Musicals in Londen die je niet moet missen! || The London Tester

15 Musicals in Londen die je niet wilt missen!

Ik ben al sinds ik een klein kind was fan van musicals en heb er dan ook al flink wat mogen zien. Londen is natuurlijk een van de beste plekken in de wereld als het gaat om musicals en ik kan je dan ook aanraden een keertje naar een voorstelling in Londen te gaan als je de kans krijgt! 

Hier zijn 15 top musicals in Londen die je eigenlijk niet wilt missen:

 

1. The Book of Mormon, Prince of Wales Theatre

Het Verhaal: Deze satirische musical, geschreven door de makers van South Park (oh jee!), stelt alles aan de kaak: van georganiseerde religie, consumentisme, de economische situatie tot het musicalgenre zelf. Ik ben er zelf pas geweest en vond het echt geweldig! Niet voor gevoelige, of heel religieuze mensen aan te raden en misschien ook maar niet samen met je ouders kijken. Verder: DOEN! 

Duur: 2 uur 30 minuten inclusief pauze.

Adres: Prince of Wales Theatre – Coventry Street, London, W1D 6AS

Metrostation: Piccadilly Circus of Charing Cross 

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

2. An American In Paris, Dominion Theatre

Het Verhaal: De Amerikaans GI Jerry Mulligan probeert wanhopig een bestaan als schilder in Parijs op te bouwen als hij de mooie jonge danseres Lise ontmoet. Deze ontmoeting opent een hele nieuwe wereld voor Jerry, een waarin kunst, sensualiteit, vriendschap en liefde tegenover de onrustige achtergrond van het naoorlogse Frankrijk komen te staan. 

Duur: 2 uur en 35 minuten inclusief een 20 minuten pauze

Adres: Dominion Theatre – 268-269 Tottenham Court Road, Londen W1T 7AQ

Metrostation: Tottenham Court Road

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

3. The Phantom Of The Opera, Her Majesty’s Theatre

Het Verhaal: Dit is toch wel een van de klassiekers in de musicalwereld en ik heb deze voorstelling dan ook al twee keer gezien, zo mooi. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de 19e eeuw, in de Opéra Garnier, waar in de kelder ‘het spook’, ofwel de misvormde Erik woont. Hij raakt verliefd op de jonge wees Christine en geeft haar zangles als zijnde haar ‘vader als engel in de hemel’. Als Christine de waarheid ontdekt moet ze kiezen tussen haar liefde voor de jonge knappe Raoul en de duistere, aangrijpende muziek van Erik…

Duur: 2 uur 30 minuten (inclusief pauze)

Adres: Her Majesty’s Theatre – 57 Haymarket, London, SW1Y 4QL

Metrostation: Piccadilly Circus of Leicester Square 

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

4. Kinky Boots, Adelphi Theatre

Het Verhaal: Deze nieuwe musical draait sinds 2016 en is een musicale viering van de vriendschappen die we maken en het geloof dat je de wereld kunt veranderen als je er maar hard genoeg in geloofd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2005 en vertelt het verhaal van Charlie Price, a wannabe London highflyer die tot zijn verschrikking de schoenenfabriek van mijn vader erft. Charlie vindt het moeilijk om te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader… maar dan krijgt hij hulp in de onwaarschijnlijke, maar oogverblindende vorm van Lola, een artiest die een paar nieuwe stiletto’s nodig heeft…

Duur: 2 uur en 30 minuten

Adres: Adelphi Theatre – The Strand, London, WC2E 7NN

Metrostation: Covent Garden of Embankment

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

5. Les Miserables, Queens Theatre

Het Verhaal: Nog zo’n klassieker die je zeker één keer in je leven gezien moet hebben, ik heb hier genoten! Het stuk speelt zich af in het 19e-eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van teleurstellingen en onbeantwoorde liefdes, passie, opoffering en verlossing – een tijdloze hulde aan de overleving van de menselijke geest. Nadat Jean Valjean voorwaardelijk is vrijgelaten, wordt hij decennialang opgejaagd door de meedogenloze politieagent Javert. Als Valjean gaat zorgen voor Cosette, het dochtertje van fabriekarbeidster Fantine, zal dat hun levens voorgoed veranderen…

