week lang vieren ze Peru’s nationale drankje. Er zijn speciale Pisco-deals in meer dan 15 bars en restaurants, waaronder £5 Rose Pisco Sours bij La Bodega Negra en £14 Ayacucho Martinis bij Nobu. Bekijk de volledige lijst met locaties op de website.
 • Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 • MAC & WILD heeft vanaf vandaag een “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends geniet je hier van verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 • Omdat het dit weekend “6 Nations Rugby” is en Schotland & Engeland hierbij spelen, kun je op zaterdag bij Mac & wild Devonshire Square 2 for 1 Brewgooder Lager krijgen tijdens de wedstrijden (en ook tijdens de wedstrijden op zaterdag 9 & 23 februari en 9 & 16 maart). 
 • Onze favoriete bakkerij GAIL’s Bakery is aan het bakken voor Valentijnsdag! Schiet dus even binnen voor lekkere broodjes, koekjes, cakes en andere heerlijke baksels. 
 • Het is tijd om een tafel te gaan reserveren voor als je in Londen met Valentijn bent! Er zullen veel romantische Afternoon Tea’s verzorgd worden, zoals deze bij Hunter 486 in The Arch hotel in de wijk Marble Arch (vlakbij Oxford Street).

 

FIJN WINKELEN IN LONDEN

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester. Lees hier meer tips over wat te doen in Londen

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.