Londen Weekend Guide - 8 / 9 / 10 Maart || The London Tester

Londen Weekend Guide – 8 / 9 / 10 Maart

Ben je dit weekend in Londen? Ontdek de leukste activiteiten en evenementen in de Londen Weekend Guide van deze week!

We zijn weer terug van onze reisjes naar Hamburg (voor een video blogconferentie) en Venlo (voor de carnaval) en hier in Londen is het weer even een weekje hard aan het werk. Maar gelukkig hebben we alweer iets om naar uit te kijken, want volgend weekend vertrekken we naar Oostenrijk voor een fijn ski-tripje! 

Natuurlijk is er in Londen dit weekend en de aankomende week weer genoeg te beleven (deze stad staat nooit stil), dus hierbij de Weekend Guide voor 8-10 Maart en alvast een heerlijk weekend! Ga je nog iets leuks doen? Laat het ons weten!

– Nick en Nienke

 

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief zodat je de weekend guide wekelijks in je inbox krijgt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

Leuke tips vind je ook op ons Instagram account!

 

HIGHLIGHTS IN LONDEN DIT WEEKEND

 1. Omdat het dit weekend “6 Nations Rugby” is en Schotland & Engeland hierbij spelen, kun je op zaterdag bij Mac & wild Devonshire Square 2 for 1 Brewgooder Lager krijgen tijdens de wedstrijden (en ook tijdens de wedstrijd op 16 maart). 
 2. Wegens succes verlengd: zie alle kostuums en filmlocaties van de Oscar-winnende film “The Favourite” in het Hampton Court Palace. Ik heb ze zelf al gezien en het is echt een geweldig dagje uit in Londen! Aanrader!! >>> Koop kaarten voor Hampton Court Palace in de officiële Visit Britain Shop
 3. Elk weekend zijn er in de Royal Observatory in Greenwich planetarium shows (“The Sky Tonight“) om 11:45, 14:00 en 16:15. £8.00 volwassenen, £5.35 kinderen. 
 4. Een echte Britse traditie meemaken? Dan moet je de Changing the Guard zien! Om 10:30 bij St James’ Palace & Wellington Barracks en 11:00 bij Buckingham Palace, maar ik kan je aanraden hier ruim ervoor aanwezig te zijn vanwege grote drukte. Kijk voor de laatste updates op de site van The Household Division.
 5. Elke zaterdag is er een ander personage uit de geschiedenis in het National Maritime Museum te ontmoeten, die je zijn of haar eigen verhaal over de collectie vertelt. Leuk voor de kids! Kosten: GRATIS. Tijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.
 6. Wil je een begeleide tour van het National Maritime Museum in Greenwich? Dat kan! Dagelijks zijn er tours van ongeveer een uur om 11:00, 13:00 en 15:00. Tickets: £9.00 volwassenen, £6.00 studenten en jonge mensen van 16-25 of studenten met ID.
 7. Deze vrijdag is het bij MAC & WILD weer tijd voor hun “Friday Breakfast Club”. Tussen half 8 en 11 uur ’s ochtends geniet je hier van verse koffie, sapjes en fijne brunch favorieten en lichtere hapjes. Bonus: er is gratis wifi en veel stopcontacten om te werken! Locatie: 9A Devonshire Square, EC2M 4YN (3 min. vanaf Liverpool Street Station) en 65 Great Titchfield Street, London, W1W 7PS (in de wijk Fitzrovia) 
 8. Elke zaterdag kun je heerlijk eten bij de Broadway Vegan Market, Londen’s enige echte Vegan Markt! Perfect om met vrienden heen te gaan en lekker te smikkelen. Van 10 tot 4.
 9. De Kingsland Market specialiseert in vintage en tweedehands spullen, antiek en verzamel items. Elke zaterdag open tussen 9 en 5!
 10. Meer informatie over behuizing en dakloosheid in een historische context met professor Jane Hamlett en dr. Vicky Holmes. in The Foundling Museum. Datum: 9 Maart. Tijd: 15:00. Gratis als je een kaartje voor het museum hebt (£10 volwassenen, £7.50 studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is)
 11. Deze zaterdag is het tijd voor de Hackney Flea Market! Tussen 11:00-18:00. Entree gratis. 
 12. Nog meer vintage spullen kun je deze zondag vinden op de Frock me! Vintage Fashion Fair. Tussen 11:00-17:30. Hier moet je wel een entreekaartje voor kopen, maar het is dan ook enorm met meer dan 70 stallen! 

