Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #StPaulsCathedral #Church #Cathedral

St Paul’s Cathedral Bezoeken in Londen: Dit is alles dat je moet weten!

De imposante kathedraal, de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen kun je haast niet missen, al was het maar omdat hij gebouwd is op Ludgate Hill: het hoogste punt van de stad. De originele kerk dateert uit 604 na Christus, maar ging helaas verloren tijdens The Great Fire  (De Grote Brand) van Londen in 1666. Tijdens die brand werden er meer dan 13.000 huizen en bijna 90 kerken compleet verwoest. 
 
De huidige kathedraal werd in de 17e eeuw in Engelse Barokstijl opnieuw ontworpen door Sir Christopher Wren. De kenmerkende koepel, die op 108 meter hoogte ligt, was van 1710 tot 1967 de hoogste ter wereld. Als je jezelf kunt overtuigen alle 560 traptreden omhoog te lopen, dan krijg je een prachtig uitzicht over Londen als beloning! 
 
Tijdens je wandeling naar boven, die via drie galerijen gaat, kom je ook langs de Whispering Gallery. Door de unieke akoestiek kun je hier iemand horen fluisteren die aan de andere kant van de koepel staat! 
 
Sta even stil bij het prachtige barokke interieur met de mozaïeken plafonds (in 1890 aangebracht door William Richmond nadat koningin Victoria had geklaagd dat er te weinig kleur in de kerk was), of bezoek de tombe van John Donne.
 
In de kelder kun je ook een crypte vinden met een schatkamer voor waardevolle voorwerpen en hier liggen ook een flink aantal beroemdheden opgebaard, zoals de hertog van Wellington (die Napoleon in Waterloo versloeg), admiraal Nelson (die sneuvelde tijdens de Slag bij Trafalgar, waar ook zijn beeld op een sokkel staat) en Sir Christopher Wren zelf. Je kunt een audio tour volgen met uitleg over alle objecten en vertrekken. 
 
De crypte is ook de plek waar je de tentoonstelling ‘Oculus‘ kunt bekijken. Dit is een multimedia tentoonstelling ingericht in de voormalige schatkamer van de crypte, waarmee je terug in de tijd gaat en leert over de bouw van de kathedraal. 
 
In deze kathedraal hebben zich een aantal belangrijke historische gebeurtenissen plaatsgevonden, zoals de begrafenismis van admiraal Nelson (in 1806) en die van Winston Churchill (in 1965), daarnaast vond hier het huwelijk tussen prins Charles en lady Diana Spencer plaats (in 1981).
 
St Paul’s Cathedral is kerk met dagelijkse diensten, dus houdt hier rekening mee en toon respect door je schouders te bedekken en zachtjes te doen. Let erop dat filmen en fotograferen in de kathedraal niet is toegestaan.
 
Er zijn meerdere ingangen tot de kathedraal, die in het zuiden is geschikt voor rolstoelgebruikers en vanaf hier is er ook een directe lift naar de kathedraal en de crypte. Reken op een bezoek van ongeveer twee uur. 

 

FACT SHEET 

Naam Attractie: St. Paul’s Cathedral

Adres: St Paul’s Churchyard, London, EC4M 8AD

Openingstijden: Maandag tot Zaterdag van 08:30 (galerijen open 09:30) tot 16:30. Zondag is de kerk alleen voor gebed geopend. 

Metrohalte: St Paul’s

Entreeprijs: GBP £19 voor volwassenen

 

Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #StPaulsCathedral #Church #Cathedral

 

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je de volgende tickets met korting van tevoren reserveren:

  • St Paul’s Cathedral Tickets
    • EUR €19 (Volwassene 18+) of EUR €8,50 (Kinderen 6-17). Kids onder de 6 jaar zijn gratis. Voor 60+ en studenten met studentenkaart betaal je EUR €16,50 en voor een familie van 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je EUR €46. Je krijgt hiermee toegang tot de kathedraal, crypte en de drie galerijen in de koepel + een multimedia gids.
    • Entree voor kerkgangers is gratis. 

KORTINGSPASSEN

St Paul’s Cathedral kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

 

LEES ONZE REVIEW

St Paul’s Cathedral Londen: Een Bijzonder Uitzichtspunt Over De Stad!

 

BEKIJK ONZE VIDEO

binnenkort

 

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van St Paul’s Cathedral zijn onder andere de Millennium Bridge, Tate Modern, Shakespeare’s Globe, het Museum of London en The Monument to the Great Fire of London.

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.