Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen!

Wie is er niet opgegroeid met de boeken van Roald Dahl? Matilda, de GVR, Sjakie en de Chocoladefabriek… ik verslond ze zelf als kind allemaal!

De Britse schrijver, die in Wales in 1916 geboren werd en in 1990 overleed, was de zoon van Noorse immigrantenouders en hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Royal Air Force als gevechtspiloot, voordat hij zijn roeping als schrijver vond en een van de grootste verhalenvertellers van de 20e eeuw werd.

Roald Dahl schreef in principe boeken voor alle leeftijden, maar met name door zijn unieke schrijfstijl met ietwat donkere komische sfeer, de iconische illustraties van Quentin Blake en het feit dat zijn boeken altijd geschreven werden vanuit de ogen van een kind, maakte dat met name zijn kinderboeken ontzettend populair werden.

Hier een compleet overzicht van zijn boeken en waar ze over gaan:

 

TOP ROALD DAHL BOEKEN OVERZICHT

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

Wie Was Roald Dahl?

Zoals gezegd werd Roald Dahl in Wales geboren, in de plaats Llandaff, een rustig plaatsje ten Noordwesten van Cardiff. Vanaf zijn achtste ging hij naar verschillende kostscholen in Engeland, waar hij het niet echt naar zijn zin had omdat ze streng waren en het leren hem niet zo makkelijk afging.

In 1934 trad hij in dienst bij Shell en werd uitgezonden naar Afrika en toen de oorlog uitbrak werd hij piloot bij de RAF, waar hij na een ongeluk in 1941 werd afgekeurd.

Hij begon met het schrijven van verhalen voor de krant en las hij zijn kinderen (vijf maarliefst, van zijn eerste vrouw Patricia Neal) voor het slapen gaan zelfgeschreven verhaaltjes voor.

Roald Dahl schreef in totaal meer dan 25 boeken en werd een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld.

In het volgende video-interview (dat begint in het Noors, maar daarna overschakelt in het Engels), is Roald Dahl samen met zussen Else en Alfhild in gesprek met Henry Notaker voor het actualiteitenprogramma “MIKS” op de Noorse zender NRK:

 

 

Weetjes over Roald Dahl

  • Roald Dahl schreef al zijn boeken in een klein, vervallen schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, vlak bij Londen. Hij noemde dit zijn ‘writing hut‘. Hij zat hier in een kapotte leunstoel, met de benen in een warme slaapzak en schreef dagelijks van tien tot twaalf, had lunch en schreef toen verder van vier tot half zes.
  • Tijdens het schrijven gebruikte Roald Dahl altijd een potlood en geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York liet komen.
  • De inspiratie voor Sjakie en de chocoladefabriek kwam toen Roald Dahl nog op school zat, toen een chocoladeproducent dozen met nieuwe chocola naar de leerlingen stuurde om te laten testen.
  • Roald Dahl heeft maarliefst 250 nieuwe woorden bedacht, zoals ‘Scrumdiddlyumptious‘, ‘Splendiferous‘, ‘Biffsquiggled‘, ‘Grobblesquirt‘, ‘Crodsquinkled‘ en ‘Fluckgungled‘… wat ze betekenen? Dan moet je zijn boeken gaan lezen!
  • Wist je dat het op 11-17 September Wereld “Roald Dahl Week” is? Dan vieren we de verjaardag van de schrijver, die op 13 September valt.
  • Veel van Roald Dahl’s boeken zijn over de hele wereld bekroond met prijzen. Ook hier in Nederland natuurlijk, waaronder vijf keer de Zilveren Griffels voor De fantastische Meneer Vos, Daantje, de wereldkampioen, Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer, De Griezels en De GVR en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor Matilda, Ieorg Idur en de Minpins.

 

 

Boeken Roald Dahl Kopen

Wil je je boekenkast aanvullen met titels uit de grote collectie van deze schrijver?

Hier is een compleet overzicht van zijn leukste werk met een een korte inhoudsbeschrijving en waar je de boeken kunt kopen online:

 

:: ROALD DAHL VOOR KINDEREN ::

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester
De GVR, Sjakie en de Chocoladefabriek en Sjakie en de Grote Glazen Lift

 

De GVR [The BFG]

Sofie ligt ‘s nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert!

Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk.

Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The BFG Luisterboek [Engels]

 

Sjakie en de Chocoladefabriek [Charlie and the Chocolate Factory]

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit.

