Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London TesterKerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel

Heb jij ook zo’n zin in kerstshoppen Londen? Ik wel! Hoewel kerst vieren in Londen niet aan te raden is (iedereen vertrekt naar familie en in de stad is er dan zelf weinig te doen), zijn de weken ervoor Londen des te leuker! Tijd om een kerstreis Londen te boeken? 

Vanaf oktober kun je in de winkels al hier en daar kerstspullen vinden en in november gaat iedereen echt los. Er is bijna niets leukers dan te gaan kerstshoppen in Londen, zeker omdat een aantal winkels echt hun best op de etalages gedaan hebben.

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

 

Boxing Day in Londen

In Engeland heb je het niet over, ‘Kerstavond’, ‘Eerste’ en ‘Tweede’ Kerstdag zoals dat in Nederland heet, maar spreek je over ‘Christmas Eve’, ‘Christmas Day’ en ‘Boxing Day’. Op 25 december (Christmas Day / Eerste Kerstdag) viert men kerstmis met de familie en op deze dag is eigenlijk wel de hele stad dicht, om het zo te zeggen. Zelfs de metro rijdt niet en veel winkels en toeristische attracties zijn gesloten. 

Tweede Kerstdag, oftewel Boxing day, was vroeger de dag dat je familie ging bezoeken en sportwedstrijden ging kijken. Hoewel dit nog steeds gebeurd, is het tegenwoordig vooral bekend als de dag dat de winkels hun deuren (extra vroeg) openen voor mega-sales. Alles gaat in de uitverkoop, rennen dus! Natuurlijk kun je je voorstellen dat dit een enorme chaos is, zeker op Regent en Oxford Street, maar de kortingen zijn zo flink dat je misschien wilt overwegen jezelf ertussen te gooien voor de gein. Succes in dat geval!

 

Mocht dit iets te heftig voor je zijn en je liever voor de kerst al je inkopen gedaan wilt hebben dan zijn hier mijn tips voor Kerstshoppen Londen:

 

#01 – Kerstshoppen bij Harrods in Londen

Harrods is toch wel het nummer 1 warenhuis in Londen en zeker een must om een keertje te bezoeken. Het ligt een beetje uit de route van alle andere attracties, maar rondom de kerst Londen zijn de etalages zo mooi versierd (en de buitenkant van het gebouw met ongeveer 11.500 lampen), dat mensen er voor in de rij staan. Op de vijf verdiepingen van deze winkel koop je geen goedkope, maar wel erg mooie en kwalitatief hoogwaardige cadeaus en er is een speciale kerstafdeling die je ook zeker niet wilt overslaan. In december kun je hier trouwens ook de kerstman begroeten.

TIP: Harrods is tijdens Boxing Day (26 december) niet open. Hier begint de uitverkoop elk jaar op 27 december om 9 uur ‘s ochtends!

Waar: 87-135 Brompton Rd, Knightsbridge, London SW1X 7XL
Website: www.harrods.com

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Michael Caven, CC BY 2.0

 

#02 – Kerstshoppen op Regent Street in Londen

Regent Street loopt vanaf Picadilly Circus tot aan Oxford Street en er zit een fijne mix van betaalbare winkels als H&M, GAP, Superdry en Mango, en winkels waar je vooral de etalages van wilt zien. Apple liefhebbers vinden hier de Apple Store en op deze straat zit ook het fenomeen Hamleys, waarover in het volgende puntje meer.

TIP: Als je vanaf Picadilly Circus de straat ‘Picadilly’ in gaat, kom je ook bij het luxe ‘Fortnum & Mason’ food-walhalla uit.

Website: www.regentstreetonline.com

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Nigel Swales, CC BY-SA 2.0

 

#03 – Kerstshoppen bij Hamleys in Londen

Hamleys is een instituut waar je zeker één keer in je leven een keertje in moet gaan. Waarschijnlijk is dit ook genoeg, want dit kinderspeelgoedparadijs is behoorlijk heftig! Al het speelgoed is van tevoren te testen en de medewerkers nodigen iedereen (kids en volwassenen) dan ook uit even iets te kleuren, te laten vliegen, te rollen of te aaien). Complete hysterie, maar wel een goede plek een leuk kerstcadeautje voor je kind of neefjes/nichtjes te kopen.

TIP: op de begane grond is een hele sectie met Paddington Bear poppen in alle maten en op de derde verdieping kun je zelf je eigen teddybeer (of ander dier) laten vullen en aankleden. Unieke cadeautjes!

Waar: 188-196 Regent St, Soho, London W1B 5BT
Website: www.hamleys.com

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Kyle Taylor, CC BY 2.0

 

#04 – Kerstshoppen bij Oxford Street in Londen

Om heel eerlijk te zijn proberen wij zelf Oxford Street altijd een beetje te mijden rondom de kerst, maar eerlijk is eerlijk: voor het echte Londen kerstgevoel moet je hier wel even geweest zijn. De etalages van veel warenhuizen (Selfridges, Debenhams, John Lewis, etc.) zijn prachtig versierd en hier heb je gewoon ALLE winkels die je maar wilt bij elkaar op één lange straat van ongeveer 2 kilometer. Maar vergeet zeker ook de zijstraatjes niet, want daar zitten ook leuke winkeltjes en is het vaak ietsje rustiger! Oxford Street is niet autovrij, dus wel even opletten met oversteken, want het is hier megadruk altijd.

TIP: Als je hier in de avond komt, dan kun je genieten van de prachtige sfeerverlichting. Meer dan 750.000 led-lampjes verlichten Oxford Street!

