Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend – Of Toch Niet?

Je zult het waarschijnlijk al gelezen of gehoord hebben: Groot-Brittannië heeft de deuren weer geopend voor bezoekers uit onder andere Nederland en België.

In het kort: vanaf 10 juli zijn de quarantainemaatregelen opgeheven, wat inhoud dat de in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven. Het reisadvies van de Nederlandse overheid is code geel, wat aangeeft dat er nog wel veiligheidsrisico’s zijn.

UPDATE 14 AUGUSTUS: Het Verenigd Koninkrijk heeft besloten per 15 augustus opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland.

Alleen aantoonbaar noodzakelijk (weg)verkeer wordt toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

In dit artikel heb ik alle huidige reisinformatie en links naar handige websites voor je op een rijtje gezet.

 

REISADVIES GROOT-BRITTANNIË 2020

 

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

 

Code Geel / Oranje

Laten we dit voorop stellen: op het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt, is het Coronavirus natuurlijk nog niet verdwenen.

Daarom heeft de Nederlandse overheid ‘code geel’ gegeven en blijven er risico’s door Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) en tja… de rest van de wereld.

UPDATE 14 AUGUSTUS: Op 15 augustus zal de kleurcode van het land aangepast worden van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Als je vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkomt in Nederland hoeft je NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. [huidig advies >]

Op de Kanaaleilanden Guernsey moet je verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine en op Jersey kun je óf een negatieve COVID-19 test (niet ouder dan 72 uur, kan ook bij aankomst gedaan worden) overleggen, of alsnog 14 dagen in (thuis)quarantaine.

Voor Ierland geldt op dit moment nog steeds ‘code oranje’: alleen noodzakelijke reizen. [huidig advies >]

 

 

Blijf op de Hoogte!

Let erop dat de lokale overheden ter plaatse elk moment nieuwe maatregelen kunnen nemen die op wat voor manier invloed kunnen hebben op je bezoek aan Groot-Brittannië.

Zo zou je onder andere aan de grens op symptomen kunnen wordt gecontroleerd (met warmtecamera’s of thermometer ‘pistolen’), of kunnen er bij een nieuwe uitbraak verscherpte regels komen.

Zo is er op het moment van schrijven een lokale uitbraak rondom de stad Leicester en is daar een code oranje uitgegeven.

Daarom is het van extra belang dat je op de hoogte blijft van alle laatste ontwikkelingen en altijd de Nederlandse en de Britse regels opvolgt.

 

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

 

‘We’re Good To Go’ Keurmerk

Op veel plekken in Groot-Brittannië zijn de horeca en attracties weer geopend en zijn er zijn er maatregelen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, bijvoorbeeld door verplichte reserveringen, afzetten van bepaalde ruimtes en/of zit-plekken, beperkte bezoekersaantallen en het instellen van eenrichtingsverkeer of andere praktische aanwijzingen.

Om je te helpen bij het plannen van je reis naar het Verenigd Koninkrijk heeft het verkeersbureau van VisitBritain samen met het verkeersbureau VisitEngland en de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe veiligheidsstandaard voor de Britse bezoekersindustrie gelanceerd.

Met het ‘We’re Good To Go’ keurmerk kunnen ondernemingen aantonen dat ze voldoen aan de regels en adviezen van de overheid voor de volksgezondheid.

De ondernemingen hebben een COVID-19 risico-inventarisatie gedaan en uitgebreid gecontroleerd of alle benodigde veiligheidsmaatregelen- en processen zijn uitgevoerd.

Om het keurmerk te ontvangen moeten ondernemingen een ‘self-assessment’ uitvoeren op een online platform. Na het invullen van een controlelijst die bevestigt dat alle noodzakelijke processen deel uitmaken van de bedrijfsvoering, ontvangt de ondernemer een certificaat en mag de zaak het keurmerk zichtbaar gebruiken.

Voor extra zekerheid houdt een alert-systeem de ondernemers op de hoogte van wijzigingen in de officiële richtlijnen. Zo kun jij de aangesloten attracties, horeca en andere toeristische ondernemingen met een gerust hart bezoeken.

Je kunt het keurmerk vinden op de websites en social media kanalen van de plekken die jij wilt bezoeken.

 

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

 

Extra Reistips

  • Plan je trip zoveel mogelijk van tevoren.
  • Kijk online of je van tevoren een ‘timed-slot’ (vaste bezoektijd) moet reserveren voor attracties.
  • Controleer of de belangrijkste voorzieningen zoals parkeerplaatsen en toiletten geopend zijn bij de attractie die je wilt bezoeken (ook voor natuur-attracties zoals nationale parken!)
  • Vermijd populaire attracties en zoek een de buitenwijken en niet voor de hand liggende attracties van steden op!
  • Hou je aan de regels voor social distancing.
  • Een mondkapje (over mond én neus!) is verplicht in al het openbaar vervoer, taxi’s en sommige winkels vragen hier ook om (een vriendin in Ierland vertelde me dat het daar in alle winkels verplicht is!)
  • Controleer of jouw bankpas geschikt is voor pinnen/contactloos betalen in het buitenland. Veel zaken accepteren momenteel geen contant geld.
  • Neem je eigen handontsmettingsmiddel mee en was regelmatig je handen.
  • Raadpleeg gelijk een arts als je koorts en luchtwegklachten krijgt.

 

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

 

Belangrijke Websites

 

Londen Reistips

Vind Leuke Wandelroutes in onze Stedentrip Londen Gids >>

 

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

 

Nog niet toe aan reizen? Ik kan me voorstellen, ik ben er zelf ook nog een beetje nerveus voor om heel eerlijk te zijn! Een ritje naar de supermarkt is voor mij op dit moment nog spannend genoeg, haha.

Om Groot-Brittannië een beetje in huis te halen, bekijk de leukste Britse en Ierse shows op Netflix, of maak bijvoorbeeld ons Scones Recept! Wel even je mondkapje afdoen voor het eten 😉

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.