Londen Weekend Guide – 22 / 23 / 24 Februari

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Wat heb ik toch een raar werk af en toe! Op dit moment zit ik in namelijk de trein richting Hampton Court Palace, in het Zuidwesten van Londen, voor een kijkje achter de schermen van de film “The Favourite” met Olivia Colman (Queen Anne), Rachel Weisz (Lady Sarah) en Emma Stone (Abigail).

Hampton Court is een van de twee overgebleven paleizen van Koning Henry VIII (die met die 6 vrouwen, onder andere, haha) en wordt beheerd door de vrijwilligers organisatie “Historic Royal Palaces”, die onder andere ook voor de Tower of London zorgen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de film zelf nog niet gezien heb, maar als mij een prachtig paleis, een exclusief bezoek aan de Tudor keukens (waar ook gefilmd is), de kostuums te zien en een kans om in de voetstappen van Queen Anne te lopen in haar voormalige huis beloofd wordt, dan ben ik natuurlijk van de partij!

Je kunt me live volgen via Instagram Stories (@thelondontester) en via de hashtag #HCPTheFavourite op Twitter.

Alvast een fijn weekend!

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt? Zo niet, dan kun je dat hier gelijk doen: 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

HIGHLIGHTS

 • Wens Händel een gelukkige 334ste verjaardag met een concert van het prestigieuze Orchestra of the Age of Enlightenment in The Foundling Museum. Datum: 23 Februari. Tijd: 19:00. Tickets: £15 volwassenen, £12.50 studenten.
 • Kom dichterbij de collecties van The Foundling Museum met hun gratis “Object Handling Session“. Datum: 23 Februari (ook nog op 23 Maart & 27 April). Tijd: 14:00. Gratis als je een kaartje voor het museum hebt (£10 volwassenen, £7.50 studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is)
 • Tijdens de Britse “Half Term” is het extra leuk voor kids in het Florence Nightingale Museum deze zaterdag! Er zijn karakters om te ontmoeten, je kunt oude spelletjes doen, speelgoed en (nog beter!) slijm maken… Diverse tijden (check dus even de site voor details). Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • Voor de “Half Term” kun je bij het London Transport Museum leuke activiteiten voor kids vinden, check de website voor een compleet overzicht! Zaterdag 16 tot Zondag 24 Februari.
 • Van 2 tot 23 Februari kun je in het Museum of London echte museumobjecten vasthouden en de achterliggende verhalen horen. Leuk voor kinderen. Entree: GRATIS, kom tussen 14:00-16:00 gewoon langs.
 • Tot 24 februari kun je in de London ZOO als kind deelnemen aan “Vets in Action”, een leuke, hands-on rollenspel ervaring. Neem een kijkje achter de schermen van het werk van dierenarts de dierentuin! Je kunt dit gratis bijwonen als je een ticket voor het park hebt (vanaf £24.30 volwassenen, £21.90 studenten en £18 kinderen 3-15 jaar). Tussen 11:00 en 16:00.

 

NOG MEER BIJZONDERE ACTIVITEITEN IN LONDEN

 • Ontdek zeldzame muziek speciaal gecomponeerd voor de hobo met het Lonarc Hobo Trio in The Foundling Museum. Datum: 24 Februari. Tijd: 15:00. Gratis als je een kaartje voor het museum hebt (£10 volwassenen, £7.50 studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is)
 • Altijd al eens Tower Bridge open willen zien gaan? Na dit weekend is er actie op maandag 25 februari (18:30, 19:15, 21:30 & 22:15).
 • Nog tot 10 Maart kun je de mooiste orchideën zien in The Princess of Wales Conservatory (noordingang) van KEW Gardens tijdens de jaarlijkse “Orchid Display”. Je hebt alleen een ticket voor de tuinen nodig om dit te kunnen zien (£16.50 volwassenen, £4.50 kids 4-16).

 

Ook Hampton Court Bezoeken zoals ik vandaag doe? Kijk in de Visit Britain Shop voor kaarten:

Reserveer Tickets bij The London Tester

 

meer leuke ideeën nodig? lees dan snel verder!

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace (hint: zulk mooi weer is het vandaag helaas niet!)

 

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – LAATSTE KANS

 • De interactieve tentoonstelling “Videogames: Design/Play/Disrupt” is nog tot deze zondag in het V&A museum te zien. Je krijgt hier inzicht in het ontwerpproces achter een aantal innoverende videospellen. £18
 • Laat het daglicht achter en zet je zintuigen aan het werk in deze lichtgevende tentoonstelling in het Natural History Museum. Tot deze zondag, dus laatste kans! Tickets £11.50 (volwassenen), kinderen zijn gratis.
 • Deze maand kun je voor het laatst de tentoonstelling “Fluid Statics” in de Victorian Engine Rooms van de Tower Bridge zien. Kunstenares Imogen Piper stript de brug terug naar zijn mechanische kern en onderzoekt de ingewikkelde processystemen die centraal staan in de functie ervan. Toegang is inclusief bij je ticket voor het bezoeken van de brug en je hoeft niet te reserveren.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – TOT VOLGENDE MAAND

