Weekend Weg Groepsreis Londen aan het Plannen? 20+ Ideeën voor Leuke Avondactiviteiten! || The London Tester

Weekend Weg Groepsreis Londen aan het Plannen? 20+ Ideeën voor Leuke Avondactiviteiten!

www.swingers.club/ukVia Facebook kregen we een vraag over Londen bezoeken voor een weekend weg grote groep (scholieren). De vraag kwam van Jan, die schreef:

 

Samen met een collega organiseer ik al een aantal jaren de Londenreis voor onze VMBO leerlingen (15-16 jaar oud). Elk jaar proberen we weer een leuke avondactiviteit te bedenken/vinden. Maar dit is tot nu toe nog altijd niet de activiteit geweest die we hoopten dat het zou zijn. Hebben jullie wellicht een idee voor een leuke activiteit na het avondeten voor een groep van ongeveer 120 personen?”

Iets later kregen we via onze jaarlijkse survey ook nog van Oscar een soortgelijke vraag:

Ik ga waarschijnlijk de tweede helft van mei met ruim 100 vmbo tweedeklassers een dag naar London toe. Tips over leuke, goedkope attracties voor onze leerlingen zijn welkom!

Beide zijn dit natuurlijk erg goede, maar ook lastige vragen! Waar je ook heen gaat, met 120 man is dit best een opgave! Daarnaast zijn veel activiteiten Londen in de avond toch wel echt op een wat ouder publiek gericht, wat het bedenken van een leuke avondactiviteit in Londen moeilijk kan maken.

Ik heb zelf een achtergrond in lesgeven en dus wel redelijk een idee wat je met grote groepen kunt doen op groepsreis en daarom heb ik in dit artikel een aantal ideeën weten te verzamelen waarvan ik denk dat ze erg leuk zijn om met een groep scholieren (onder de 18) te doen. Aan het eind staan ook nog een tiental overige activiteiten die wel leuk zijn met grote groepen, maar wellicht minder geschikt met schoolklassen.

Hopelijk hebben ook andere (school)groepen in de toekomst iets aan deze tips! Mocht je nog aanvullingen hebben na het lezen, laat het dan zeker even weten.

 

Weekend Weg Groepsreis Londen aan het Plannen? 20+ Ideeën voor Leuke Avondactiviteiten! || The London Tester

 

 

 

Weekend Weg Groepsreis Londen: Onze Suggesties!

Wat Londen denk ik vooral geschikt maakt om te bezoeken met groepen, is dat er veel plekken door de hele stad zijn waar je met elkaar spelletjes kunt doen, perfect natuurlijk voor schoolklassen, maar ook als je gewoon op zoek bent naar leuke dingen doen met vriendengroep.

Hier volgen een aantal suggesties voor de beste plekken om in Londen spelletjes te spelen:

 

1. Mini Golf / Crazy Golf Spelen

Een spel voor grote groepen dat je in Londen tegenwoordig overal tegenkomt is de zogenaamde ‘Crazy Golf’. Wij kennen dit natuurlijk als ‘mini-golf’, maar het idee blijft hetzelfde. Alleen, in Londen natuurlijk niet van die kale banen die je alleen in een Center Parcs vindt, nee… de Crazy Golf doet zijn naam eer aan en je kunt hier werkelijk allerlei soorten banen verwachten.

Zelf ben ik bij de Junkyard Golfclub in Shoreditch geweest, hier waren onder andere banen waar je een balletje van een grote dinosaurus af kunt laten glijden, is er een ruimte helemaal in glow-in-the-dark neonkleuren en golf je zelfs door een stel autowrakken heen!

Naast Junkyard Golf Club is er ook de ‘Swingers’ (in de wijken City of London en Marylebone) en ‘Plonk Golf’ (in de wijken Camden, Peckham, Shoreditch, Battersea, Islington en Hackney) in Londen te vinden.

