Londen Weekend Guide - 19 / 20 / 21 April || The London Tester

Londen Weekend Guide – 19 / 20 / 21 April

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Afgelopen weekend hadden we plannen om naar de wijk Greenwich te gaan, maar het was een beetje grijs en grauw buiten (en ok, we waren ook een beetje lui), dus eindigden we uiteindelijk maar bij het Victoria & Albert museum, waar we ook nog nooit geweest waren. Dit is een gratis museum in de wijk Kensington in West-Londen, vlak naast twee andere gratis musea: The Natural History Museum en het Science Museum, dat we ook van harte kunnen aanraden. In het V&A kun je een enorme collectie aan kunst en designobjecten vinden, waaronder veel kleding, meubels en overige gebruiksvoorwerpen uit alle hoeken van de wereld. Het was zeker een interessant museum dat toch best verraste en met name het gedeelte over het theater, waar je een aantal kostuums uit onder andere The Lion King en diverse andere Britse toneelstukken en musicals kon zien, vond ik erg leuk! 

Verder hebben we gegeten bij het leuke Wahaca, wat een keten met Mexicaans Street Food is en deden we ons ook te goed aan een mix van Braziliaanse en Japanse tapas bij het pas geopende Temakinho, vlak naast Tower Bridge.

Komend weekend schijnt het prachtig weer hier in Londen te zijn, dus we hebben ons bezoekje aan Greenwich verplaatst en gaan met de Pasen ook nog gezellig brunchen met vrienden (tijdens een tombola voor het goede doel wonnen we gisteren namelijk een restaurant bon! Jeeh!) en gaan we ook nog lekker uit eten bij een nieuw Japans restaurant (je merkt, we zijn gek op Japans eten!). Natuurlijk lees je daar binnenkort meer over op de blog.

Wat gaan jullie met de Pasen doen? We horen het graag natuurlijk. Mocht je in Londen zijn, dan hebben we hier weer een flinke verzameling met tips voor je. Veel plezier!

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt? Zo niet, dan kun je dat hier gelijk doen: 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

DOEN IN LONDEN OP VRIJDAG

 • Woon een avond vol verhalen bij na sluiting in het National Maritime Museum in Greenwich. Het thema is “Quarantine: Dark Tales of Disease at Sea” en de voorstelling wordt gehouden op 19 April om 19:00, 19:40, 20:20 en 21:00. Tickets £18 voor volwassenen en £16 voor studenten.
 • Deze vrijdag is het bij MAC & WILD weer tijd voor hun “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends geniet je hier van verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 • Je kunt de Tower Bridge open zien gaan op vrijdag 19 april (12:30, 13:00, 15:30 & 16:00)

 

DOEN IN LONDEN OP ZATERDAG

 • Leuk evenement in het Science Museum: “Power Up: Relaxed Morning Session“. Datum: zaterdag 20 April. Tijd: 8.30–10.00. Kosten: £5.
 • De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!
 • Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 • Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 • Je kunt de Tower Bridge open zien gaan op zaterdag 20 april (12:30, 13:00, 16:15 & 16:45)

 

DOEN IN LONDEN OP ZONDAG

 • Met meer dan 2000 soorten tropische planten en bomen is de Conservatory in de Barbican een wel heel bijzondere plek middenin Londen! Op gezette dagen is de Conservatory open voor het publiek tussen 12:00 – 17:00. Toegang is gratis, maar je moet wel even boeken. Data: 21, 22 en 28 April.
 • Je kunt de Tower Bridge open zien gaan op zondag 21 april (12:00, 12:30, 15:00& 15:30)

 

Londen Weekend Guide - 19 / 20 / 21 April || The London Tester

Er was zoveel keus bij Temakinho, het duurde even voor Nick & Sofie iets gekozen hadden!

 

