KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester

KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten!

Als je een natuurliefhebber bent en bij een bezoek aan Londen een beetje de ruimte zoekt, dan is een bezoek aan de prachtige KEW Palace & Gardens in het zuidwesten van Londen een absolute must!

Met een entreekaartje voor KEW krijg je zowel toegang tot de 121 hectare botanische tuinen en Kew Palace, het bescheiden paleis van koninklijke familie (vanaf George II), dat van de lente tot de herfst geopend is.

Voor onze uitgebreide review verwijs ik je naar deze blog over ons bezoek aan de Kew Gardens Botanische Tuinen Londen, maar wil je snel wat feiten op een rij of vragen beantwoord, dan helpt dit artikel je op weg!

 

KEW GARDENS BEZOEKEN

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

TIP: Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen.

Dit kan je veel geld schelen!

TIP VAN THE LONDON TESTER: Visitor Oyster Card

Bekijk de Visitor Oyster Card >>

 

KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester
Japans/Chinese Pagode, Kew Palace, The Waterlily House & Sackler Crossing

 

Wie heeft Kew Gardens opgericht?

De tuinen werden aangelegd door de zoon van George II, prins Frederick en later zijn weduwe, Augusta. Koningin Victoria schonk vervolgens in 1840 de tuin en in 1898 ook het paleis zelf aan het volk, zodat het open werd gesteld voor het publiek.

KEW kreeg in 2003 de status van Werelderfgoed van UNESCO vanwege de collectie met meer dan 30.000 soorten levende planten en een bibliotheek met 750.000 werken en 175.000 prints van bomen en planten, een van de grootste collecties ter wereld.

Zorg zeker dat je Kew Palace even bezoekt, maar sla absoluut de enorme Royal Kitchens niet over! Sinds 1818 zijn deze namelijk bijna niet meer veranderd. Echt uniek.

 

Wat kun je in Kew Gardens doen?

De hoofdattractie van Kew zijn de twee Victoriaanse tropische kassen: The Palm House en het twee keer zo grote (en recentelijk gerenoveerde) The Temperate House.

In beide enorme kassen vind je duizenden eeuwenoude, zeldzame en zelfs in het wild uitgestorven plantensoorten, keurig gerangschikt bij continent en micro-klimaatzone.

Het Temperate House is de grootste Victoriaanse kas ter wereld en het 19e eeuwse ontwerp laat elegante bogen en lijnen zien, evenals vele glaspartijen en romantische wenteltrappen vanaf waar je de kas van boven kunt bewonderen.

Naast deze twee grote kassen zijn er nog een aantal kleinere kassen, zoals The Waterlily House (speciaal ontworpen voor de gigantische Amazone-waterlelie) en The Princess of Wales Conservatory, waar je door 10 computergestuurde micro-klimaatzones wordt geleid, zoals onder andere de savanne, het mangrovebos en de woestijn.

Je vindt hier onder andere zeldzame orchideeën, tientallen soorten cactussen, vleesetende planten en plantensoorten die al sinds de tijd van de dinosauriërs op aarde te vinden zijn.

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester
The Palm House & The Temperate House

 

Is Kew Gardens geschikt voor kinderen?

Kort antwoord: Zeker weten!

Iets langer antwoord: Kew Gardens is in mijn mening zelfs een van de beste plekken om met kinderen heen te gaan, maar ook voor volwassenen is er ontzettend veel te ontdekken en voel je je weer even jong. Je kunt hier echt makkelijk de hele dag zoet zijn met het ontdekken van alle hoeken van de tuin.

Een van de meest bijzondere attracties die voor jong en oud leuk is om te bekijken is de zogenaamde Tree Top Walkway, waar je op 18 meter hoogte van de grond over een lengte van 200 meter door de boomtoppen kunt lopen.

Naast de Treetop Walkway vind je in Kew ook nog The Log Trail (een pad van omgevallen bomen waar je je evenwichtsvaardigheden kan testen) en The Barefoot Trail (wandel blootsvoets over hout, keien, zand, dennenappels, water, houtskool, modder en andere dingen – met natuurlijk een kraan aan het einde om je tenen schoon te maken).

Ook erg bijzonder is The Hive, een 17 meter hoog kunstwerk waar je kunt ervaren hoe het is in een echte bijenkorf te leven!

 

Ik ben slecht ter been, is Kew Gardens voor mij geschikt?

Iedereen kan een leuke tijd hebben bij Kew Gardens, en er is dan ook alles gedaan om de tuinen zo toegankelijk te maken als het maar kan.