Al deze plekken hebben ook speciale eet & drink aanbiedingen en speciale momenten dat je ook met onder de 18 naar binnen kunt, dus ga naar de pagina voor ‘group bookings’ om verder te informeren over de mogelijkheden.

website: www.junkyardgolfclub.co.uk

website: www.swingers.club/uk

website: www.plonkgolf.co.uk

Weekend Weg Groepsreis Londen aan het Plannen? 20+ Ideeën voor Leuke Avondactiviteiten! || The London Tester

 

02. Tafelvoetballen bij Cafe Kick

Een van de eerste groepsactiviteiten in Londen die we zelf ooit deden, was een tafelvoetbaltoernooi in Bar Kick in de wijk Shoreditch. Dit is natuurlijk wel een bar, maar ze hebben een kelder die je kunt afhuren voor groepen en ik neem aan dat je dan ook alleen fris kunt laten serveren.

Je kunt qua eten hier een heerlijke chili con carne (ook vegetarisch) met tortilla chips, sour cream en koriander bestellen (ze hebben geloof ik ook broodjes), perfect voor een grote groep.

Kijk even onder het kopje ‘hire’ op de website om meer te weten te komen en contact met ze op te nemen.

website: www.cafekick.co.uk

Weekend Weg Groepsreis Londen aan het Plannen? 20+ Ideeën voor Leuke Avondactiviteiten! || The London Tester

 

03. PingPongen bij Bounce

Zin in een potje tafeltennis? Bij Bounce kan het! Bounce is gespecialiseerd in het organiseren van evenementen voor groepen en doen ook aan speciale pakketten rondom team building, waarbij je een eigen ruimte krijgt, natuurlijk met een aantal pingpongtafels (en er is geloof ik ook een karaoke set te huur). Er is een fijne selectie aan eten te bestellen, waaronder pizza, burgers, salades en taco’s.

Ze hebben een locatie in de wijk Farringdon en op Old Street. Kijk onder ‘private events’ voor meer informatie over de mogelijkheden.

website: www.bouncepingpong.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bounce Ping Pong (@bouncepingpong) op

 

 


04. London Shuffle

Heb je wel eens van ‘shuffleboarding’ gehoord? Dit is een Brits spel dat een beetje een kruising is tussen bowlen en curling waarbij je ronde schijven (de ‘biscuit’) met een lange stok met een vork aan het eind (de ‘tang’) in een puntengebied moet duwen. Bij London Shuffle in de wijk Shoreditch kun je dit spel ook met een grote groep boeken.

Er zijn twee soorten waaruit je kunt kiezen: spelen op de ‘floor’ (op de grond) of op een ‘board’ (een beetje zoals sjoelen!) Ze serveren ook eten en je kunt hier (natuurlijk non-alcoholische) cocktails leren maken in een masterclass. Ook leuk als je een weekend weg met groep vrienden aan het plannen bent.

website: www.londonshuffle.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door London Shuffle (@ldnshuffle) op

 

 


05. Flight Club Darts

Wat is het meest Britse spel dat je kunt bedenken qua avondactiviteiten Londen? Voor mij is dat toch echt darten! En bij Flight Club Darts in de wijken Bloomsbury, Shoreditch en Victoria kun je naar hartenlust pijltjes gooien.

De ruimte hier is perfect voor grote groepen (en heeft een prachtige inrichting) en ze serveren ook ontzettend veel eten dat perfect is om te delen met meerdere personen. Ze hebben ook (wederom non-alcoholische) cocktail- en pizza-maak workshops. ONE-HUNDRED-AND-EIGHHHHHTTTYYYY!

website: www.flightclubdarts.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door flightclubdarts (@flightclubdarts) op

 

 


06. Petanque bij Baranis

Nog meer leuke dingen om te doen met de klas: ga ‘petangue’ (jeu de boules) spelen bij Baranis in de wijk Chancery Lane! Naast natuurlijk de jeu de boules banen is hier een volledig bar menu aan eten, wat ook op schalen geserveerd kan worden tijdens de avond, dus dan kan er gedeeld worden.