DOEN IN LONDEN HELE WEEKEND

 • Als je een liefhebber bent van fotografie, dan moet je zeker even naar het gebied aan de voet van de Tower Bridge gaan om de openlucht tentoonstelling “Travel Photographer of the Year” te bekijken. Tot 30 april en natuurlijk gratis om te bezoeken.
 • Tot 22 April ga je in het Science Museum naar “Power UP“, een interactief gaming evenement waar je de beste video games en consoles van de afgelopen 40 jaar kunt bekijken… en mee kunt spelen natuurlijk! Tickets vanaf £8.
 • Bezoek vanaf nu de 2019 Sony World Photography Awards Exhibition in Somerset House en zie de beste foto’s van het afgelopen jaar. Er zijn meer dan 800 werken te zien, van portretten tot landschappen en van architectuur tot wildlife, street photography en kunst. Data: 18 Apr – 06 Mei 2019. Entree: £10.00
 • Pasen bij de Royal Palaces in London is een van de leukste tijden van het jaar, ze maken er echt een feestje van! Zo kun je bij Kensington Palace tussen 6 april en 22 april de Easter Lindt Gold Bunny Hunt doen, waarbij je met de hele familie paaseieren kunt zoeken in de paleiselijke tuinen. Leuk voor de kleintjes!
 • Ook bij Hampton Court Palace kun je meedoen aan de Easter Lindt Gold Bunny Hunt tussen 6 en 22 april. Bedoelt voor kids tussen de 3-12 jaar en hun families. Het duurt ongeveer 1,5 uur om de hele zoektocht te doen.
 • Tijdens de Pasen kun je bij Kew Palace tussen 19 en 22 april terug in de tijd stappen, want in de keukens van het paleis leren hoe je typische Georgiaanse gerechten maakt.
 • Bij de Tower of London kun je tussen 6 en 22 april diverse paasactiviteiten voor de hele familie vinden. Zo is er een spannende zoektocht waarbij zelfs Koninklijke prijzen te winnen zijn!
 • Tot 22 April kun je tussen 10 en 4 bij Wakehurst (KEW Gardens) diverse familieactiviteiten vinden in het thema van “Horrible Science” (van die boekjes “waanzinnig om te weten”). Leer alles over de geheimen en vuile tructjes van de plantenwereld. Leuk voor de kids!
 • Om de verjaardag van Shakespeare te vieren wordt er op zaterdag 20 en zondag 21 april een 2-uur durende wandeling door Londen gehouden, geleid door 22 acteurs. De wandelingen eindigen bij Shakespeare’s Globe. Tickets £23
 • Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.
 • Elk weekend zijn er in de Royal Observatory in Greenwich planetarium shows (“The Sky Tonight“) om 11:45, 14:00 en 16:15. £8.00 volwassenen, £5.35 kinderen.
 • Ga op de 45 minuten durende “Great Fire of London family walk” van het Museum of London en leer alles over de Grote Brand van Londen van 1666. Tot 21 April. Entree: £7 volwassenen, £5 kids. Let op: verkoopt snel uit!
 • Dit weekend zijn er op 12 en 13 April backstage tours in het Royal Opera House in Covent Garden in Londen te boeken op diverse tijden. Wees er snel bij voor de kaarten uitverkocht zijn! De tour duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Ticket: £15.00 Volwassenen £11.50 onder de 16 jaar. Overige tours deze maand op: 23, 25, 26, 27, 29, 30 April 2019.
 • Bekijk de tentoonstelling “Food Glorious Food: Dinner with Dickens” in het Charles Dickens Museum. Entree: £9.50 volwassenen, £7.50 studenten, £4.50 kinderen 6-16 jaar. Nog te zien tot 22 April.
 • Een echte Britse traditie meemaken? Dan moet je de Changing the Guard zien! Om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace, maar ik kan je aanraden hier ruim ervoor aanwezig te zijn vanwege grote drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 • Het zomerseizoen is weer geopend bij Shakespeare’s Globe op de South Bank van Londen! Voor elke voorstelling zijn er 700 kaarten verkrijgbaar, elk voor £5. Houdt er rekening mee dat dit ouderwetse voorstellingen zijn, waarbij je moet staan!! Wil je toch graag zitten, dan zijn kaarten £23. Van 23 april tot 11 oktober 2019 kijk je naar de voorstelling “Henry IV Part 1 or Hotspur” en van 25 april tot 11 oktober 2019 komt “Henry IV Part 2 or Falstaff

 

LEUK OM TE DOEN AANKOMENDE WEEK

 

Londen Weekend Guide - 19 / 20 / 21 April || The London Tester

De binnentuin van het V&A Museum

 

NOG TE DOEN TOT VOLGENDE MAAND

 • Tot 3 Mei kijk je in de Barbican naar de tentoonstelling “Unclaimed – The Liminal Space“. Gratis Entree!
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” vanaf 8 Februari tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.

 

NOG TE DOEN TOT LATER IN DIT JAAR

 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)
 • Nog tot 7 Juli kun je in het Jewish Museum London de tentoonstelling “Jews, Money, Myth” zien, waarbij wordt gekeken naar de rol van geld in het Joodse leven. Je kunt hier onder andere een werk van Rembrandt bekijken! Entree £7.50 volwassenen, £3.50 kinderen.
 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.
 • Wil je meer leren over hoe onze steeds toenemende digitale wereld de toekomst van historische collecties gaat beïnvloeden? Dan kun je tot 14 Juli in de British Library naar “Imaginary Cities“. Entree gratis.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Bekijk de tentoonstelling “Smoke and Mirrors: The Psychology of Magic” in de Wellcome Collection. Bij de tentoonstelling zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag ook twee keer per dag voorstellingen te zien. Nog te zien tot 15 September. Gratis Toegang.
 • Bij KEW Gardens kun je tot 27 Oktober 2019 werk van kunstenaar Dale Chihuly zien, die bijzondere werken maakt van glas in een prachtige samenwerking tussen kunst, wetenschap en natuur. Inclusief als je een kaartje voor KEW Gardens koopt.
 • Bekijk tot 24 november in het National Army Museum de tentoonstelling “The art of persuasion: Wartime posters by Abram Games”. Entree is £6.00 volwassenen, £4.00 studenten.
 • Bekijk in het Museum of London de tentoonstelling “Beasts of London“. Tot 5 Januari 2020. Entree: £10 volwassenen, £5 kids 5-16, familietickets vanaf £20.

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.