London Eye Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #LondonEye

London Eye Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten!

De London Eye, of officieel gezegd de Coca-Cola London Eye, is het grote reuzenrad dat je van veel plekken in Londen boven de gebouwen kunt zien uitsteken. Het bouwwerk, dat werd ontworpen door het architectenteam David Marks en Julia Barfield en in 1999 in gebruik genomen werd (vandaar ook de naam Millennium Wheel), is maar liefst 135 meter hoog en heeft 32 gesloten cabines waar 25 mensen -ruim- in kunnen. Het rad blijft altijd (heel langzaam) doordraaien, ook als er mensen in- en uitstappen. Eén rotatie duurt een half uur.

Je hebt vanuit bovenin uitzicht op onder andere het Palace of Westminster, Queen Elizabeth Tower (met Big Ben), St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge en nog veel meer gebouwen langs en bruggen over de rivier de Thames (Theems). Op heldere dagen kun je tot wel 40 kilometer ver kijken en spot je misschien zelfs Windsor Castle. Iedere cabine is voorzien van airconditioning en is ook toegankelijk voor rolstoelen.
Naast een ritje maken in het grote wiel, kun je ook nog gratis de London Eye 4D Experience doen, dat naast het ticket office ligt. Hier krijg je speciale brillen, waarmee je de London Eye door alle seizoenen voorbij kunt zien komen. Aan het einde kun je een leuke souvenirfoto laten maken (betaald).
Hoewel ik vooraf mijn bedenkingen had over het uitgeven van zoveel geld aan een attractie die maar een half uurtje duurt, moet ik toch eerlijk bekennen dat ik mijn ritje in de London Eye toch echt wel heel erg geslaagd vond en dat ik het als attractie, zeker als je met kinderen Londen bezoekt, toch wel kan aanraden. Ik zou wel alleen gaan als het goed weer is, anders is er niet zoveel te zien in de verte.
Ik kan je sterk aanraden je kaartjes online van tevoren te kopen, omdat dit geld en tijd scheelt. Ook is misschien het kopen van een fast track kaartje een idee,  omdat je soms langer in de rij staat (tot wel 2,5 uur!) dan dat de hele attractie duurt. Met dit kaartje mag je met voorrang naar binnen.

FACT SHEET 

Naam Attractie: Coca-Cola London Eye

Adres: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, London SE1 7PB

Openingstijden: Maandag tot Zondag van 10:00 tot 20:30 (de openingsuren kunnen verschillen, check de site voor eventuele werkzaamheden, etc.) Gesloten op eerste kerstdag (25 December)

Metrohalte: Waterloo (of Embankment, Charing Cross of Westminster)

Entreeprijs: GBP £27 ter plekke (online vanaf £24.30) voor volwassenen (16+) en £22 (online vanaf £19.80) voor kinderen (3-15) voor standaard tickets. Je kunt ook fast track tickets, combinatietickets met een boot cruise, familietickets en VIP tickets kopen.

London Eye Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #LondonEye

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je de volgende tickets met korting van tevoren reserveren:

  • Londen Eye Ticket
    • EUR €31,50 (Volwassene 16+) of EUR €25,50 (Kinderen 3-15). Kids onder de 3 jaar zijn gratis.
  • Londen Eye Ticket (FAST TRACK)
    •  EUR €43,50 (Volwassene 16+) of EUR €37,50 (Kinderen 3-15). Kids onder de 3 jaar zijn gratis.
  • Londen Eye Boottocht (zonder toegang tot de London Eye zelf)
    • EUR €14,50 (Volwassene 16+) of EUR €7,50 (Kinderen 3-15). Kids onder de 3 jaar zijn gratis.

Voor al deze tickets geldt dat je minstens 24 uur voor je bezoek een ticket moet kopen en dat je naam op de voucher London Eye (die je moet uitprinten) moet overeenkomen met je de naam op je identiteitskaart. Dit ticket is 7 dagen geldig vanaf je gekozen bezoekdatum. Let erop dat dit geen voorrangskaartjes zijn (Behalve die waar ‘fast track’ bij staat)! 

London Eye + Londen Eye Boottocht Combo is het aan te raden eerst de cruise te doen en dan de London Eye, omdat je dan via een andere ingang komt, waar de wachtrij een stuk korter is! Je moet deze combinatie op dezelfde dag doen. 

KORTINGSPASSEN

De London Eye kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

LEES ONZE REVIEW

Is de London Eye Prijs het Waard of Niet? The London Tester Ging Op Onderzoek!

BEKIJK ONZE VIDEO

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van The London Eye zijn onder andere het Sea Life London Aquarium, de London DungeonShrek’s Adventure London en het Florence Nightingale Museum. Je kunt vanaf London Eye Pier ook op een van de boten stappen die op verschillende punten tussen Westminster en Greenwich varen.

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.