En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken?

Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Sjakie en de Chocoladefabriek Luisterboek [Nederlands]

https://youtu.be/TXKt-xOhLKc

Charlie and the Chocolate Factory Luisterboek [Engels]

 

Sjakie en de Grote Glazen Lift [Charlie and the Great Glass Elevator]

Sjakie en de grote glazen lift begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonka’s grote glazen lift.

Samen met zijn ouders en grootouders – en meneer Wonka – vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan.

Door het geruzie van opoe Jakoba drukt Sjakie te laat op de groene knop. De lift schiet omhoog, sneller en sneller, hoger en hoger! Kan Sjakie dit avontuur tot een goed einde brengen?

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Charlie and the Great Glass Elevator Luisterboek [Engels]

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

 

Matilda [Matilda]

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg.

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Matilda Luisterboek [Engels]

 

Daantje de Wereldkampioen [Danny the Champion of the World]

Daantje is aardig, slim, oplettend en hij zit vol grappen. Hij woont in een oude woonwagen, samen met zijn vader, een geweldig verteller en een genie op het gebied van vliegers.

Net als de dorpsagent en de domineesvrouw stroopt Daantjes vader af en toe een fazantje omdat het zo vreselijk spannend is… en lekker!

Hun grootste vijand is een rijke pief die jaarlijks een jachtpartij op fazanten organiseert. Samen met zijn vader bindt Daantje de strijd aan met deze gluiperd.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Danny the Champion of the World Luisterboek [Engels]

 

Joris en de Geheimzinnige Toverdrank [George’s Marvellous Medicine]

Joris woont op een boerderij, ver van alles af. Op een zaterdagochtend moet hij in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar Joris haat zijn grootmoe, dat akelige, hekserige ouwe wijf.

Hij bedenkt een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Er gaat van alles in: kanariezangzaad, varkenstabletten, motorolie en nog veel meer.

Grootmoe drinkt het drankje en ze groeit en groeit. Ze gaat door het plafond en zelfs door het dak heen! Wanneer Joris en zijn vader besluiten nog meer toverdrankjes te gaan maken, gebeuren de vreemdste dingen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

George’s Marvellous Medicine Luisterboek [Engels]

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

De Heksen [The Witches]

Heksen zijn eng en gemeen, maar de heksen uit Roald Dahl’s gelijknamige verhaal zijn afschuwelijk gemeen en lelijk en ze hebben een hekel aan kinderen.

In dit spannende verhaal moet een jongetje het opnemen tegen de heksen en hun toverkracht om de kinderen van de wereld te redden.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Witches Luisterboek [Engels]

 

De Tovervinger [The Magic Finger]

Meneer Kreitjes en zijn zonen jagen op eenden. Daar heeft hun buurmeisje een ontzettende hekel aan. Zij probeert hun duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden, maar ze wordt gewoon uitgelachen.

Dan doet ze het enige wat ze nog kan doen: ze zwaait met haar tovervinger! Wanneer de Kreitjes de volgende morgen wakker worden, zijn hun armen in vleugels veranderd. En dat is nog niet alles.

Vier grote wilde eenden pikken hun huis in, en de Kreitjes merken dat zíj niet langer de jagers zijn, maar dat er op hén wordt gejaagd.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Magic Finger Luisterboek [Engels]

 

De Griezels [The Twits]

Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed en serveren ze levende Kronkelspaghetti als avondeten.

Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en hij droomt al jaren van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Twits Luisterboek [Engels]

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

Ieorg Idur [ESIO TROT]

Meneer Hoppe is stiekem verliefd op zijn onderbuurvrouw. Op een dag hoort hij mevrouw Zilver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien.

Meneer Hoppe verzint een indrukwekkende toverspreuk. Zal dit de schildpad én hemzelf helpen?

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Esio Trot Luisterboek [Engels]

 

De Giraffe, De Peli, En Ik [The Giraffe & The Pelly & Me]

In een oude, vervallen snoepwinkel ontdekt Billy een wel heel bijzonder trio: een pelikaan, een giraffe en een bruine aap.

Aap zingt voor iedereen in de buurt: “Wij staan met elkaar, dag en nacht voor u klaar. De Giraffe, de Peli en Ik.’