Duur: 2 uur en 50 minuten inclusief pauze

Adres: Queens Theatre – Shaftesbury Avenue, London, W1D 6BA

Metrostation: Piccadilly Circus

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

6. Mamma Mia, Novello Theatre

Het Verhaal: Als je op zoek bent naar de ultieme feelgood-musical, dan is deze helemaal voor jouw! Dit verhaal over liefde, vriendschap en identiteit speelt zich af op een paradijselijk Grieks eiland, en wordt verteld aan de hand van de tijdloze nummers van ABBA. Door Sophie’s zoektocht naar haar onbekende vader komt haar moeder oog in oog te staan met drie mannen uit haar verre romantische verleden. En dit alles aan de vooravond van een bruiloft die ze nooit zult vergeten!

Duur: 2 uur en 35 minuten inclusief pauze

Adres: Novello Theatre – Aldwych, London, WC2B 4LD

Metrostation: Covent Garden, Charing Cross of Holborn

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

7. Footloose, Peacock Theatre

Het Verhaal: City boy Ren denkt dat zijn leven niet slechter kan worden als hij plots moet verhuizen naar een landelijk dorpje in Amerika…  maar dan komt hij aan in Bomont en ontdekt hij dat dansen en rockmuziek verboden is! Hij neemt de zaken in zijn eigen hand en al snel breekt de pleuris uit als hij het hele dorp op de been krijgt. Wat volgt is een explosieve jaren ’80 rock ‘n’ roll sensatie op het podium. 

Duur: 1 uur en 50 minuten (inclusief een pauze van 20 minuten)

Adres: Peacock Theatre – Portugal Street, Holborn, WC2A 2HT

Metrostation: Holborn

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

8. The Lion King, Lyceum Theatre

Het Verhaal: Ah, deze musical staat nog steeds zo hoog op mijn wensenlijstje! Deze blockbuster van Disney staat al meer dan 15 jaar op het podium in Londen! De populaire nummers en personages, zoals Simba, Pumba en Timon, zijn allemaal terug in deze visueel verbluffende show. Er wordt gebruik gemaakt van maskers, poppen en opvallende kostuums om het verhaal te vertellen, verwacht een visueel spektakel!

Duur: 2 uur en 30 minuten inclusief pauze

Adres: Lyceum Theatre – 21 Wellington Street, London, WC2E 7RQ

Metrostation: Covent Garden

lees onze review

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

9. Annie, Piccadilly Theatre

Het Verhaal: Wie kent het verhaal van de roodharige wees Annie niet? Ze heeft een vreselijk leven in het weeshuis dat geleid wordt door de gierige Miss Hannigan… Maar dan wordt ze gekozen om de kerst door te brengen bij de beroemde billionaire, Oliver Warbucks. Natuurlijk doet de vreselijke Miss Hannigan er alles aan om dit geluk voor Annie te verpesten. De grappige Britse comedienne Miranda Hart speelt Miss Hannigan nog to midden September 2017.

Duur: 2 uur en 30 minuten inclusief pauze

Adres: Piccadilly Theatre – 16 Denman Street, London, W1D 7DY

Metrostation: Piccadilly Circus

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

10. 42nd Street, Theatre Royal Drury Lane

Het Verhaal: Peggy Sawyer komt dan misschien uit een klein dorpje, maar ze heeft grote dromen. Ze komt vers uit de bus in New York aan en krijgt na hard werken een rol in het ensemble van een nieuwe Broadway show. Eerst is ze maar een van de vele dansers, maar als de hoofdactrice gewond raakt, lijkt het erop dat Peggy toch nog in de spotlights komt te staan…

Duur: 2 uur en 30 minuten inclusief pauze

Adres: Theatre Royal Drury Lane – Catherine Street, London WC2B 5JF

Metrostation: Charing Cross, Embankment, Covent Garden of Holborn

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

11. Disney’s Aladdin, Prince Edward Theatre

Het Verhaal: Nog een beroemde Disney film die naar het theater gegaan is. Deze musical bevat alle bekende liedjes uit de film en heeft ook een aantal nieuwe nummers. Als de straatjongen Aladdin een oude lamp vindt, laat hij bij toeval de bijzondere Geest vrij. Door zijn drie wensen veranderd Aladdin in een prins en komt hij Prinses Jasmine tegen. Maar Aladdin is niet de enige die van de lamp weet… de slechte Jafar laat zijn eigen wensen uitkomen… Deze musical is geschikt voor 6 jaar en ouder en misschien leuk voor kinderen die al een beetje Engels kunnen, als ze het verhaal al kennen. Let erop: er zijn rookeffecten, stroboscopische lampen, harde geluiden en middenin de show gaat het licht voor een paar seconden uit, dus dan kun je ze voorbereiden.

