Londen Weekend Guide – 15 / 16 / 17 Februari

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Vorig weekend zijn Nick en ik heerlijk naar het Design Museum in de wijk Kensington geweest, waar de nieuwe tentoonstelling van David Adjaye echt een aanrader is voor architectuurliefhebbers. De rest van de week is omgevlogen terwijl we aan nieuwe artikelen en videos gewerkt hebben (en Nick op zijn werk aan een nieuw gebouw in het westen van Londen), maar vandaag is het prachtig weer, dus tijd om naar buiten te gaan, want volgende week schijnt het alleen maar te gaan regenen! 

Ik ga zo even naar Covent Garden om nieuwe foto’s te schieten en leuke nieuwe plekjes voor je te ontdekken. Inmiddels staat een van de leukste nieuwe activiteiten die we in Londen getest hebben laatst live op de site: de B-Bakery Afternoon Tea Bus! Ook hebben we een uitgebreid artikel voor je geschreven vol met ideeën als je met een grote groep of schoolklas naar Londen komt. Er is zoveel te zien en doen in Londen, dat je je hier nooit hoeft te vervelen. 

Ik wens je alvast een heel fijn weekend (met zon hopelijk) en kijk uit naar volgende week, waar we een leuk blogger evenement hebben in de wijk Shoreditch en ik vrijdag naar Hampton Court Palace ga met de mensen van de Historic Royal Palaces, die ons graag de tentoonstelling van de film “The Favourite” (en de rest van het paleis) willen laten zien. Ik ben benieuwd!

Tot snel weer! 

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt? Zo niet, dan kun je dat hier gelijk doen: 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

HIGHLIGHTS

 • Vier Valentijn in het Museum of Brands! De eerste 50 bezoekers van het museum krijgen in het Valentijns weekend (14-17 Feb) een gratis cadeautje van Marmite.
 • Tijdens de Britse “Half Term” dit weekend en komende week, is het extra leuk voor kids in het Florence Nightingale Museum. Er zijn karakters om te ontmoeten, je kunt oude spelletjes doen, speelgoed en (nog beter!) slijm maken… elke dag iets anders (check dus even de site voor details). Datum: za 16, ma 18, di 19, do 21 en za 23 februari, diverse tijden. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • Altijd al eens Tower Bridge open willen zien gaan? Dit weekend is er actie op zaterdag 16 februari (22:30)
 • Voor de “Half Term” kun je bij het London Transport Museum leuke activiteiten voor kids vinden, check de website voor een compleet overzicht! Zaterdag 16 tot Zondag 24 Februari.
 • Tot 23 Februari kun je in het Museum of London echte museumobjecten vasthouden en de achterliggende verhalen horen. Leuk voor kinderen. Entree: GRATIS, kom tussen 14:00-16:00 gewoon langs.
 • Tussen 16 en 24 februari kun je in de London ZOO als kind deelnemen aan “Vets in Action”, een leuke, hands-on rollenspel ervaring. Neem een kijkje achter de schermen van het werk van dierenarts de dierentuin! Je kunt dit gratis bijwonen als je een ticket voor het park hebt (vanaf £24.30 volwassenen, £21.90 studenten en £18 kinderen 3-15 jaar). Tussen 11:00 en 16:00.

 

NOG MEER BIJZONDERE ACTIVITEITEN IN LONDEN

 • Screening van Andrea Arnold’s veelgeprezen film “Fish Tank”, daarna een discussie over het leven van rebelse tiener Mia, als onderdeel van The Foundling Museum’s “Watch, Talk, Think”-miniserie. Datum: 15 Februari. Tijd: 19:00. Tickets: £5 volwasenen, £3 studenten.
 • Leuk voor de 5+ jaar oude kids volgende week: ontwerp je eigen, gepersonaliseerde kussensloop in The Foundling Museum op 21 februari. Sessies om 11:00-12:30, 13:15-14:45 & 15:00-16:30. De workshops zijn gratis voor kinderen en maximaal twee begeleidende volwassenen en er zit daarnaast gratis toegang tot het museum zowel voor als na de sessie bij. Wel even boeken van tevoren.
 • Op 19 & 21 februari kunnen de kids Romeinse soldaatjes van knijpers en een Romeins schild maken in het Museum of London. Entree: GRATIS, kom gewoon langs tussen 14:00-16:00.
 • Ontmoet op 20 februari de prijswinnende kinderboekenschrijfster Caroline Lawrence van de “Roman Mysteries and Roman Quest” serie. Entree is GRATIS, maar je moet wel even reserveren. De sessie is om 13:00.
 • Op 20 februari kunnen de kids Romeinse mozaïeken maken in het Museum of London. Entree: GRATIS, kom gewoon langs om 10:00 of 13:30.
 • Nog tot 10 Maart kun je de mooiste orchideën zien in The Princess of Wales Conservatory (noordingang) van KEW Gardens tijdens de jaarlijkse “Orchid Display”. Je hebt alleen een ticket voor de tuinen nodig om dit te kunnen zien (£16.50 volwassenen, £4.50 kids 4-16).

 

meer leuke ideeën nodig? lees dan snel verder!

