Vliegveld London Heathrow Airport (LHR) || The London Tester

Vliegveld London Heathrow Airport (LHR)

The London Tester vertelt je alles dat je moet weten over vliegveld London Heathrow Airport

Heathrow is waarschijnlijk het meest bekende vliegveld van Londen, vooral omdat hier ook de meeste internationale vluchten vertrekken en landen. Vanuit Nederland kun je vliegen naar Londen Heathrow vanaf Amsterdam.

Het is ook gelijk het meest drukke vliegveld én het meest grote met maarliefst 5 terminals. Als je hier heen gaat, check dus altijd goed welke terminal je moet zijn, niet alle metro’s gaan naar alle terminals bijvoorbeeld. Voor een korte stedentrip in bijvoorbeeld een weekend, kan ik je niet aanraden om naar Heathrow te vliegen, omdat het je gewoon veel tijd kost de stad in te komen. 

 

Officiële Website: www.heathrow.com

Locatie London Heathrow Airport: Ten Westen van Londen

Afstand tot het centrum van Londen: 20+ km

Aantal passagiers in 2017: 78 miljoen 

 

Bekijk de voordeligste vluchten naar Londen op Skyscanner

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

Meest ideaal als je reist naar: Bestemmingen in het Westen van Londen (zoals Richmond, Kensington, Notting Hill, of ergens in Westminster), of als je een bestemming aan de Piccadilly metrolijn hebt (zoals Hammersmith, Hyde Park Corner, Piccadilly Circus, Leicester Square, Holborn of Kings Cross). Reken van Heathrow naar Oost-Londen (zoals Shoreditch) op minimaal een uur reistijd.

Londen Heathrow naar centrum: Vanaf Heathrow stap je eenvoudig op de Piccadilly Metrolijn (donkerblauw), waar je met je Oyster Card in kunt, easy! Het duurt ongeveer 40 minuten om bij Westminster aan te komen en reken voor centraal Londen op zeker een uur tot 1,5 uur (voor het Oosten) reistijd. Lees meer over de Visitor Oyster Card op onze site. 

Je kunt ook kiezen voor de Heathrow Express trein, die je in 15 minuten vanaf het vliegveld naar Paddington Station brengt (vertrek elke 15 minuten). Dit heb ik zelf nog niet eerder gedaan, want wij woonden altijd aan de Piccadilly lijn en wonen nu in het Oosten van de stad, dus moeten toch nog een heel stuk verder met de metro, wat gewoon het goedkoopst is.

Boek online de Heathrow Express trein naar Londen en bespaar geld!

Review van de Heathrow Express: www.roamingrequired.com

Je kunt eventueel ook de National Express bus nemen, die gaat naar London Victoria busstation in ongeveer 35-45 minuten (afhankelijk van het verkeer). Wij raden aan om NOOIT een bus NAAR het vliegveld te nemen als je een vlucht moet halen (terug kan eventueel wel), want de kans dat je in de file staat is enorm groot. Vraag maar aan Nick hoe het missen van je vlucht dankzij National Express voelt.

Boek online de National Express bus van Heathrow naar Londen en bespaar geld!

Natuurlijk kun je ook een taxi bestellen, maar reken op zeker £70 om naar centraal Londen te reizen met de ‘Black Cab’ taxi. Uber kan goedkoper zijn

Nadeel van deze luchthaven: Als je in Oost-Londen moet zijn, kan het mega-lang duren voordat je er bent met de metro. Houdt er ook rekening mee dat als je laat aankomt, er misschien geen metro’s de stad meer ingaan (meestal gaat de laatste rond middernacht). Dan moet je een nachtbus nemen, bijvoorbeeld de N9, die je in ongeveer 75 minuten naar Trafalgar Square brengt. Hij gaat vanaf Terminal 5 en het Heathrow Central Bus Station (Terminals 2 en 3). Deze bus gaat vanaf 23:35 en je hebt wederom een Oyster Card nodig om mee te mogen.

Luchthaven hotel review: Hyatt Place London Heathrow Airport (www.traveldave.co.uk)

Geheime Tip: Niet helemaal zeker naar welke van de 5 terminals je moet? Check deze site: www.heathrow.com/airport-guide/which-terminal

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.