Code of Ethics The London Tester

Code of Ethics

Je kunt er moeilijk nog omheen: duurzaam en ethisch reizen heeft zijn weg gevonden naar de voorhoede van de reisindustrie. Als iemand die altijd al heeft geprobeerd zich te gedragen als een respectvolle gast, ongeacht waar ik reisde, verwelkom ik deze ‘trend’ met open armen!

Bij de London Tester draait alles om culturele ervaringen en zowel in onze artikelen over bestemmingen als in onze reviews streef ik er altijd naar om meer bewust te worden van de impact die we allemaal kunnen hebben op het milieu, kleine bedrijven en lokale gemeenschappen waarmee we communiceren.

Hoewel ik niet geloof dat ‘Flight Shaming‘ de manier vooruit is, en ik persoonlijk ook niet van plan ben helemaal te stoppen met vliegen, vind ik wel dat we als consumenten allemaal een nieuwe kijk moeten krijgen op de manier waarop we kunnen bijdragen aan een betere wereld. En het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om dit te doen!

Ik ben er een groot voorstander van dat iedereen het recht moet hebben om zijn eigen keuzes te maken. Het heeft geen zin om iemand anders te vertellen hoe hij zich moeten gedragen.

Maar, dat gezegd hebbende, als een professionele blogger met een platform dat anderen dagelijks wel op de een of andere manier beïnvloedt bij hun reis- en aankoopbeslissingen, zou het voor mij zonde zijn om niet van de gelegenheid gebruik te maken te praten over de kleine veranderingen die we kunnen aanbrengen en zo hopelijk een beetje een mentaliteitsverandering te veroorzaken.

THE LONDON TESTER CODE OF ETHICS & GREEN POLICY

Code of Ethics The London Tester

PROFESSIONEEL REISBLOGGEN

Voordat ik enkele van de wijzigingen die ik heb aangebracht in de manier waarop ik reis (die je ook gemakkelijk zelf kunt implementeren als je wilt) met je deel, wil ik nog een paar woorden zeggen over wat ik bedoel met ‘een professioneel blogger zijn’.

Ik begon rond 2005 te bloggen als hobby (lees hier het volledige verhaal) en verdien sinds 2014 geld met bloggen op mijn site The Travel Tester. Sindsdien ben ik fulltime aan mijn blog bezig en heb ik ook nog een tweede website (The London Tester) gelanceerd in 2018. 

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan mijn technische vaardigheden (steeds beter worden in zaken als schrijven, fotografie, video maken), mijn zakelijke vaardigheden (denk aan netwerken en werken met bedrijven en bestemmingen, maar ook aan het maken van mijn eigen producten) en mijn algemene blogvaardigheden (van coderen en leren over SEO tot het implementeren van affiliate links, het beheren van sociale media en het bereiken van lezers via nieuwsbrieven en enquêtes, enz.).

Er gebeurt veel meer achter de schermen van een blog dan je zou denken en het is zeker geen baan die voor iedereen is weggelegd, omdat je eigenlijk ‘all in‘ moet zijn om het als bedrijf te kunnen maken. Niet alleen is de investering hoog (verwacht niet dat je de eerste 2+ jaar fatsoenlijk geld zult verdienen), maar bloggen is voor de meeste mensen die het professioneel doen echt een levensstijl die rondom het vele harde werk hangt. Als je het alleen maar als een leuke hobby ziet, dan kan ik je nu al vertellen dat dat ook precies is wat het ooit gaat zijn voor je.

Je begrijpt misschien dat de reguliere media-aandacht van ‘weer een of andere influencer’ die bedrijven probeert op te lichten met nep-volgers, zich vreselijk gedraagt of het onvermogen heeft ook daadwerkelijk te leveren wat ze beloven, soms pijnlijk kan zijn om naar te kijken. Dat is de reden waarom enkelen van ons het voortouw hebben genomen en een kern van serieuze reisbloggers hebben gevormd met als gemeenschappelijk doel onze branche verder te professionaliseren.

Code of Ethics The London Tester
The Social Travel Summit in Oostenrijk, 2018 – Kun je me helemaal in het midden vinden?

SOCIAL TRAVEL SUMMIT – THINK TANK

De Social Travel Summit, georganiseerd door iambassador (een professioneel reisblogger netwerk waar ik deel van uitmaak) in samenwerking met Traveldudes (waar ik ook deel van uitmaak) en het Duitse Reiseblogger Kollektiv, is een unieke conferentie waar top internationale reis influencers samenkomen met vertegenwoordigers uit de reisindustrie om expertise, ervaringen en ideeën te delen.

Ik ben al sinds 2015 onderdeel van deze conferentie, zowel als deelnemer en als spreker, en in de loop der jaren heb ik niet alleen mijn persoonlijke vaardigheden ontwikkeld als reisblogger en content creator, maar heb ik ook veel geleerd over de reisbranche in het algemeen.

