DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

DLR en Overground in Londen – Tips & Advies

Buiten de Underground zijn er nog twee variaties op treinen waar je ook met de Oyster Card in kan. Dit zijn de Overground en de DLR.

Hier zijn wat tips & advies voor je.

De Overground

De London Overground bestaat sinds 2007 (de service heette voorheen ‘Silverlink Metro services’) en is sindsdien ook flink gegroeid. Er zijn maarliefst 112 stations aan deze lijn (oranje op de kaart) en hij reist door 23 van de deelgebieden in Londen en het zuiden van Hertfordshire. Ze zeggen dat een derde van alle mensen die in Londen wonen binnen loopafstand van een London Overground station wonen.

Nadeel van de Overground vinden wij zelf dat er vaak werkzaamheden zijn, dus ze zijn niet heel betrouwbaar. Dit schijnt te maken te hebben dat de sporen waarover deze lijn gaan gedeeld worden met andere vervoerders en alle sporen, signalen en infrastructuur zoals bruggen bijna constant in gebruik zijn. En dan gaat er nog wel eens wat kapot natuurlijk. De werkzaamheden zijn meestal in het weekend, omdat er dan minder passagiers zijn, dus houdt hier rekening mee.

Een ander nadeel is soms dat ze veel minder vaak gaan dan de gewone Underground. Over het algemeen zul je de Overground dus niet gebruiken, zeker als je hier alleen voor een weekendje bent. Alleen als je in de buurt van een Overground woont zul je hier misschien gebruik van maken, omdat hij iets sneller is dan de gewone metro.

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

Foto Credit: John Pease op Flickr, CC BY-SA 2.0

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

Foto Credit: Tom Page op Flickr, CC BY-SA 2.0

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

Foto Credit: Alper Çugun op Flickr, CC BY 2.0

De DLR

De DLR (De Docklands Light Rail) vind je in het Oosten van de stad. De lijnen lopen van Tower Gateway naar Beckton, van Bank en Stratford International naar Woolwich Arsenal en ook van Bank en Stratford naar Lewisham.

Belangrijke stops op de DLR tijdens je weekendje weg zijn wellicht Bank (overstap met de meeste Underground lijnen), Tower Gateway (Tower Bridge & River Thames Cruises), Stratford (Westfield Shopping Mall & Olympic Park), West India Quay (Museum of London Docklands), Crossharbour (Mudchute Park and Farm), Royal Victoria (de Emirates Air Line) en Cutty Sark for Maritime Greenwich (ja dit is de volledige naam van deze halte).

Als je in deze online folder kijkt, dan zie je leuke tips van waar je allemaal iets kunt doen aan deze lijn. Er zijn ook speciale audio guides beschikbaar om je reis leuker te maken.

De wagens zijn ontzettend leuk om in te reizen, omdat hij geen chauffeur heeft. Je voelt je echt even in de toekomst, in een of andere futuristische wagen. Verder werkt alles hetzelfde als de metro (je tapt in en uit) en zul je deze waarschijnlijk niet echt vaak gebruiken, behalve als je hier woont of bijvoorbeeld naar Greenwich reist.

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

Foto Credit: Robert Pittman op Flickr, CC BY-ND 2.0

DLR en Overground in Londen - Tips & Advies

Foto Credit: John Mason op Flickr, CC BY 2.0

Bekijk de korte video:

HANDIGE LINKS

Bekijk de complete Openbaar Vervoer in Londen video:

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.