Londen Weekend Guide - 22 / 23 / 24 Maart || The London Tester

Londen Weekend Guide – 22 / 23 / 24 Maart

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Hallo allemaal en groeten vanuit Oostenrijk! We zitten met de familie van Nick in de Gargellen, het hoogste ski resort in de Montafon vallei van Oostenrijk. Na een wat teleurstellende hoeveelheid sneeuw tijdens onze vorige ski-trip, hebben we nu een gebied uitgekozen waar de meest betrouwbare hoeveelheid sneeuw valt in de Alpen. Nice!

Terwijl wij onze tanden zetten in een fijne Kaiserschmarrn (mijn favoriet!), kun jij je gaan verlekkeren aan alles dat er weer te zien en te doen is in Londen. Neem ook zeker weer een kijkje naar alle nieuwe artikelen die we de afgelopen week voor je op de site gezet hebben en dan spreken we je snel weer.

Fijn weekend alvast!

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

AANKONDIGING

De Somerset House “Summer Series” is een begrip in Londen en tussen 11 – 21 Juli is het weer zover. Verwacht 11 avonden vol open-air optredens binnen diverse genres. Kaarten gaan morgen op 22 Maart in de verkoop, dus hou de site in de gaten! 

 

HIGHLIGHTS IN LONDEN DIT WEEKEND

 1. Dit weekend zijn er backstage tours in het Royal Opera House in Covent Garden in Londen te boeken op diverse tijden. Wees er snel bij voor de kaarten uitverkocht zijn! De tour duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Ticket: £15.00 Volwassenen £11.50 onder de 16 jaar. Overige tours deze maand op: 25, 27, 29 Maart 2019
 2. Kom dichterbij de collecties van The Foundling Museum met hun gratis “Object Handling Session“. Datum: 23 Maart (ook nog op 27 April). Tijd: 14:00. Gratis als je een kaartje voor het museum hebt (£10 volwassenen, £7.50 studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is)
 3. Vrijdag 22 Maart kun je in de National Portrait Gallery naar “Lates”, een avond met deze keer als thema “Elizabethan portraits”. Leer samen met historicus Sir Roy Strong over een interessant werk uit de collectie. Tijd: 19:00. Entree: £10
 4. Met meer dan 2000 soorten tropische planten en bomen is de Conservatory in de Barbican een wel heel bijzondere plek middenin Londen! Op gezette dagen is de Conservatory open voor het publiek tussen 12:00 – 17:00. Toegang is gratis, maar je moet wel even boeken. Data: 24 en 31 Maart en 7, 14, 21, 22 en 28 April.

 

NOG MEER BIJZONDERE EVENEMENTEN DIT WEEKEND

 1. Ontdek de betekenis van “thuis” door middel van poëzie, terwijl je de tentoonstelling Bedrooms of London ontdekt in The Foundling Museum. Datum: 22 Maart. Tijd: 19:00. Ticket: £10 volwassenen, £8 studenten (inclusief een gratis drankje voor iedereen)
 2. Dit weekend zijn er in de Royal Observatory in Greenwich natuurlijk weer toffe planetarium shows (“The Sky Tonight“) om 11:45, 14:00 en 16:15. £8.00 volwassenen, £5.35 kinderen. 
 3. Een echte Britse traditie meemaken? Dan moet je de Changing the Guard zien! Om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace, maar ik kan je aanraden hier ruim ervoor aanwezig te zijn vanwege grote drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 4. Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 5. Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.
 6. Deze vrijdag is het bij MAC & WILD weer tijd voor hun “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends geniet je hier van verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 7. Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 8. De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!

 

 

meer leuke ideeën nodig? lees dan snel verder!

April Dagboek The London Tester

 

LAATSTE KANS OM TE BEZOEKEN IN LONDEN

 1. The Last Star: Blood and Revolution” in het Science Museum. Entree GRATIS, wel even boeken. (Tot 24 maart)
 2. Home Futures” in het Design Museum. Entree: £14.50 volwassenen / £7.25 kids (Tot 24 maart)
 3. Poster Parade” in het London Transport Museum, Thema “Clean Air for London” (Tot 29 maart)

 

NOG TE DOEN TOT APRIL

 

NOG TE DOEN TOT MEI

 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” vanaf 8 Februari tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.

 

NOG TE DOEN TOT JUNI

 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)

 

NOG TE DOEN TOT JULI

 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.

 

NOG TE DOEN TOT AUGUSTUS

 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.

 

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.