Website: www.oxfordstreet.co.uk

 

Amba Hotel in Londen [Marble Arch] 4-sterren hotel op een perfecte locatie || The London Tester

 

#05 – Kerstshoppen bij Selfridges in Londen

Naast de Harrods is Selfridges nog een warenhuis dat je rondom de kerst zeker wilt gaan bekijken. Ook hier zijn de etalages gaaf versierd en is er een aparte kerstafdeling te vinden. Het is hier een tikkie meer betaalbaar dan Harrods, maar het blijft behoorlijk luxe allemaal. De Bijenkorf kan er nog iets van leren 🙂

Waar: 400 Oxford St, Marylebone, London W1A 1AB
Website: www.selfridges.com

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Extempore, CC BY-ND 2.0

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 

#06 – Kerstshoppen op Carnaby Street in Londen

Carnaby Street is een van onze favoriete plekken om te winkelen en met de kerst in Londen is het hier helemaal sfeervol met verlichting en thematische versieringen. De straat ligt een beetje verscholen achter Regent Street, dus mis het niet! Het is hier lekker autovrij, dus ook bijzonder rustig om rond te lopen.

TIP: Hier kun je ook heerlijk lunchen, bijvoorbeeld in ‘Kingly Court’ of een van de vele zijstraten van Carnaby Street.

Website: www.carnaby.co.uk

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Martin Pettitt, CC BY 2.0

 

#07 – Kerstshoppen bij Covent Garden in Londen

Covent Garden is een van mijn favoriete plekken in Londen. Het is er toeristisch, maar toch is er genoeg ruimte voor iedereen dat het niet te massaal voelt, vind ik. Naast de grote markthal in het midden, met ontzettend veel leuke kleine winkeltjes, kun je rondom het grote plein nog meer winkels (veel verzorgingsproducten en schrijfwaren) en restaurantjes vinden en loop je ook zo naar het ‘7 Dials’ gebied, waar veel kledingzaken zitten. Rond de kerst is het hier altijd prachtig versierd en staat er een gezellig kerstboom. Er zijn ook altijd veel straatartiesten, dus hier kun je je de hele dag wel vermaken!

TIP: Convent Garden is ook echt het theatergebied bij uitstek, dus misschien leuk om ‘s avonds een musical of theatervoorstelling te gaan bekijken!

Website: www.coventgarden.london

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

 

#08 – Kerstshoppen bij Liberty in Londen

Het gebouw van het Liberty warenhuis is een van mijn favoriete gebouwen in de stad! Binnenin gaat de pracht en praal gewoon door. Ze verkopen hier luxe kleding voor vrouwen en mannen, accessoires, cosmetica en lekkere geurtjes, maar ook spullen voor in je huis en leuke cadeautjes. Het gebouw werd in 1875 gebouwd en is nog steeds een van de meest toonaangevende winkels van Londen.

Waar: Regent St, Carnaby, London W1B 5AH
Website: www.libertylondon.com

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: James Petts, CC BY-SA 2.0

 

#09 – Kerstshoppen op Bond Street in Londen

Om te winkelen op deze straat heb je een goed gevulde bankrekening nodig en dit is dus niet echt voor iedereen weggelegd om hier in Londen met kerst inkopen te doen. Maar, kijken kost niets en alleen al voor de versierde etalages is deze zijstraat van Oxford Street een bezoekje waard. Misschien kom je nog een leuke celebrity tegen ook!

Website: www.bondstreet.co.uk

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: traveljunction, CC BY-SA 2.0

 

#10 – Kerstshoppen bij de Westfield in Londen

Als je net als ons bent en het liefst al je kerstinkopen in één keer doet, dan kun je in Londen het beste naar een van de Westfield Shopping Malls gaan. Er zit er eentje in het westen bij Shepherd’s Bush en eentje in het oosten (vlakbij ons huis, yass) in Stratford. Deze warenhuizen zijn ook lekker laat open en er zit een enorme food court in, dus hier kan je gerust een hele dag doorbrengen.

Waar: Olympic Park, Montfichet Rd, London E20 1EJ (Westfield Stratford City) en Ariel Way, Shepherd’s Bush, London W12 7GF (Westfield London)
Website: uk.westfield.com/london

 

Kerstshoppen Londen: 10x Winkels Voor Het Ultieme Kerstgevoel || The London Tester

Foto Credit: Chris Friese, CC BY 2.0

 

Leuke Londen Hotels voor de Kerst:

Deze hotels zijn allemaal centraal gelegen, dichtbij de winkelgebieden en alle kerstmarkten in Londen. Een perfecte uitvalsbasis voor je weekendje kerstshoppen Londen of met Oud en Nieuw in Londen! Veel hotels hebben kerstaanbiedingen, dus hou zeker de sites in de gaten.

 

Londen Hotels in de buurt van Harrods

Londen Hotels in de buurt van Oxford Street (Selfridges, Debenhams, John Lewis, etc.)

Londen Hotels in de buurt van Regent Street & Carnaby Street (Liberty, Hamleys, Apple Store, etc.)

Londen Hotels in de buurt van Covent Garden & 7 Dials

Londen Hotels in de buurt van Westfield Shepherds Bush

Londen Hotels in de buurt van Westfield Stratford

 

Alle links zijn affiliate links en wij krijgen een kleine commissie als je iets via deze links boekt. Dit kost jou verder niets extra. 

 

 

Op zoek naar meer tips voor Londen in de winter? Bekijk dan deze handige artikelen:

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.