Zo is er om te beginnen gratis toegang voor begeleiders, zijn de tuinen voornamelijk vlak en is er een ‘Kew Explorer‘ treintje dat rondrijdt. (Deze is in coronatijd gesloten, dus hou de website in de gaten voor updates hierover)

Je kunt je eigen scootmobiel meenemen, of zelfs huren bij de Brentford en Victoria toegangspoorten, maar die moet je natuurlijk wel even van tevoren reserveren.

Bij elke poort zijn er ook rolstoelen te leen, die hoef je niet te reserveren (maar ik ga er vanuit dat vroeg op de dag komen altijd slim is)

Er zijn speciale gehandicapten parkeerplaatsen, kijk voor instructies even op de website van Kew zelf voor de laatste updates hierover >>

 

Reserveer Tickets voor Top Musicals in Londen || The London Tester

 

KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester
Tree Top Walkway, The Hive, Waterval & Japanse Tuinen

 

Zijn er leuke festivals of evenementen bij Kew Gardens om heen te gaan?

Welk seizoen het ook is, in Kew is altijd wel iets te doen!

Twee van de meest grote evenementen zijn het Kew Orchids Festival (februari – maart in het Prince of Wales Conservatory) en Christmas at KEW (een geweldig winter lichtfestival).

Zoals je je kunt voorstellen zijn deze evenementen erg populair, dus reserveer je kaartjes op tijd om het niet te missen!

 

Wat is er verder nog in Kew te doen?

Ik heb hierboven maar een paar hoogtepunten genoemd, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in dit prachtige park.

Van Japanse tuinen met een enorme pagode waar je in kunt, een Mediterraanse Tuin en het Davies Alpine House met planten die normaal gesproken alleen op grote hoogtes groeien, tot kunstgalerieën, een meer met de Sackler Crossing brug erover en het schattige Queen Charlotte’s Cottage

Bij KEW Gardens kun je echt de hele dag rondlopen en nog niet alles gezien hebben, dus trek makkelijke schoenen aan en zorg dat je een plattegrond van de tuinen bij de kassa meeneemt of download van de website >>

Ze bieden ook een ruime keus aan begeleide tours aan waar je regelmatig aan kunt deelnemen. Zie de website van Kew voor een actueel overzicht >>

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Naam Attractie: Kew Gardens

Adres: Royal Botanic Gardens, Kew, Richmond, TW9 3AE

Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur (laatste toegang 18:00 uur), Zaterdag en Zondag van 08:00 tot 20:00 uur (laatste toegang 19: 00 uur)

Kijk voor openingstijden voor alle restaurants en eventuele werkzaamheden op de website van KEW Gardens >

Metrohalte: Kew Gardens Station (District Line (Richmond aftakking) met zowel de Underground als London Overground.

Met South West Trains vanaf Waterloo, via Vauxhall en Clapham Junction kom je aan op Kew Bridge Station. Dit is verder lopen naar de ingang dan met de metro.

Kom je met de trein, dan kun je eventueel nog bus 65 (richting Ealing Broadway) nemen naar de ingang Lion Gate of Victoria Gate.

Entreeprijs: GBP £17,50

 

KEW Gardens Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester

 

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de officiële Visit Britain shop en daar kun je de volgende tickets met korting van tevoren reserveren:

 • Volwassenen (25-64)
  • EUR €21,00 (1 april tot 31 oktober) of EUR €16,00 (1 november – 31 januari)
 • 65+
  • EUR €18,50 (1 april tot 31 oktober) of EUR €14,00 (1 november – 31 januari)
 • Studenten (16-24 met studentenkaart)
  • EUR €10,50 (1 april tot 31 oktober) of EUR €8,00 (1 november – 31 januari)
 • Kinderen (4-15)
  • EUR €7,00 (1 april tot 31 oktober) of EUR €5,50 (1 november – 31 januari).
  • Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis

 

KORTINGSPASSEN

KEW Gardens kun je gratis of voordelig bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

 • The London Pass – Gratis toegang tot meer dan 60 attracties in en rond Londen + voorrang in de rij bij KEW Gardens!

 • The London Explorer Pass -Bezoek 3, 4, 5 of 7 attracties gedurende 30 dagen vanaf het eerste gebruik + voorrang in de rij bij KEW Gardens!

 

LEES ONZE REVIEW

 

BEKIJK ONZE VIDEO

binnenkort!

 

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van KEW Gardens zijn onder andere het Hertenkamp in Richmond Park, Hampton Court Palace en Wimbledon.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.