Liefs uit Londen: Daisy van All Day Every Daisy || The London Tester

Liefs uit Londen: Daisy van alldayeverydaisy.com

The Londen Tester interviewt Nederlandse en Belgische reisbloggers over hun bezoek aan Londen. Vandaag is het woord aan Daisy van de culturele en verantwoordelijk reizen blog All Day Every Daisy!

 

Wanneer was je voor het laatst in Londen? 

Ik heb van 2010 tot 2012 in Londen gewoond en gestudeerd. Daarna heb ik geprobeerd om elk jaar minstens één keer die fijne stad te bezoeken. De laatste keer was januari 2016, toen ik er de jaarwisseling vierde. Tijd dus voor een volgend bezoek!
 
 

Hoe ben je naar Londen gereisd?

Ik reis het liefst met de trein naar Londen. Van deur tot deur doe je er net zolang over als vliegen. Ik vind reizen met de trein veel ontspannender: je kunt je vrij bewegen, meenemen wat je wilt én je hoeft niet steeds overal te wachten. Bovendien stap je midden in het centrum uit.
 
 

Waar overnachtte je in Londen? 

Ik overnacht meestal bij vrienden. Soms boek ik een simpele kamer via Airbnb. Dat is vaak een stuk betaalbaarder als je in het centrum wilt verblijven. Meer dan een simpele kamer heb je niet nodig; je gaat er toch de hele dag op uit!
 
 
Liefs uit Londen: Daisy van All Day Every Daisy || The London Tester
Trafalgar Square in Londen
 

Wat was het leukste dat je in Londen gedaan hebt? 

Mijn universiteit stond aan het begin van Brick Lane. Ik bracht daar dus veel tijd door. Elke keer als ik Londen bezoek breng ik minstens twee dagen door in Shoreditch en op Brick Lane. Dat voelt als thuiskomen.  
 

Was er iets dat je gedaan hebt in Londen dat tegenviel?

Vrienden kwamen me opzoeken tijdens de feestdagen. Op zoek naar de leukste kerstactiviteiten kwamen op Winter Wonderland in Hyde Park terecht. Dat was nog eens een ‘tourist trap‘! Het was zo druk dat je amper kon lopen. De kraampjes waren niet origineel en duur. De muziek was afgezaagd en veel te hard. Het eten zag er vies en vet uit. Kortom; een nachtmerrie. We zijn meteen weer weggegaan.
 
Liefs uit Londen: Daisy van All Day Every Daisy || The London Tester
Daisy Scholte
 

Heb je tijdens je bezoek aan Londen ergens lekker gegeten/gedronken? 

De Food Market in Greenwich vond ik altijd fantastisch. Het is er wat rustiger dan op de anderen markten. The Westow House in Crystal Palace was één van mijn favoriete pubs. Super gezellig en mooi ingericht. Goed eten en een leuk terras. Aanrader!
 
Tijdens mijn studie werd een nieuwe koffietentje geopend op Bricklane. Love in a Cup, het kleinste koffiezaakje van Londen. De eigenaar liet ons regelmatig gratis koffie’s proberen, die we vervolgens moesten beoordelen voor hij ze ging verkopen. Hij is super gepassioneerd over koffie, weet echt wat hij verkoopt en is ook nog eens heel sympathiek. Say hi from Daisy!
 
 

Wat is je beste tip voor vegetarisch / vegan eten in Londen?

Domali’s Café. Dat is een klein vegetarisch en vegan restaurant met een mooie binnentuin in de gezellige wijk Crystal Palace. Even weg van de drukte en lekker en betaalbaar eten. Bovendien is Crystal Palace en heel leuke wijk waar je amper een toerist zult tegenkomen.
 
Lees alle tips van Daisy over hotspots in Londen op AllDayEveryDaisy.nl (deel 1 en deel 2)
 
 

Zijn er nog meer plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je bezocht hebt?

Bathis prachtig en best te doen als dag-uitje vanuit Londen. Stonehenge moet je ook echt eens bezoeken. Het is dichter bij Londen dan je denkt en een must-see, ondanks de drukte.
 
Lees Daisy’s beste tips voor dagtrips vanuit Londen op AllDayEveryDaisy.nl
 
Liefs uit Londen: Daisy van All Day Every Daisy || The London Tester
Stonehenge Bezoek vanuit Londen

 

Bedankt voor je antwoorden Daisy!

Als je meer wilt weten over Daisy‘s ervaringen met het wonen in Londen of haar avonturen op haar aankomende wereldreis wilt volgen, bezoek dan haar website AllDayEveryDaisy.nl of volg haar op social media: 

 
FacebookTwitterInstagramPinterest
 
Alle foto’s in dit artikel zijn © Daisy Scholte / alldayeverydaisy.nl
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

 
 
 
Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.