Duur: 2 uur en 30 minuten met pauze

Adres: Prince Edward Theatre – 28 Old Compton St, London W1D 4HS

Metrostation: Leicester Square en Tottenham Court Road 

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

12. Motown The Musical, Shaftesbury Theatre

Het Verhaal: Deze snelle jukebox musical brengt je het beste uit de geschiedenis van de Motown muziek. Het verhaal gaat over de ex-lichtgewicht bokser en nu legendarische record producer Berry Gordy. Hij had in 1959 niet meer dan een geleende $800 in zijn zak… maar een levensveranderende beat in zijn hoofd. Maar dat was nog niet genoeg. Hij zou artiesten aantrekken die de complete geschiedenis van de Amerikaanse muziek – en Amerika zelf- zouden veranderen. Met meer dan 40 liedjes van onder andere: Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, Diana Ross and Michael Jackson.

Duur: 2 uur en 45 minuten inclusief pauze

Adres: Shaftesbury Theatre – 210 Shaftesbury Avenue, London WC2H 8DP

Metrostation: Tottenham Court Road, Holborn of Covent Garden

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

13. Wicked, Apollo Victoria

Het Verhaal: Deze meermaals bekroonde musical gaat over het ongelooflijke nooit vertelde verhaal van de heksen van Oz en de onwaarschijnlijke, maar hechte vriendschap tussen twee meisjes die elkaar voor het eerst ontmoeten als ze allebei naar de heksenuniversiteit gaan. Na een ontmoeting met de Tovenaar van Oz, bereikt de vriendschap tussen de meiden een punt waardoor hun levens een verschillende richting op gaan. Via hun bijzondere avonturen in Oz vinden ze beide uiteindelijk hun bestemming…

Duur: 2 uur en 45 minuten met een pauze van 20 minuten

Adres: Apollo Victori – 17 Wilton Road,London,SW1V 1LG

Metrostation: Victoria

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

14. School of Rock – The Musical, New London Theatre

Het Verhaal: Deze musical van de bekende Andrew Lloyd Webber is een bewerking op de gelijknamige film uit 2003 met Jack Black. Het verhaal gaat over Dewey Finn, een would-be rockster die doet alsof hij de invalleerkacht is op een elite school, om wat geld te verdienen. Als snel komt hij erachter dat zijn studenten verborgen muzikale talenten hebben. Hij brengt ze samen en laat ze oefenen voor de ultieme “Battle of the Bands”.

Duur: 2 uur en 30 minuten met een pauze

Adres: New London Theatre – Drury Lane, London, WC2B 5PF

Metrostation: Holborn/ Covent Garden

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

15. Matilda The Musical, Cambridge Theatre

Het Verhaal: Deze musical, na aanleiding van het beroemde boek van Roald Dahl, is een van de beste nieuwe musicals van Londen. Het verhaal vertelt hoe Matilda, een jong meisje met een ontzettend hoge intelligentie, aan de stok gaat met haar TV-verslaafde ouders en verschrikkelijke hoofdjuf op school. Ze wordt of gepest, of compleet genegeerd, maar dan komt de dag dat Matilda ontdekt dat ze telekinetische krachten heeft… Deze musical is geschikt voor 6 jaar en ouder, natuurlijk leuker om te zien als je kind al een beetje Engels kan en het verhaal goed kent. 

Duur: 2 uur en 40 minuten met pauze

Adres: Cambridge Theatre – 32-34 Earlham Street, Covent Garden, London, WC2H 9HU

Metrostation: Covent Garden, Leicester Square of Tottenham Court Road

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

Welke van deze musicals ben jij al geweest? En welke staan er hoog op jouw verlanglijstje? We horen het graag van je!

 

Bewaar op Pinterest:

15 Musicals in Londen die je niet wilt missen! || The London Tester

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je tickets koopt via deze links krijgt The London Tester een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons jou ook in de toekomst gratis tips & adviezen te geven over het plannen van je bezoek aan Londen! Bedankt!

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.