 • Te zien in het Museum of London: de tentoonstelling “Disease X“. Tot 3 Maart. Entree: GRATIS.
 • De tentoonstelling “Time Out 50: 50 Years, 50 Covers” in het Museum of Brands is nog te zien tot 3 Maart. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Nog tot 3 Maart kun je in Somerset House de tentoonstelling “Good Grief, Charlie Brown!” bezoeken, natuurlijk over de bekende Peanuts cartoons van Charles M. Schulz. £14.00, gratis onder de 12 jaar.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “First Amongst Equals“, over opmerkelijke vrouwen die de hedendaagse Britse samenleving gevormd hebben, nog tot 10 Maart.
 • Nu te zien in het Museum of London: “Votes for Women“. Tot 10 Maart. Entree: GRATIS.
 • Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Tot 24 maart kun je in het Science Museum gratis (je moet wel reserveren) naar de tentoonstelling “The Last Star: Blood and Revolution“. Hier leer je alles over het leven en de dood van de Tsaar Nicholas II en zijn familie, die in 1918 op mysterieuze wijze van de aardbodem verdween…
 • Tot 24 Maart kun je in het Design Museum de tentoonstelling “Home Futures” zien, die in samenwerking met IKEA tot stand kwam. Er wordt gekeken naar de het huis van de toekomst en hoe visies van vroeger tegenwoordig zijn ingevuld. £14.50 (volwassenen) / £7.25 (kids).
 • De “Poster Parade” in het London Transport Museum viert het openbaar vervoer in Londen met de meest iconische poster-ontwerpen en grafisch ontwerpers. Elke drie maanden is er een nieuw thema. tot 29 maart kun je “Clean Air for London” zien.

 

TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – DUURT NOG EVEN

 • Bekijk de tentoonstelling “Food Glorious Food: Dinner with Dickens” in het Charles Dickens Museum. Entree: £9.50 volwassenen, £7.50 studenten, £4.50 kinderen 6-16 jaar. Nog te zien tot 22 April.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” vanaf 8 Februari tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.

 

Top 10 Dingen te Doen in Greenwich - National Maritime Museum || The London Tester

Maritiem Museum in Greenwich

 

LEZINGEN IN LONDEN

 • Woon net voor dit weekend de presentatie “How Partnership Marketing Could be Used to Promote Public Health” van Jane Asscher (Public Health England) bij in het Museum of Brands. Tijd: 18:30 – 21:00. Kosten: £26. Datum: 21 Feb
 • Woon de presentatie “Designing Time Out” van het tijdschrift Time Out’s Global Creative Director bij in het Museum of Brands. Tijd: 17:00 – 19:00. Kosten: £19. Datum: 23 Feb.

 

MUSEUM & WANDELTOURS IN LONDEN

 • Sluit je aan bij deze speciale Charles Dickens Wandeling, waarbij je wordt begroet door Richard Jones, volledig gekleed in Victoriaans kostuum! Zie belangrijke plekken uit het leven van Dickens zelf en van zijn personages. Datum: Zaterdag 23 februari. Tijd: 13:00. Ticket: £ 10 per persoon. Duur: 1 uur en 45 minuten. In samenwerking met London Walking Tours. De tour begint tegenover het museum van Sir John Soane op Lincoln’s Inn Fields (bij station Holborn) en eindigt buiten het Charles Dickens Museum.
 • Ga op de 45 minuten durende “Great Fire of London family walk” van het Museum of London en leer alles over de Grote Brand van Londen van 1666. Tot 21 April. Entree: £7 volwassenen, £5 kids. Let op: verkoopt snel uit!
 • Interesse in het leven van Charles Dickens? Tijdens deze tour volg je Dickens’ voetstappen terwijl hij door de straten rond zijn huis dwaalt, plaatsen ziet en mensen en gebeurtenissen hoort die hem hebben geïnspireerd om het verhaal Oliver Twist te schrijven. Deze tour begint in het Charles Dickens Museum. Datum: Zondag 24 februari. Tijd: 11:00. Ticket: £10. Duur: ongeveer 90 minuten. In samenwerking met Ben’s City Tours. Geschikt vanaf 12 jaar.
 • Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 • Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.

 

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN LONDEN

 • Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 • Geniet bij MAC & WILD van de “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends krijg je hier verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 • Het weer tijd voor “6 Nations Rugby” en omdat Schotland & Engeland hierbij spelen, kun je deze zaterdag bij Mac & wild Devonshire Square 2 for 1 Brewgooder Lager krijgen tijdens de wedstrijden op deze dag.  (en ook tijdens de wedstrijden op 9 & 16 maart). 

 

FIJN WINKELEN IN LONDEN

 • Gek op Garage Sales? Deze zaterdag kun je tussen 10 en 6 in de wijk Peckham vintage shoppen bij de Beyond Retro Garage Sale.
 • De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!
 • Zaterdag kun je bij The Big London Flea in Hackney tussen 11 en 6 naar Vintage schatten zoeken. Er zijn meer dan 50 stallen om te snuffelen. 
 • Deze zondag kun je voor het eerst in Vauxhall naar Craft & Flea, waar je het beste van lokale kunstenaars kunt zien, naast street food en vintage spullen. Tussen 10:00-16:00. £2 entree voor de hele dag, onder de 12 jaar gratis entree.
 • Nog niet genoeg antiek gezien? Met meer dan 140 stallen kun je elke maand bij de Royal Horticultural Hall in Victoria je hart ophalen bij Adam’s Antique Fair. Deze zondag is de markt tussen 10 en half 5. Entree is £4.78. 
 • Het vintage merk Collectif houdt dit weekend een pop-up outlet shop in Oost-Londen. Tussen 11 en 5. Gezellig! Let erop dat je hier alleen met pin kunt betalen. 
 • Gek op knutselen? Dan moet je deze zaterdag naar de Spring Craft Market in Oost-Londen. Open tussen 10 en 4 ’s middags.

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.