Wat te doen in Londen in Februari 2018? Check de Evenementenkalender! || The London Tester

Orchideeën in KEW Gardens!

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – LAATSTE KANS

 • De interactieve tentoonstelling “Videogames: Design/Play/Disrupt” is nog tot 24 februari in het V&A museum te zien. Je krijgt hier inzicht in het ontwerpproces achter een aantal innoverende videospellen. £18
 • Laat het daglicht achter en zet je zintuigen aan het werk in deze lichtgevende tentoonstelling in het Natural History Museum. Tot 24 februari! Tickets £11.50 (volwassenen), kinderen zijn gratis.
 • Deze maand kun je voor het laatst de tentoonstelling “Fluid Statics” in de Victorian Engine Rooms van de Tower Bridge zien. Kunstenares Imogen Piper stript de brug terug naar zijn mechanische kern en onderzoekt de ingewikkelde processystemen die centraal staan in de functie ervan. Toegang is inclusief bij je ticket voor het bezoeken van de brug en je hoeft niet te reserveren.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – TOT VOLGENDE MAAND

 • Te zien in het Museum of London: de tentoonstelling “Disease X“. Tot 3 Maart. Entree: GRATIS.
 • De tentoonstelling “Time Out 50: 50 Years, 50 Covers” in het Museum of Brands is nog te zien tot 3 Maart. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Nog tot 3 Maart kun je in Somerset House de tentoonstelling “Good Grief, Charlie Brown!” bezoeken, natuurlijk over de bekende Peanuts cartoons van Charles M. Schulz. £14.00, gratis onder de 12 jaar.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “First Amongst Equals“, over opmerkelijke vrouwen die de hedendaagse Britse samenleving gevormd hebben, nog tot 10 Maart.
 • Nu te zien in het Museum of London: “Votes for Women“. Tot 10 Maart. Entree: GRATIS.
 • Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Tot 24 maart kun je in het Science Museum gratis (je moet wel reserveren) naar de tentoonstelling “The Last Star: Blood and Revolution“. Hier leer je alles over het leven en de dood van de Tsaar Nicholas II en zijn familie, die in 1918 op mysterieuze wijze van de aardbodem verdween…
 • Tot 24 Maart kun je in het Design Museum de tentoonstelling “Home Futures” zien, die in samenwerking met IKEA tot stand kwam. Er wordt gekeken naar de het huis van de toekomst en hoe visies van vroeger tegenwoordig zijn ingevuld. £14.50 (volwassenen) / £7.25 (kids).
 • De “Poster Parade” in het London Transport Museum viert het openbaar vervoer in Londen met de meest iconische poster-ontwerpen en grafisch ontwerpers. Elke drie maanden is er een nieuw thema. tot 29 maart kun je “Clean Air for London” zien.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – DUURT NOG EVEN

 • Bekijk de tentoonstelling “Food Glorious Food: Dinner with Dickens” in het Charles Dickens Museum. Entree: £9.50 volwassenen, £7.50 studenten, £4.50 kinderen 6-16 jaar. Nog te zien tot 22 April.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” vanaf 8 Februari tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.

 

Londen Weekend Guide – 15 / 16 / 17 Februari

Wildlife Photographer of the Year nu in het Natural History Museum! 

 

MUSEUM & WANDELTOURS IN LONDEN

 • Met het gezin in Londen? Ga terug in de tijd en ontdek hoe een Victoriaanse Valentijnsdag eruit zag in het huis van de beroemde schrijver Charles Dickens! Datum: Zaterdag 16 februari. Tijd: 10:00-11:45 en 15:00-16:45. Ticket: £ 6 per persoon. Duur: 1 uur en 45 minuten. Dit evenement is het meest geschikt voor kinderen tussen 7-12 jaar. Elk ticket bevat gratis toegang tot het museum en de nieuwe tentoonstelling ‘Food, Glorious Food: Dinner with Dickens’.
 • Ga terug in de tijd naar 1839 en stap door de originele deur van 48 Doughty Street om de geheimen van de jonge schrijver Charles Dickens en zijn groeiende familie te ontdekken in het Charles Dickens Museum. Datum: Zondag 17 februari. Tijden: 10:00, 11:00 en 11:45. Tickets: £15 Volwassenen, £8 Kinderen (6-16). Omdat deze tour plaatsvindt terwijl het museum gesloten is voor publiek, is er maar beperkt plaats! Reserveer dus op tijd!
 • Ga op de 45 minuten durende “Great Fire of London family walk” van het Museum of London en leer alles over de Grote Brand van Londen van 1666. Tot 21 April. Entree: £7 volwassenen, £5 kids. Let op: verkoopt snel uit!
 • Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 • Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.

 

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN LONDEN

 • Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 • Geniet bij MAC & WILD van de “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends krijg je hier verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 • Op zaterdag 16 Februari kun je in The Shard exclusief met de hele familie ontbijten van 09:30 tot 10:00. Voor de VIK’s (Very Important Kids) zijn er ook ballonnen en kunnen ze geschminkt worden. Kaarten vanaf £16 per persoon. 

 

FIJN WINKELEN IN LONDEN

 • De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.