Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Taxi in Londen – Tips & Advies

Het is een icoon van Londen: de “Black Cabs”, oftewel: de zwarte taxi’s. Maar is het nemen van een taxi in Londen nou aan te raden, of juist niet? In deze video hoor je mijn mening hierover.

De Black Cabs zijn in Londen de enige taxi’s die je op straat kunt aanhalen. Als het licht van het gele TAXI bordje aan is, dan is de taxi beschikbaar.

Het voordeel aan de Black Cabs is dat ze allemaal met de rolstoel toegankelijk zijn en je zonder extra kosten met een geleidehond mag reizen.

 

TAXI IN LONDEN TIPS

 

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

 

Alles over de Black Cabs

Mocht je in Londen voor een Black Cab gaan, zorg er dan om te beginnen voor dat je hem altijd op de meter laat lopen (in de meesten is dit trouwens standaard, maar er zijn ook minibusjes waarbij je een bedrag kunt afspreken). Het minimale bedrag dat je bij de Black Cab op de meter betaald ligt op de £3.20.

De kosten liggen vrij hoog bij een Black Cab, reken bij een reistijd van 10-20 minuten al op ongeveer 10-15 vijftien pond. Gemiddelde afstanden in de stad liggen toch wel tussen de 30-40 minuten reistijd en de straten zijn DRUK, dus file is haast onvermijdelijk.

De kosten kunnen zoals je je kunt voorstellen behoorlijk oplopen, zeker als je ze voor langere afstand wilt gebruiken. Het reizen van en naar een van de vliegvelden in Londen met een taxi kan ik je dus ook met klem afraden!

 

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester
Black Cab met licht aan

 

Zelf nemen wij in Londen eigenlijk nooit de taxi, alleen Nick gebruikte ze af en toe als hij laat uit zijn werk kwam met overwerken, maar dan betaalde zijn baas daar voor verder namen we er soms een als we met spullen uit de IKEA naar huis gingen (ze hebben daar ter plekke een taxi service, super handig als je geen auto hebt!) of als we na een avondje stappen met vrienden die dezelfde richting op moesten naar huis gingen.

Maar over het algemeen proberen we de taxi echt wel te vermijden en bijvoorbeeld de nachtbus te nemen, omdat dat gewoon heel veel geld scheelt.

 

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

 

Alles over Uber

Een andere optie natuurlijk is om Uber te gebruiken. Deze service is in Londen echt heel populair (bijna niemand zegt hier ook ‘we nemen de taxi’, maar ‘we nemen een Uber’).

Of je hier nu woont of op reis bent, de Uber is zeker iets om te overwegen, zeker als je met een aantal mensen kunt delen en/of bijvoorbeeld met veel bagage door de stad heen moet, want dat is in de metro of bus toch wel echt een opgave hoor.

 

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

 

Ik heb voor jou een code waarmee je korting krijgt, dus kijk daar zeker even naar als je in Londen met de taxi wilt gaan reizen. Klik hier om naar de site te gaan en korting te krijgen >

LET OP: Er zijn berichten dat het contract van Uber in Londen niet verlengd wordt in de toekomst, dus houdt even goed in de gaten wat hier het laatste nieuws over is.

 

En dat was het denk ik wel! Veel meer is er over de Londense taxi niet echt te vertellen, mijn mening lijkt me duidelijk 🙂 Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker even een berichtje achter.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Transport for London > tfl.gov.uk/info-for/taxis-and-private-hire

Uber > uber.com

 

VIDEO: Taxi in Londen

 

VIDEO – Openbaar Vervoer in Londen

 

Delen / Bewaren:

One thought to “Taxi in Londen – Tips & Advies”

  1. Helemaal waar: bepaald goedkoop zijn die iconische Londense taxi’s niet. Wat wel in hun voordeel spreekt, is dat ze corona-bestendig zijn. Dat zouden ze overal ter wereld moeten doen: een ruit installeren tussen bestuurder en achterbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.