Een hoofddoel van de Summit is om te focussen op de manier waarop de industrie en bloggers al samenwerken en praktische manieren te vinden om deze te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van de Summit is hun “Think Tank” -sessie waarin iedereen de gelegenheid krijgt te brainstormen en kwesties te bespreken die van invloed zijn op de relatie tussen industrie en bloggers.

Je kunt de Think Tank-rapporten van 2014-2019 vinden op de STS website, maar van elk rapport heb ik de onderwerpen en actiestappen gekozen die het meest bij mij resoneerden en deze gecombineerd in mijn eigen ‘Code of Ethics‘ (ethische code) die je hieronder kunt vinden.

Ik ben er sterk van overtuigd dat elke blogger zijn eigen ethische overtuigingen moet hebben die ze zullen gebruiken wanneer ze werken aan samenwerkingen met bedrijven en de wereld rondreizen!

Code of Ethics The London Tester

THE TRAVEL TESTER CODE OF ETHICS 

ALS EEN BEDRIJFSEIGENAAR…

 • Ik verwacht betaald te worden voor mijn werk, niet mijn mening.
 • Ik zorg ervoor dat mijn invloed en diensten voldoende worden beloond.
 • Ik zie persreizen / blogreizen / fam. reizen (als groep- of als soloreis) als een belangrijke en effectieve manier om content te verzamelen en bestemmingen te onderzoeken. Het zijn geen ‘voordelen’, maar een noodzakelijk onderdeel van het werk dat ik doe.
 • Ik zal mijn online invloed / statistieken niet ten onrechte vertegenwoordigen of mijn statistieken overdrijven door valse lezers, volgers, fans enz. te kopen.
 • Ik zal niet ten onrechte een expertise of vaardigheid claimen die ik niet heb.
 • Ik verwacht te werken met bedrijven, toeristenorganisaties, public relations & adverteerders / marketeers, en ik verwacht van mijn lezers dat ze de commerciële aard van die relatie begrijpen en accepteren.
 • Ik zal altijd proberen duidelijke doelstellingen af te spreken met commerciële partners en eventuele de grenzen van de samenwerking duidelijk te maken (bijvoorbeeld onderwerpen waarover ik niet zal schrijven of die ik niet zal promoten).
 • Mijn eerste loyaliteit is aan mijn lezers voor wie mijn geloofwaardigheid en individualiteit cruciaal is.
 • Ik verbind mij ertoe alle inhoud die ik heb afgesproken op een professionele en tijdige manier te publiceren / af te leveren.
 • Mijn normen zijn niet alleen van toepassing op mijn eigen blog, maar ook op mijn ‘merk’, op alle social-mediaplatforms.

ALS EEN CONTENT MAKER…

 • Ik publiceer alleen over ervaringen en ontdekkingen op reizen die ik (of een gastschrijver) daadwerkelijk heb gemaakt en / of grondig heb onderzocht met de hulp van de lokale bevolking.
 • Ik schrijf alleen subjectief over mijn ervaringen en alle geuite meningen zijn van mijzelf.
 • Ik zal de redactionele integriteit van mijn inhoud beschermen.
 • Ik label altijd alle advertenties, advertorials, sponsoring, wedstrijden, producttests of recensies van derden, gepubliceerd door mij, en geef duidelijk aan dat het hier om commerciële relaties of associaties gaat.
 • Ik respecteer de auteursrechten en morele rechten van anderen.
 • Ik zal mijn platforms gebruiken om lezers te onderwijzen, te informeren en aan te moedigen door het scheppen van milieubewustheid en cultureel bewustzijn en respect.
 • Ik laat mijn redactionele onafhankelijkheid niet in het gedrang komen omdat er een reis wordt georganiseerd. Echter:
  • Ik zal van tevoren proberen de verwachtingen van beide kanten te verduidelijken.
  • Als zich tijdens een reis discrepanties, complicaties of negatieve ervaringen voordoen, verbind ik me ertoe eerst met de gastvrouw/heer te overleggen om de situatie op te helderen en zo mogelijk op te lossen. In uitzonderlijke omstandigheden, als de situatie niet kan worden opgelost, behoud ik het recht om niet te schrijven over de locatie / reis / ervaring en de gastheer te informeren over de redenen waarom.

