Londen Weekend Guide - 5 / 6 / 7 April || The London Tester

Londen Weekend Guide – 5 / 6 / 7 April

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

Afgelopen weekend waren we even voor een flitsbezoek in Nederland, waarbij Nick de 10 kilometer rende en ik de 20 kilometer wandelde tijdens de jaarlijkse Venloop in Venlo, wat erg gezellig was en ons even heel sportief deed voelen. 

Deze week is niet heel spannend, want we zijn gewoon hard aan het werk hier in Londen, maar dat is voor jou alleen maar gunstig, omdat we weer wat meer tijd hebben om achter de computer te zitten en al je vragen te beantwoorden! Via de mail krijgen we regelmatig post van jullie, wat we erg leuk vinden en we doen dan ook ons best om jullie zo goed mogelijk antwoord te geven. Dat doen we meestal in de vorm van een uitgebreid artikel, zodat andere lezers er wellicht ook iets aan hebben.

Zo schreven we bijvoorbeeld na aanleiding van jullie vragen over: Pasen in Londen, Tips Voor Weinig Lopen in Londen, Kortingspassen in Londen, Wonen in het Buitenland, Met een Groep naar Londen en Wat te Doen in Londen als je Vaker Geweest Bent.

Heb je zelf nog een vraag? Hoe groot of hoe klein ook, de kans is groot dat als jij een vraag hebt, anderen die ook hebben, dus we horen het graag van je! Je kunt direct reageren op de nieuwsbrief, onder elk artikel op de website een berichtje achterlaten, ons een berichtje sturen via social media of natuurlijk gewoon even e-mailen!

Alvast een fijn weekend! Ga je nog iets leuks doen?

Groetjes van Nienke en Nick

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt? Zo niet, dan kun je dat hier gelijk doen: 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

VRIJDAG 5 APRIL

 • Bij dit concert geniet je van liedjes – oud en nieuw – voor jazztrio, strijkkwartet en stem, die het thema van “thuis” verkennen. in The Foundling Museum. Datum: 5 April. Tijd: 19:00. Tickets: £14 volwassenen, £12 studenten.
 • Vrijdag 5 April kun je in de National Portrait Gallery naar “Lates”, een avond met deze keer als thema “Poetry” (gedichten). Prijs-winnende dichter Daljit Nagra zal uit eigen werk voorlezen en je introduceren tot twee debutanten: Rachael Allen & Joe Dunthorne. Tijd: 19:00. Entree: £10
 • Woon een avond vol verhalen bij na sluiting in het National Maritime Museum in Greenwich. Het thema is “Quarantine: Dark Tales of Disease at Sea” en de voorstelling wordt gehouden op 5 April (en ook nog op 12 April en 19 April) om 19:00, 19:40, 20:20 en 21:00. Tickets £18 voor volwassenen en £16 voor studenten.
 • Bekijk de Changing the Guard om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace. Wees ruim aanwezig vanwege de drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 • Deze vrijdag is het bij MAC & WILD weer tijd voor hun “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends geniet je hier van verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 

ZATERDAG 6 APRIL

 • Zaterdag 6 April kun je in de National Portrait Gallery naar de screening van “Think of England and United Kingdom!” kijken. Fotograaf Martin Parr verruilt zijn fototoestel voor een videocamera en laat je de unieke kanten van het Britse leven zien. Tijd: 14:00-15:30. Entree: £10
 • Ontmoet deze zaterdag 6 April de “Collections Officer” van het Florence Nightingale Museum voor een 30-minuten durende tour van het museum. Tijd: 15:30. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken.
 • Vanaf 5 April te zien in het Museum of London: “Beasts of London“. Tot 5 Januari 2020. Entree: £10 volwassenen, £5 kids 5-16, familietickets vanaf £20.
 • Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 • De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!
 • Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 • Ga op de 45 minuten durende “Great Fire of London family walk” van het Museum of London en leer alles over de Grote Brand van Londen van 1666. Tot 21 April. Entree: £7 volwassenen, £5 kids. Let op: verkoopt snel uit!
 • Tijdens de “Walk Every Street In Soho” wandeling, loop je door Soho’s 119+ straten, passages en andere doorgangen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Zaterdag 6 April, 10:00 – 16:30. Tickets £37.90. Er zullen niet meer dan 10 mensen zijn, dus boek snel je kaartje.
 • Tijdens de London Games Festival Parade op zaterdag 6 April zie je honderden karakters uit videospellen door de straten van Londen trekken. Er zijn in de Guildhall Yard and Art Gallery ook gratis spelletjes te spelen en knutselactiviteiten voor de hele familie. De parade begint om 12:30, om 13:40 is er ook een fashion show en de Cosplay Awards bij Guildhall Yard.
 • De Crafty Fox Market is er weer dit weekend tussen 11 en 5. Er zijn naast vele kraampjes met handgemaakte spulletjes ook workshops te volgen.
 • The Collective Market heeft leuke markten met handgemaakte spullen van lokale designers, met daarbij workshops, street food en leuke muziek. 06 April – 12-5pm in de wijk Canada Water.
 • Van 6 tot 22 April kun je tussen 10 en 4 bij Wakehurst (KEW Gardens) diverse familieactiviteiten vinden in het thema van “Horrible Science” (van die boekjes “waanzinnig om te weten”). Leer alles over de geheimen en vuile tructjes van de plantenwereld. Leuk voor de kids!

