Liefs uit Londen: Saskia van kidseropuit.nl

The Londen Tester interviewt Nederlandse en Belgische reisbloggers over hun bezoek aan Londen. Vandaag is het woord aan Saskia van de succesvolle familie reisblog KidsErOpUit!

Wanneer was je voor het laatst in Londen?

Vorig jaar zomer ben ik drie nachten met mijn zoon van 7 naar Londen geweest. Het was voor een blogcampagne waarbij we van de lezers van KidsErOpUit drie bezienswaardigheden hadden gekregen waar we sowieso heen moesten. Erg leuk om op die manier de stad te verkennen.

Hoe ben je naar Londen gereisd?

We gingen met de Eurostar. Ik vind dat een hele comfortabele manier van reizen, zeker met kinderen. Alleen de overstap in Brussel is spannend: haal je ‘m of haal je ‘m niet? Gelukkig is het straks mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland met de trein naar Londen te gaan.

Waar overnachtte je in Londen?

In een van de Mercure Hotels. Tja, prima hotel. Niets mis mee, maar ook niet bijzonder.

Wat was het leukste dat je in Londen gedaan hebt? 

Hoogtepunt was ons bezoek aan het Natural History Museum. Wat is daar veel te zien en te ontdekken. Vooral de bewegende T-Rex viel bij mijn zoontje erg in de smaak.
Lees meer over het Natural History Museum op KidsErOpUit.nl
Liefs uit Londen: Saskia van KidsErOpUit || The London Tester
Natural History Museum

Was er iets dat je gedaan hebt in Londen dat tegenviel?

We zijn naar het Diana Memorial Playground geweest. Een erg mooie speeltuin, alleen heel erg druk. Voor een 7-jarig Nederlands kind waren al die Engelse kindjes met schooluniform aan best intimiderend. We zijn een dag later terug gekomen toen de speeltuin net open ging, kon hij toch nog in het piratenschip klimmen.
Lees meer over de Diana Memorial Playground op KidsErOpUit.nl
Liefs uit Londen: Saskia van KidsErOpUit || The London Tester
Diana Memorial Playground

Wat is je beste tip voor het reizen met kinderen in Londen?

Met kinderen is de metro een groot avontuur. Waar gaan al die gangen toch heen en waar komen we uit? Vanaf een jaar of 7 kunnen kinderen prima helpen met het uitstippelen van de metro route, dat vinden ze erg leuk met zo’n kleurrijke kaart. Zijn ze gek op alles met wielen? Dan mag je het London Transport Museum niet overslaan. Londen is ontzettend toeristisch en niet goedkoop, maar een attractie zoals de London Eye is toch zeker ook wel de moeite waard!
Lees meer over het London Transport Museum en de London Eye op KidsErOpUit.nl

Heb je tijdens je bezoek aan Londen ergens lekker gegeten/gedronken? 

Geen culinaire hotspots van ons. We hebben bij de wat grotere ketens gegeten. Na zo’n dag door een stad sjouwen met een kind wilde ik gewoon snel iets eten waarvan ik zeker wist dat ie het lekker zou vinden.

Is er iets in Londen dat je graag had willen doen, maar geen tijd meer voor had?

Drie nachten was echt te weinig. We hebben slechts een paar highlights kunnen bezoeken. De volgende keer gaan we andere bekende bezienswaardigheden doen zoals de wisseling van de wacht en de Tower Bridge.

Zijn er nog meer plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je bezocht hebt?

Dat is lang geleden…. ooit als 17-jarige op de fiets door Zuid-Engeland gegaan. Maar ook een paar dagen Schotland in m’n studententijd hebben indruk gemaakt. Schotland kan ik iedereen die van natuur houdt aanraden en vergeet dan niet om Edinburgh te bezoeken.
Liefs uit Londen: Saskia van KidsErOpUit || The London Tester

Bedankt voor je antwoorden Saskia!

Als je meer wilt weten over reizen met kinderen en Saskia’s avonturen op reis wilt volgen, bezoek dan haar website KidsErOpUit.nl of volg haar op social media: 

FacebookTwitterInstagramPinterest
Alle foto’s in dit artikel zijn © Saskia van Klaarbergen-Fokkema / KidsErOpUit.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.