 

LAATSTE KANS OM TE DOEN IN LONDEN 

 1. Laatste kans dit weekend om de mooiste orchideeën te zien in The Princess of Wales Conservatory (noord ingang) van KEW Gardens tijdens de jaarlijkse “Orchid Display”. Je hebt alleen een ticket voor de tuinen nodig om dit te kunnen zien (£16.50 volwassenen, £4.50 kids 4-16).
 2. Sluit dit Weekend: “Votes for Women” in het Museum of London. Entree GRATIS 
 3. Sluit dit Weekend: “First Amongst Equals” in het Foundling Museum. Entree £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is. (Tot 10 maart)
 4. Gek op katten? Dan is wellicht de gratis tentoonstelling “Cats on the Page” in de British Library een aanrader! Sluit volgend weekend!
 5. Ga dinsdag 12 Maart mee op de “Florence Nightingale Walking Tour“, geleid door een ervaren Blue Badge Guide. Start: 10.30 buiten The Dorchester Hotel op Park Lane (metro: Hyde Park Corner of Marble Arch). Ticket: £20. 
 6. The Last Star: Blood and Revolution” in het Science Museum. Entree GRATIS, wel even boeken. (Tot 24 maart)
 7. Home Futures” in het Design Museum. Entree: £14.50 volwassenen / £7.25 kids (Tot 24 maart)
 8. Poster Parade” in het London Transport Museum, Thema “Clean Air for London” (Tot 29 maart)

 

Wist je dat Queen Elizabeth deze week voor het eerst een Instagram bericht plaatste?

 

NOG TE DOEN TOT APRIL

 

NOG TE DOEN TOT MEI

 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Bedrooms of London” vanaf 8 Februari tot 5 Mei. Deze nieuwe fototentoonstelling laat de leefomstandigheden van de meest achtergestelde kinderen van Londen zien. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.
 • In Tate Britain zie je tot 6 Mei het werk van de legendarische Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Entree £18.
 • Gek op ons universum en wil je meer van onze zon weten? Dan kun je tot 6 mei naar de speciale tentoonstelling “The Sun: Living with our Star” in het Science Museum gaan. Vanaf £15, kinderen 16 en jonger gratis.
 • Liefhebber van Parijs? Dan moet je in de National Gallery de tentoonstelling “Boilly: Scenes of Parisian Life” gaan zien. Nog tot 19 Mei geopend. GRATIS toegang! 
 • De tentoonstelling “Can Marketing Save Lives?” in het Museum of Brands is nog te zien tot 26 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.
 • De tentoonstelling “Chocolate Boxes and Biscuit Tins” in het Museum of Brands is nog te zien tot 31 Mei. Met een kaartje voor het museum kun je ook alle speciale en tijdelijke tentoonstellingen zien.

 

NOG TE DOEN TOT JUNI

 • Bekijk de “Spanish Flu” tentoonstelling in het Florence Nightingale Museum en leer meer over medische verzorging tijdens de dodelijkste pandemie van de geschiedenis. Datum: tot 16 Juni. Entree: Gratis als je een ticket voor het museum hebt (£8 volwassenen, £5 studenten, £17 familie met max. 4 kids onder de 16 jaar). Je hoeft niet te boeken. Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 17.00.
 • De Tentoonstelling “Voices From The Deep” van het Postal Museum is wegens succes verlengd. Lees (een aantal van) de 700 persoonlijke brieven die verloren gingen bij de schipbreuk van de Gairsoppa in 1941. Ze werden pas sinds kort ontdekt! Tot 30 juni, boeken aangeraden. £17.05.
 • Tot 30 Juni bekijk je in het Natural History Museum de “Wildlife Photographer Of The Year” Tentoonstelling. £13.50 (volwassenen) / £8 (kids)

 

NOG TE DOEN TOT JULI

 • Bekijk de nieuwe tentoonstelling “Christian Dior: Designer of Dreams” in het V&A museum. Je krijgt een compleet overzicht van de geschiedenis van Christian Dior (het modehuis als geheel en de ontwerper zelf) van 1947 tot heden en de invloed die ze hebben uitgeoefend op de mode-industrie. Entree £20-£24. Tot 14 Juli te zien.

 

NOG TE DOEN TOT AUGUSTUS

 • Een minder bekend museum in Londen ontdekken? Ga dan naar The Foundling Museum! Hier bekijk je de tentoonstelling “Women Of Note” (Ontdek hoe de muziek van Händel werd gecreëerd door vrouwelijke zangers) nog tot 11 Augustus. Toegang tot het museum is £10 voor volwassenen, £7.50 voor studenten en gratis voor iedereen die 21 jaar of jonger is.

 

Voor meer weekend tips of vragen over een bezoek aan Londen mag je me altijd een berichtje via Instagram sturen op @thelondontester.

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.