Code of Ethics The London Tester

ALS EEN REIZIGER…

TRANSPORT

 • Ik zal mijn CO2-uitstoot één keer per jaar compenseren voor alle reizen per vliegtuig, trein en auto die ik maak, zowel als onderdeel van mijn werk als reisbloggers als voor persoonlijke reizen. (In Nederland kunnen we dit doen via treesforall.nl (mijn huidige keuze, aangezien ze ook projecten in Nederland ondersteunen), fairclimatefund.nlco2.hivos.nl climateneutralgroup.comflygrn.com of greenseat.nl – let op het “Gold Standard” of “Verified Carbon Standard (VCS)” keurmerk zodat je weet dat je geld op de juiste plaats terecht komt!)
 • Ik zal indien mogelijk een transportalternatief kiezen voor vliegen. Vanuit Nederland hebben we de luxe dat veel bestemmingen in Europa goed bereikbaar zijn met de trein, dus als ik ruim van tevoren weet dat ik van Amsterdam naar bijvoorbeeld België, Frankrijk of Duitsland reis, ga ik kijken bij NS International om mijn opties te zien. Ook in andere landen is reizen met de trein een goed alternatief omdat het beter is voor het milieu, meer ontspannend dan vliegen én je krijgt veel meer van het land te zien! Voor mijn website The London Tester reis ik het liefst met de Eurostar naar Londen, of zelfs met de ferry, bijvoorbeeld naar Dover, Hastings, Hull of Newcastle!
 • Als ik met het vliegtuig (of welk ander transport dan ook) reis, breng ik mijn eigen bereide snacks mee, dus ik hoef tijdens mijn reis geen plastic wegwerpmaaltijden te gebruiken (en laten we eerlijk zijn best wel gore) vliegtuigmaaltijden te eten. In plaats daarvan snack ik op mijn nootjes, muëslirepen, (gedroogd) fruit, groentechips, salades, chocolade / popcorn en (ja!) vaste kaas (zolang het niet smeerbaar is, wordt het niet als ‘vloeibaar’ beschouwd, zodat je het kunt meebrengen) en crackers. Geniet ervan, maar houd er rekening mee dat alle verse etenswaren (fruit / groenten / vlees / zuivel, enz.) in de meeste landen in het vliegtuig moeten worden geconsumeerd, omdat je ze waarschijnlijk niet achteraf door de douane kunt meenemen.

ACCOMMODATIE

 • Ik kies voor accommodatie opties die een positievere impact op het milieu hebben, bijvoorbeeld omdat ze zich op loopafstand bevinden van attracties die ik van plan ben te bezoeken of groene initiatieven hebben zoals recycling- en waterbesparingsregelingen. (Zoek bijvoorbeeld naar het Green Key label wanneer je door Europa reist! – andere sites om naar te kijken zijn: Ecobnb, Green Pearls en natuurlijk Airbnb)
 • Ik zorg ervoor dat handdoeken en beddengoed niet dagelijks worden gewassen.
 • Ik meld eventuele lekkages snel, zodat deze zo snel mogelijk door de accommodatie kunnen worden verholpen om niet meer water te verspillen. 

Code of Ethics The London Tester

TOILETSPULLEN & AFVAL

Je vindt alle milieuvriendelijke reisartikelen die ik noem in mijn Amazon-winkel >>

VOEDSEL & AFVAL

TOURS & ACTIVITEITEN

 • Ik kies voor lokaal gerunde tours en boek waar mogelijk via lokale touroperators (kijk eens naar: WithLocals, AirKitchen, ViaHero, EatingEurope en Evaneos)
 • Ik koop souvenirs van kleine winkeltjes die producten verkopen die door de lokale bevolking zijn gemaakt, bijvoorbeeld op ambachtelijke markten.
 • Bij een bezoek aan heilige of gemeenschapslocaties kleed ik me bescheiden.
 • Bij het kiezen van mijn reisbestemming probeer ik steden te vermijden die worstelen met over-toerisme en in plaats daarvan naar de minder bekende plaatsen te gaan. Heb je onze gidsen gelezen over Exeter (Engeland), de Brecon Beacons (Wales), Glasgow (Schotland) en Guernsey (Kanaaleilanden) bijvoorbeeld?
 • Ik zal overwegen om een bestemming buiten het hoogseizoen te bezoeken. Heb je bijvoorbeeld onze gids voor het bezoeken van het Isle of Wight in de Winter al gelezen?
 • Ik zal attracties vermijden die wilde dieren in gevangenschap gebruiken voor amusement (denk aan: olifantenritten, walvissen in gevangenschap bezoeken, tijgers aaien en zwemmen met dolfijnen. Ik geniet ervan deze dieren in het wild te zien, waar ze thuishoren! (Check World Animal Protection and Wildlife Watch voor meer informatie)
 • Ik kies activiteiten die me in contact brengen met de natuur. Bekijk bijvoorbeeld de volgende activiteiten: wandelen in Engeland of Game of Thrones locaties in Noord-Ierland bezoeken.

Code of Ethics The London Tester

Heel erg bedankt voor het lezen tot nu toe, ik hoop dat het je heeft doen nadenken over je eigen ethiek als reiziger en misschien ook als blogger! Deel zeker de boodschap en onthoud:

“Kleine veranderingen hebben een grote impact en door waar mogelijk je steentje bij te dragen, creëer je een rimpel die kan uitgroeien tot een golf van verandering”

 

– Nienke