Gebruik vanaf nu je Visitor Oyster Card op Heathrow Express! || The London Tester

Gebruik vanaf nu je Visitor Oyster Card op Heathrow Express!

Reizen in Londen is nu nog makkelijker geworden: met de Visitor Oyster Card, die je voor vertrek thuis kunt laten bezorgen, kun je nu ook gebruik maken op de Heathrow Express trein! 

We hebben al een uitgebreid artikel geschreven over de Visitor Oyster Card, de pas waarmee (net als de gewone Oyster Card) door heel Londen kunt reizen op het openbaar vervoer en waarmee je extra kortingen krijgt… maar er is nu nog een reden om er voor je gaat reizen al eentje aan te vragen:

Het was altijd al mogelijk om met je Oyster Card te reizen op de Gatwick Express, maar vanaf nu is de Visitor Oyster Card ook geldig op de Heathrow Express trein!

Met de Heathrow Express reis je om comfortabele manier vanaf Heathrow Airport (alle terminals) in ongeveer 15 minuten (terminal 2 & 3) of 20 minuten (terminal 4 & 5) vanaf het vliegveld naar Paddington Station in centraal Londen.

De prijs die je via je Oyster Card betaald op de Heathrow Express is hetzelfde als dat je een enkele reis zou kopen (‘saver single ticket‘: £25 tijdens de spits 06:30-09:30 / 16:00-19:00 en £22 buiten de spits).

Je ‘tapt’ eenvoudig in met je Oyster Card bij een van de poortjes als je instapt op Heathrow en je ‘tapt‘ ook weer uit bij het uitstappen op Paddington Station. Het bedrag wordt dan automatisch van je kaart afgeschreven. 

Je kunt de kosten niet delen, dus iedere persoon die reist moet zijn of haar eigen Oyster Card hebben. 

Mocht je in de Heathrow Express liever Business First reizen, dan kun je aan boord bij de conducteur upgraden

 

Kijk in de VisitBritain Shop voor de Visitor Oyster Card

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

Kijk in de VisitBritain Shop voor een los Heathrow Express Ticket

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

Budget Tip

Omdat je met je Oyster Card op de Heathrow Express trein reist via het ‘saver single ticket‘, is het nog steeds goedkoper om een retourtje te kopen mocht je ook weer via Heathrow Airport vertrekken. Daarvoor kan ik je aanraden een los ticket te bestellen via de VisitBritain Shop , de officiële winkel van het Britse verkeersbureau. Je bespaart dan 3,5 pond per enkele reis, wat natuurlijk toch is meegenomen! 

Het is dus maar net of je kiest voor meer gemak en het hebben van één kaartje voor AL het openbaar vervoer van Londen, of voor het kopen van een los ticket voor de Heathrow Express. Net hoe jij zelf het liefste reist. Alvast veel plezier in Londen! 

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.