ZONDAG 7 APRIL

 • Met meer dan 2000 soorten tropische planten en bomen is de Conservatory in de Barbican een wel heel bijzondere plek middenin Londen! Op gezette dagen is de Conservatory open voor het publiek tussen 12:00 – 17:00. Toegang is gratis, maar je moet wel even boeken. Data: 7, 14, 21, 22 en 28 April.
 • Bekijk de Changing the Guard om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace. Wees ruim aanwezig vanwege de drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 • De jaarlijkse Oxford X Cambridge boat race komt er weer aan! Op zondag 7 april vertrekt de vrouwenrace om 14:13 en de mannenrace om 15:10 tussen Putney en Mortlake op de rivier de Thames in zuidwest Londen. Bekijk de site voor meer informatie en de complete route.

 

Dagboek Juli 2018 - The London Tester

Fijn weekend!

 

HELE WEEKEND

 • Als je een liefhebber bent van fotografie, dan moet je zeker even naar het gebied aan de voet van de Tower Bridge gaan om de openlucht tentoonstelling “Travel Photographer of the Year” te bekijken. Tot 30 april en natuurlijk gratis om te bezoeken.
 • Het jaarlijkse Games Festival “Now Play This” is terug in Somerset House als onderdeel van het 9-dagen durende London Games Festival. Data: 06 – 14 April 2019. Tickets: £8.00
 • Dit weekend zijn er op 5 en 6 April backstage tours in het Royal Opera House in Covent Garden in Londen te boeken op diverse tijden. Wees er snel bij voor de kaarten uitverkocht zijn! De tour duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Ticket: £15.00 Volwassenen £11.50 onder de 16 jaar. Overige tours deze maand op: 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 23, 25, 26, 27, 29, 30 April 2019
 • Superbugs: the Fight For Our Lives” in het Science Museum. Entree GRATIS. (Tot 7 April)
 • Dit weekend 6-7 April is er in Alexandra Palace (Ally Pally) een grote knutselbeurs gaande vanaf 10 uur ’s ochtends. Kaarten vanaf £8.95 voor een dag.
 • Tussen 6 en 22 April ga je in het Science Museum naar “Power UP“, een interactief gaming evenement waar je de beste video games en consoles van de afgelopen 40 jaar kunt bekijken… en mee kunt spelen natuurlijk! Tickets vanaf £8.
 • Wil je meer leren over hoe onze steeds toenemende digitale wereld de toekomst van historische collecties gaat beïnvloeden? Dan kun je vanaf 5 April tot 14 Juli in de British Library naar “Imaginary Cities“. Entree gratis.
 • Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.
 • Bekijk de tentoonstelling “Food Glorious Food: Dinner with Dickens” in het Charles Dickens Museum. Entree: £9.50 volwassenen, £7.50 studenten, £4.50 kinderen 6-16 jaar. Nog te zien tot 22 April.
 • Elk weekend zijn er in de Royal Observatory in Greenwich planetarium shows (“The Sky Tonight“) om 11:45, 14:00 en 16:15. £8.00 volwassenen, £5.35 kinderen.
 • Pasen bij de Royal Palaces in London is een van de leukste tijden van het jaar, ze maken er echt een feestje van! Zo kun je bij Kensington Palace tussen 6 april en 22 april de Easter Lindt Gold Bunny Hunt doen, waarbij je met de hele familie paaseieren kunt zoeken in de paleiselijke tuinen. Leuk voor de kleintjes!
 • Ook bij Hampton Court Palace kun je meedoen aan de Easter Lindt Gold Bunny Hunt tussen 6 en 22 april. Bedoelt voor kids tussen de 3-12 jaar en hun families. Het duurt ongeveer 1,5 uur om de hele zoektocht te doen.
 • Bij de Tower of London kun je tussen 6 en 22 april diverse paasactiviteiten voor de hele familie vinden. Zo is er een spannende zoektocht waarbij zelfs Koninklijke prijzen te winnen zijn!
 • London Hat Week is aan de gang! Tussen 4 en 10 april kun je samen met andere hoedjes-liefhebbers meedoen aan diverse evenementen door de hele stad.

 

AANKOMENDE WEEK

 • Altijd al eens Tower Bridge open willen zien gaan? Volgende week kun je op de volgende data en tijden actie zien: donderdag 11 april (10:15, 11:00, 16:00 & 16:45), vrijdag 12 april (10:45, 11:30, 17:00 & 17:45), zaterdag 13 april (14:45, 15:30, 17:45, 18:30, 19:15, 20:30, 21:15, 22:30 & 23:15) en zondag 14 april (17:15, 18:00, 19:15, 19:45)
 • Bekijk vanaf donderdag 11 April de tentoonstelling “Smoke and Mirrors: The Psychology of Magic” in de Wellcome Collection. Bij de tentoonstelling zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag ook twee keer per dag voorstellingen te zien. Nog te zien tot 15 September. Gratis Toegang.
 • In de serie “Architecture on Stage“, kun je in The Barbican op donderdag 11 April om 19:00 luisteren naar Sauter von Moos. Tickets £15.

 

Sweetheart Cupcakes Londen: Een Zoete Pitstop in Covent Garden || Review by The London Tester

 

NOG TE DOEN TOT MEI

 • Tot 3 Mei kijk je in de Barbican naar de tentoonstelling “Unclaimed – The Liminal Space“. Gratis Entree!
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.

 

NOG TE DOEN TOT LATER IN DIT JAAR

 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)
 • Nog tot 7 Juli kun je in het Jewish Museum London de tentoonstelling “Jews, Money, Myth” zien, waarbij wordt gekeken naar de rol van geld in het Joodse leven. Je kunt hier onder andere een werk van Rembrandt bekijken! Entree £7.50 volwassenen, £3.50 kinderen.
 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.
 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • Bekijk tot 24 november 2019 in het National Army Museum de tentoonstelling “The art of persuasion: Wartime posters by Abram Games”. Entree is £6.00 volwassenen, £4.00 studenten.

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.