Lonely Planet Best in Travel: Hier Moet je Heen in het Verenigd Koninkrijk & Ierland!

Lonely Planet Best in Travel: Hier Moet je Heen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in 2020!

Elk jaar kiest Lonely Planet de beste bestemmingen, reizen en duurzame reiservaringen voor het komende jaar. Het zijn bestemmingen die de meeste reizigers over het hoofd zien of bekende hotspots die nieuwe redenen bieden om terug te keren.

Natuurlijk zijn wij erg nieuwsgierig welke plekken worden aangeraden te bezoeken binnen het Verenigd Koninkrijk en Ierland, dus wij gingen op onderzoek uit.

Elke bestemming is volgens Lonely Planet gekozen vanwege zijn actualiteit, unieke ervaringen en ‘wow’ -factor. Laten we maar eens kijken wat de lijst voor 2020 gehaald heeft…

 

BEST IN TRAVEL 2020 – VERENIGD KONINKRIJK & IERLAND

 

Lonely Planet Best in Travel: Hier Moet je Heen in het Verenigd Koninkrijk & Ierland!

 

TOP LAND: ENGELAND!

Binnen de Lonely Planet Lijst ‘Top 10 Beste Landen’ om te bezoeken, staat ons favoriete Engeland maarliefst op plek 2! Wij zijn het hier natuurlijk helemaal mee eens.

Met name de kustlijn van Engeland krijgt een speciale vermelding. Het was vroeger de eerste verdedigingslinie van het land tegen indringers, maar tegenwoordig is het een rustige plek waar de lokale bevolking en bezoekers kunnen genieten van meer rustige bezigheden.

Denk aan een verkwikkende wandeling maken op een winderige pier, heerlijke fish & chips eten, op zoek gaan naar het zeeleven in rotspoelen, fossielen vinden in oude kliffen, zandkastelen bouwen en dolfijnen spotten op pittoreske stranden…

Dit zijn slechts enkele van de activiteiten die je aan de Engelse kust kunt vinden. In 2020 zal het nog makkelijker worden om deze activiteiten te gaan ondernemen, omdat er veel nieuwe delen van het Engelse ‘Coastal Pathopen gaan.

Dit kustpad moet, als het eenmaal voltooid is, met bijna 3000 mijl (rond de 4800 kilometer) het langste ononderbroken pad in zijn soort ter wereld worden. Wij lopen de wandelschoenen vast in.

 

Lonely Planet Best in Travel: Hier Moet je Heen in het Verenigd Koninkrijk & Ierland!
Cliffs of Dover [Foto Credit: Canva]

 

TOP STAD: GALWAY IN IERLAND!

Het is voor The London Tester alweer even geleden dan we in Ierland geweest zijn, waar in 2020 zeker iets aan gedaan moet worden.

Galway is een ontzettend leuk en levendig stadje in Ierland, waar de felgekleurde pubs bruisen van livemuziek en de cafés stoelen op de eerste rij bieden om zogenaamde ‘buskers’ (straatmuzikanten) te zien optreden.

Dit jaar wordt al die creatieve uitbundigheid aangewakkerd door evenementen die de rol van de regio Galway als 2020 Culturele Hoofdstad van Europa markeren – de kalender van de stad zit net zo vol met activiteit als de bars met de lokale bevolking op een zaterdagavond.

Verwacht straatspektakel, live- en digitale kunst evenals muziek, theater en dans van wereldklasse. De slaap zal misschien moeten wachten – in Galway speelt de muziek tot laat in de nacht.

 

Lonely Planet Best in Travel: Hier Moet je Heen in het Verenigd Koninkrijk & Ierland!
Galway, Ierland [Foto Credit: Canva]

 

Heb jij de kust van Engeland en de stad Galway in Ierland al eens bezocht? Wat waren je ervaringen?

Voor de complete lijst van Lonely Planet’s Best in Travel kijk je op: www.lonelyplanet.com/best-in-travel

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.