Houdt er rekening mee dat dit wel een bar is, dus dat je moet navragen of er ook geboekt kan worden voor een grote groep zonder alcohol als je kids onder de 18 zijn! Bij groepen boven de 50 moet je de hele zaak afhuren, wat dat op zich wel een stuk makkelijker maakt natuurlijk.

website: www.baranis.co.uk


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Baranis (@baranis_london) op

 

 


07. Bowlen bij All Star Lanes / Bloomsbury Lanes

When in doubt, go Bowling! Als je niet zeker weet of iedereen het leuk vindt om te gaan darten of tafelvoetballen, dan is er natuurlijk altijd het spel dat (geloof ik) iedereen wel leuk vindt: BOWLEN! Bij All Star Lanes (in de wijken Brick Lane, Holborn en Stratford) en Bloomsbury Lanes in de gelijknamige buurt, kun je hier de hele avond doorbrengen met de klas.

Je kunt bij All Start Lanes een privéruimte huren bij Brick Lane & Stratford, ze serveren ook eten (ze hebben zelfs een speciaal menu voor kinderen en vegan opties) en je kunt er karaoke doen.

Ook bij Bloomsbury Bowling kun je een privéruimte huren en hun grootste ruimte heeft ook nog de mogelijkheid om aan karakoe, ping pong, pool en arcade games te doen! Deze ruimte heeft ook een eigen bar, DJ booth, lounge area en zelfs een dansvloer. Je kunt hier pizza of Amerikaanse-diner stijl eten bestellen.

website: www.allstarlanes.co.uk

website: www.bloomsburybowling.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door allstarlanes (@allstarlanes) op

 

 


08. Bordspellen bij Draughts London

Heb je al genoeg ideëen voor leuke dingen doen met je klas? Nee? Dan gaan we vrolijk door. Bij Draughts London kun je bordspelletjes spelen! Je vindt ze in de wijken Hackney en Waterloo. Ze hebben hier ontzettend veel keus aan spellen en het café is geschikt voor kinderen tot 9 uur ‘s avonds (natuurlijk later als je de hele zaak afhuurt).

Kijk onder ‘contact’ voor meer informatie. Er is natuurlijk ook eten en drinken te bestellen.

website: www.draughtslondon.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Draughts London (@draughtslondon) op

 

 


09. Oude Spellen bij Skylight London

Als je zoekt naar een leuk spel met grote groepen, dan kun je ook wellicht eens kijken naar Skylight. Nick en ik waren hier een tijdje terug op uitnodiging en ontdekten dat je op dit verborgen dakterras in Oost-Londen van alles kunt doen! Het meeste is buiten, dus dit is wel echt een locatie voor met goed weer (het gaat ook pas in Mei open), maar ook beneden hebben ze een zaak waar je met een flinke groep overdekt bent.

In de zomer kun je hier genieten van ‘croquet‘ (soort mini-golf waarbij je een bal met een soort hamer door poortjes slaat), ‘pétanque‘ (jeu de boules) en street food. In de winter kun je hier ook schaatsen, ijshockeyen en lekker smullen van de raclette.

website: www.skylightlondon.com

Skylight Londen: Rooftop Bar bij Tobacco Docks Wapping || The London Tester

10. Trampoline Park FlipOut & Jump Giants

Nóg niet genoeg ideeën voor spellen met grote groepen? Ok, Ok, we blijven doorgaan! Zo kun je bij FlipOut lekker met z’n allen trampoline springen! In Londen hebben ze vestigingen in Brent Cross (Noordwest-Londen), East Ham (Oost-Londen) en Wandsworth (Zuidwest-Londen). Ze bieden activiteiten voor alle leeftijden en hebben speciale arrangementen voor groepen, waar ook eten bij zit.

Een ander trampoline park is te vinden in West-Londen, vlakbij het Heahtrow vliegveld: Jump Giants! Ook hier diverse trampolines, meal deals en nog vele andere spellen perfect voor (school)groepen.

website: www.flipout.co.uk

website: www.jumpgiants.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flip Out UK (@flipoutuk) op

 

 


11. Go Karting bij TeamSport

Nog iets dat Nick en ik hebben getest qua spel grote groep, is het Karten bij TeamSport vlakbij Tower Bridge. Ze hebben naast de karts voor jongeren / volwassenen (ouder dan 13 jaar) ook speciale ‘Cadet Karts’ voor kinderen (ouder dan 8 jaar).

