Carlisle Lake District Airport gaat weer open voor Passagiersvluchten

Voor de eerste keer sinds 1993 zullen er weer commerciële passagiersvluchten gaan vanaf Carlisle Lake District Airport, bevestigde Stobart Group vandaag. Vanaf 3 juni 2018 zal dit vliegveld in Cumbria / het Lake District verbinden met belangrijke toeristische en zakelijke hubs in onder andere Londen, Dublin en Belfast.

Elk jaar komen er al meer dan 41.5 miljoen bezoekers naar Cumbria en het Lake District, en deze opening zal dan ook een enorme impact op de plaatselijke economie hebben. Naast de groei in de toeristische sector zullen er ook meer mogelijkheden komen in belangrijke sectoren zoals logistiek, nucleaire en geavanceerde productie.

Het project heeft steun gekregen van de Cumbria Local Enterprise Partnership (LEP), met een toezegging van £4.95m voor de ontwikkeling van het vliegveld

Kate Willard, hoofd bedrijfsprojecten bij Stobart Group, zegt over de opening: “We kijken ernaar uit met partners in de bezoekerseconomie te werken in de komende maanden om pakketten en promoties te helpen ontwikkelen die ervoor zorgen dat onze luchtdiensten voldoen aan de behoeften van onze bezoekers, dat we nieuwe bezoekers naar Cumbria en het omliggende gebied kunnen trekken en dat we de lokale economie kunnen ondersteunen door de ontwikkeling van een duurzame en gewoonweg fantastische luchthaven.”

 

Carlisle Lake District Airport gaat weer open voor Passagiersvluchten || The London Tester

Carlisle Castle in Cumbria

Lees meer op: visitengland.com/things-to-do/cumbria

 

Carlisle Lake District Airport gaat weer open voor Passagiersvluchten || The London Tester

Het prachtige Lake District

Lees meer op: visitengland.com/things-to-do/lake-district

 

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.