De dieren hebben een ladderloos glazenwassersbedrijf. Als ze samen met Billy een heel bijzondere opdracht krijgen, blijkt dat de vrienden nog véél meer kunnen dan alleen ramen lappen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Giraffe & The Pelly & Me Luisterboek [Engels]

 

De Fantastische Meneer Vos [Fantastic Mr Fox]

Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie uit hun hol te verjagen omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar de fantastische Meneer Vos is ze steeds te slim af!

Meneer Vos zou niet zoveel praatjes hebben als hij had geweten dat de boeren Bolus, Bits en Biet hem zouden opwachten.

Ze liggen achter een boom bij de ingang van het hol, een geladen geweer in de aanslag. Ze zijn vastbesloten om Meneer Vos dood te schieten, uit te hongeren of uit te graven, al duurt het nog zo lang…

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

De Fantastische Meneer Vos Luisterboek [Engels]

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

De Reuzenperzik [James and the Giant Peach]

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken.

Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt. James laat het zakje bij de kale perzikboom vallen, en dan groeit er aan de boom een reusachtige perzik die zo groot wordt als een huis!

James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en ontmoet Ouwe-Groene-Sprinkhaan, juffrouw Spin, Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen beleven ze de gekste avonturen, zoals een wilde tocht van de heuvel af, en zelfs een luchtreis over de oceaan.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

James and the Giant Peach Luisterboek [Engels]

 

Boy [Autobiografie]

BOY, Roald Dahl’s bestverkochte autobiografie, staat vol met hilarische anekdotes over zijn jeugd en schooltijd, geïllustreerd door Quentin Blake.

Als jongen gebeurde er allerlei ongewone dingen met Roald Dahl. Er was een tijd dat hij en vier schoolvrienden wraak namen op de beestachtige mevrouw Prachett in haar snoepwinkel. Er zijn verhalen over vakanties op vissersboten, Afrikaanse avonturen en de dagen van chocolade proeven voor Cadbury’s. Je zult verhalen horen over vreselijke pestkoppen op school en het auto-ongeluk waarbij Roald’s neus bijna erafgesneden werd…

Roald Dahl deelt zijn herinneringen levendig; sommige zijn grappig. Sommige zijn pijnlijk. Sommige zijn onaangenaam. Ze zijn allemaal waar.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Boy Luisterboek [Engels]

 

(Going) Solo [Autobiografie]

In Going Solo vertelt ‘s werelds favoriete verhalenverteller Roald Dahl over het leven als gevechtspiloot in Afrika.

In 1938 kwam Roald Dahl vers van school en ging hij op weg naar zijn eerste baan in Afrika, in de hoop avontuur ver van huis te vinden. Hij raakte echter veel meer opgewonden dan hij had verwacht toen het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog hem ertoe bracht zich bij de RAF aan te sluiten.

Zijn verslag van zijn ervaringen in Afrika, het neerstorten van een vliegtuig in de westelijke woestijn, het redden en herstellen van zijn gruwelijke verwondingen in Alexandrië, het vliegen door een orkaan terwijl Griekenland voor de Duitsers viel en vele andere gewaagde daden, herschept een wereld die even bizar en zenuwslopend is als alles waarover hij schreef in zijn verhalen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Going Solo Luisterboek [Engels]

 

 

Heintje en de Minpins [Billy and the Minpins]

De moeder van Kleine Heintje verbiedt hem om naar het Woud van het Kwaad te gaan, omdat daar volgens haar hoornnokkers, knotszwabbers en monsterlijke drochten wonen.

Op een dag gaat Kleine Heintje toch en wordt dan achternagezeten door een rapschranzer. Kleine Heintje vlucht een boom in en ontmoet de minpins. Samen bedenken ze een plan om de monsters te verslaan.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

De Reuzenkrokodil [The Enormous Crocodile]

In de grootste, bruinste, modderigste rivier van Afrika lagen twee krokodillen met hun koppen net boven het water. Een van de krokodillen was reusachtig. De andere was niet zo groot.

‘Weet je waar ik vandaag zin in heb voor mijn middageten?’ vroeg de Reuzenkrokodil. ‘Nee,’ zei de Nietzogrote. ‘Waarin dan?’ De Reuzenkrokodil grijnsde met wel honderd scherpe witte tanden. ‘Voor het middageten,’ zei hij, ‘zou ik vandaag een lekker mals jongetje lusten.’