Rondom de baan is er een lounge-ruimte waar je kunt kijken naar de racers en er is ook een mogelijkheid tot catering.

website: www.team-sport.co.uk

Dagboek Juli 2018 - The London Tester

12. Ontsnap uit de Crystal Maze

The Crystal Maze is een populair spelletjesprogramma hier in Engeland, waarbij groepen deelnemers door middel van het oplossen van puzzels uit een doolhof moeten zien te ontsnappen, een beetje zoals je vroeger de TV-serie Fort Boyard had (of ben ik nu heel oud?)

De Crystal Maze LIVE Experience in London is de ultieme teamuitdaging en biedt een mix van mentale en fysieke vaardigheden. Deelnemers rennen rond in verschillende zones waar ze mysteries oplossen in een race tegen de klok en kunnen hierbij kristallen verdienen. De laatste test speelt zich af in de Crystal Dome. Dit is een activiteit die snel kan vol boeken, maar ze bieden wel een speciale optie voor schoolklassen aan om te reserveren.

website: www.the-crystal-maze.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Crystal Maze (@thecrystalmaze) op

 

 


13. Speel in een Ballenbak bij Ballie Ballerson

We zouden de London TESTER niet zijn, als we niet ook deze leuke activiteit getest hebben: een bar met ballenbakken in de wijk Shoreditch in Londen!

Mocht je hier met een school groepsreis naar Londen heen willen (met kinderen onder de 18 jaar), dan moet je wel alleen de hele zaak afhuren, omdat het natuurlijk wel gewoon een openbare bar is en ze echt om identificatie vragen. Maar ik ga er vanuit dat als je de hele zaak afhuurt (mocht je een groep hebben die groot genoeg is), dan zou het misschien wel mogelijk zijn om hier met minderjarigen heen te gaan? Ik weet dit niet 100% zeker, dus vraag het even na. Ik vond de tip in ieder geval wel leuk genoeg om in dit rijtje te zetten!

website: www.ballieballerson.com

BallieBallerson Londen: Een Bar met Ballenbak in de wijk Shoreditch || The London Tester

14. Lasergamen, Airsoft & Paintballen bij Bunker 51

De laatste tip voor een spelletjes-activiteit die je kunt doen tijdens een groepsreis stedentrip Londen is te gaan lasergamen, airsoften of paintballen bij Bunker 51 in East Greenwich (Oost-Londen).

Bij de groepspakketten kun je 2 uur spelen inclusief buffet, live DJ en (soft)drankjes krijgen. Ze hebben ook speciale ‘zombie’-pakketten, maar dat lijkt me met kinderen niet zo’n succes, haha. Ze hebben voor de overige spellen trouwens wel milde versies voor kinderen!

website: www.bunker-51.com


 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dani (@peachdani_opg) op

 

 


10 x Overige Suggesties voor Groepsactiviteiten in Londen

Bovenstaande tips zijn denk ik het leukst om met schoolklassen te doen in Londen, maar mocht je een weekend weg met groep naar Londen plannen die niet direct uit leerlingen bestaat (of jongeren), dan zijn hier nog een aantal aanvullende ideeën:

01. Urban beach bezoeken bij Neverland

website: www.neverlandlondon.com

02. Karaoke doen by Lucky Voice

website: www.luckyvoice.com

03. Avondje lachen bij de Angel Comedy Club

website: www.angelcomedy.co.uk

05. Ritje maken met de Ghost Bus Tour 

website: www.visitbritainshop.com/…/ghost-bus-tour-of-london

06. Nachtelijk rondje door Londen maken met de Night Bus Tour

website: www.visitbritainshop.com/…/see-london-by-night

07. Feesten op een boot over de Thames

website: www.citycruises.com

website: www.londonboatparty.co.uk

website: www.absolutepartycruises.com

website: www.designmynight.com

08. Genieten van een middeleeuws Banket

website: www.medievalbanquet.com

09. Waanzinnige Bingo Spelen by Dabbers Social Bingo

website: www.dabbers.bingo

10. Schaatsen bij Alexandra Palace

website: www.alexandrapalace.com/ice-rink

En dat was het! We hopen dat je iets hebt gehad aan deze weekend weg grote groep tips die we bij elkaar hebben gezocht voor je. We wensen je veel plezier tijdens je groepsreis Londen!

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.