Terwijl de Reuzenkrokodil allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote gauw de hulp van de andere dieren in. Ze willen de Reuzenkrokodil tegenhouden op zijn jacht naar malse kindertjes…

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Enormous Crocodile Luisterboek [Engels]

 

Het Wonderlijk Verhaal van Hendrik Meier [The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More]

Hendrik Meier, held van het titelverhaal en rijke stinkerd, ontdekt een bijzondere manier om nog meer geld te verdienen. Na jaren oefenen slaagt hij erin te zien zonder ogen…

Dahl vertelt verder over de landarbeider Butcher die tijdens het ploegen op een waardevolle schat stuit, over een jongen die met dieren kan praten en een schildpad redt uit de soep, over een lifter die laat zien hoe vingervlug hij is en over een dromerig vogelvriendje dat het slachtoffer wordt van een gewelddadig verjaarsgeschenk.

Ten slotte lees je in dit boek het allereerste verhaal dat de wereldberoemde Roald Dahl ooit schreef.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

The Wonderful Story of Henry Sugar Luisterboek [Engels]

 

Roald Dahl’s Jack and the Beanstalk [Musical]

Jack and the Beanstalk, de musical van Roald Dahl, laat Jack en de vriendelijke boerderijdieren de fenomenale snuffelkrachten van de reus trotseren en Jack’s hebzuchtige moeder er triomfantelijk rijk van uitkomen – en brandschoon.

Naast hoofdrollen voor Jack, zijn moeder en de reus, zijn er tientallen rollen voor boerderijdieren en marktkooplui – en iedereen kan meezingen in het refrein.

Duizenden kinderen hebben deelgenomen aan schoolvoorstellingen van deze razend grappige bewerking van Roald Dahl’s oneerbiedige draai aan het traditionele verhaal.

Jack and the Beanstalk is gebaseerd op een orkestrale opdracht van de Roald Dahl Foundation. Het concertwerk is van Gergs Pelecis, en scholen kunnen met toestemming de uittreksels uit het orkestwerk gebruiken om een uitvoering te doen.

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

Dit Zijn De Beste Roald Dahl Boeken Die Je Wilt Lezen! || The London Tester

 

:: ROALD DAHL RIJMBOEKEN ::

 

Gruwelijke Rijmen [Revolting Rhymes]

Gruwelijke rijmen is een fantastisch rijmpjesboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen in kleur van bekroond illustrator Quentin Blake.

In Gruwelijke rijmen zijn bekende sprookjes met een knipoog op rijm gezet door Roald Dahl. Dit boek is volledig in kleur geïllustreerd door Quentin Blake.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Gruwelijke Rijmen Luisterboek [Nederlands]

 

Revolting Rhymes Luisterboek [Engels]

 

Rotbeesten [Dirty Beasts]

Op onnavolgbare wijze laat Roald Dahl op rijm allerlei dieren de revue passeren: het varken, de leeuw, de schorpioen, de egel, de koe… En ze laten zich allemaal van hun slechtste kant zien, zodat we ze met recht ‘Rotbeesten’ kunnen noemen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Dirty Beasts Lusiterboek [Engels]

 

Rijmsoep [Rhyme Stew]

Roald Dahl zet een aantal bekende verhalen op rijm op een manier zoals alleen hij dat kan en geeft daar meteen een andere draai aan. Onder andere “De nieuwe kleren van de keizer’, “Ali Baba en de veertig rovers’, “Hans en Grietje’ en “De schildpad en de haas’ worden vanuit een compleet eigen invalshoek beschreven. Deze langere gedichten worden afgewisseld met een aantal korte rijmpjes.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

 

:: ROALD DAHL VOOR VOLWASSENEN ::

 

Ooit en te Nimmer [Sometime Never: A Fable for Supermen]

Ooit en te nimmer verenigt Roald Dahls ongeëvenaarde en gedetailleerde fantasie met de beschrijvingen van zijn avonturen als RAF-vlieger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De lichte satire en de voorspellingen die Dahl doet over het verloop van onze wereldgeschiedenis zorgen voor een humoristische en tijdloze toekomstroman.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

 

Oom Oswald [My Uncle Oswald]

In het vaak dolkomische, volstrekt oneerbiedige Oom Oswald voert Roald Dahl Oswald Henryk Cornelius ten tonele: de vrouwenverleider, bonvivant, operaminnaar, spinnen expert en wandelstokmaniak.

Deze bizarre figuur komt op een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden. Zijn geniale inval voert hij met veel verve uit, waarbij hij heel wat ‘groten der aarde’, van Marcel Proust tot Sigmund Freud, meedogenloos uitmelkt.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Over en Sluiten [Over to You]

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Roald Dahl bij de RAF en leed zelfs gruwelijke verwondingen bij een vliegtuigongeluk in de Libische woestijn.

Gebaseerd op zijn eigen ervaringen als gevechtspiloot, maakte Dahl tien wervelende verhalen: over luchtgevechten; de nachtmerrie om neergeschoten te worden; de aanstekelijke waanzin van conflicten; en de nerveuze vrolijkheid van de eet-en meldkamer.

Dahl brengt op briljante wijze de bizarre realiteit over van het dagelijkse bestaan ​​van een oorlogspiloot, waar de dood een constante metgezel is en het leven van de ene hartslag op de andere wordt geleefd.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Op Weg naar de Hemel [Kiss, Kiss]

In Kiss Kiss vind je elf sluwe, schokkende verhalen van de meester van het onvoorspelbare, Roald Dahl.

Wat kan er misgaan als een vrouw de nertsmantel verpandt die haar geliefde haar als afscheidscadeau heeft gegeven? Wat gebeurt er als een onbetaalbaar meubelstuk het onderwerp is van een bedrieglijk koopje? Kan een onrechtvaardige vrouw wraak nemen op haar overleden echtgenoot?

In deze duistere, verontrustende verhalen verkent Roald Dahl de sinistere kant van de menselijke natuur: het sluwe, sluwe, egoïstische deel van ons allemaal dat ons naar het gebied van het onverwachte en verontrustende leidt. Stijlvol, macaber en spookachtig, deze verhalen zullen je een heerlijk gevoel van onbehagen geven.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

M’n Liefje, m’n Duifje [Someone Like You]

In Roald Dahl’s eerste verzameling van zijn wereldberoemde donkere en sinistere verhalen voor volwassenen, serveert een vrouw een gerecht dat de politie verbijstert; wordt een onschuldige weddenschap ineens allesbehalve dat; onthult een merkwaardige machine een gruwelijke waarheid over planten; en ligt een man wakker, te wachten om gebeten te worden door de giftige slang die op zijn buik slaapt.

Door middel van vendetta’s en wanhopige speurtochten, bittere herinneringen en smerige fantasieën, geven Roald Dahl’s verhalen het vreemde en onverwachte weer, met een rilling over de rug.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

Gelijk Oversteken [Switch Bitch]

De vier verhalen uit dit boeken hebben één thema gemeen: seks (ze verschenen oorspronkelijk in de Playboy tussen 1965 en 1974).

Twee verhalen gaan over de vrouwenversierder en kosmopoliet Oom Oswald, die een bizar avontuur beleeft op een kasteel midden in de woestijn, maar die ook – in een ander verhaal – als financier wordt betrokken bij een ambitieus project bij het maken van een parfum waarvan hij meent dat iedere man ermee de controle over zichzelf kan verliezen.

De korte verhalen zijn getiteld: ‘The Visor’, ‘The Great Switcheroo’, ‘The Last Act’ en ‘Bitch’.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

BESTEL DIT BOEK IN HET ENGELS >>

 

De Schat van Mildenhall [The Mildenhall Treasure]

De Mildenhall Treasure is een non-fictiewerk. Het vertelt het verhaal van de ontdekking van de Mildenhall Treasure in 1942 bij Mildenhall in Suffolk, Engeland. Je vindt de schat tegenwoordig in het British Museum in Londen.

BESTEL DIT BOEK IN HET NEDERLANDS >>

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Meer weten? Op de website www.roalddahl-boeken.nl vind je een schat aan informatie over deze Noors-Britse schrijver van wereldklasse.

Voor meer informatie over de schrijver zoek dan naar Roald Dahl op Wikipedia.

Roald Dahl-klassiekers op Netflix > Sinds 2019 heeft Netflix diverse animatieseries en films gebaseerd op zestien verschillende boeken van Roald Dahl geproduceerd. Je kunt hier meer over lezen in ons artikel over Leuke Engelse Kinderseries- en Films op Netflix.

Hoe Teken je Willy Wonka? > Zorg dat je je potloden bij de hand hebt, want in dit leuke filmpje (in het Engels) laat illustrator Quentin Blake je zelf zien hoe je Willy Wonka tekent:

 

Welke van de Roald Dahl boeken uit deze lijst zou jij graag gaan lezen, of welke is al jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten!

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.