Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst? || The London Tester

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst?

Afgelopen week kreeg ik een goede vraag over Londen kortingspassen en het online kopen van attractiekaartjes in de mail. Vandaag uitgebreid antwoord! 

Ik ga eind juni met mijn zoon (hij is dan hopelijk geslaagd voor z’n havo diploma) voor 4 dagen naar Londen. Nu willen we natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen, maar ik zie zoveel sites op internet waar je kaartjes kunt kopen. Wat is het beste / goedkoopste en is online kopen beter om lange wachttijden te voorkomen?” – Ina

Een erg goede vraag Ina! Er is inderdaad zoveel keus aan kortingspassen en combinaties van attracties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Omdat we zelf natuurlijk niet een heel weekend in de stad plannen en meer losse activiteiten hier en daar doen, moet ik toegeven dat ik niet heel bekend ben in de wereld van de online kortingen in Londen, maar ik zou The London Tester niet zijn als ik hier geen uitgebreid onderzoek naar zou doen, dus bij deze een overzicht van al je opties, ik hoop dat je er iets aan hebt! Veel plezier in Londen alvast.

Om te beginnen, kun je altijd even kijken op onze site voor de meest recente kortingen in Londen en daarbuiten. 

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst? || The London Tester

Londen Kortingspassen: Je Opties

Er zijn een flink aantal verschillende kortingspassen om uit te kiezen, maar de meest bekende zijn:

Er zijn ook nog twee kortingspassen die zowel in Londen als de rest van Engeland geldig zijn:

Let op dat er bij geen van deze passen transport bij zit, dus je moet nog gewoon een Oyster Card voor het openbaar vervoer hebben. Welke je precies nodig hebt, kun je in ons handige artikel lezen.

NEW_LONDON_NL


Hier een wat betere kijk op de verschillen tussen alle passen, gevolgd door een handig overzicht van precies alle attracties die je met alle passen gratis kunt bezoeken:

The London Pass

De London Pass is een sightseeing pas voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen, waarmee je gratis toegang krijgt tot meer dan 60 attracties in en rond Londen. Soms zit hier ook ‘Fast Track‘ bij, waarmee je de wachtrijen bij enkele van de drukste en populairste attracties kunt overslaan. Naast speciale aanbiedingen voor restaurants en winkels krijg je bij deze pas ook nog eens een gratis hop-on hop-off bus kaartje voor één dag.

Bij het bezoeken van minimaal 3 attracties per dag bespaar je met deze pas tenminste £20 per dag! Houdt er wel rekening mee dat de London Pass een dagelijkse limiet heeft. Voor volwassenen is dit: £175 (1 dag), £275 (2 dagen), £350 (3 dagen), £430 (4 dagen), £530 (5 dagen), £605 (6 dagen) en voor kinderen is dit: £125 (1 dag), £175 (2 dagen), £225 (3 dagen), £275 (4 dagen), £300 (5 dagen) en £350 (6 dagen). Dit betekent dat het totaal van de individuele toegangsprijzen dit bedrag niet mag overschrijden, maar de kans is redelijk klein dat je het fysiek gaat halen om zoveel attracties te doen op een dag, maar dan weet je het in ieder geval.

Je krijgt een gids met een compleet overzicht van alle attracties en als je helemaal onderaan deze pagina kijkt, kun je een handig .PDF bestandje downloaden dat ik voor je gemaakt hebt, waarin al deze attracties staan en je de pas kunt vergelijken met alle andere passen.

The London Pass bestel je online, waarna je een voucher via de email krijgt die je moet printen. Dan haal je vervolgens je pas op (op de dag die je bij het bestellen hebt opgegeven!) bij de London Pass-balie op 11a Charing Cross Road. Het inwisselpunt bevindt zich tussen metrostations Leicester Square en Trafalgar Square, tegenover het Garrick Theater. Deze balie is elke dag open van 10:00-16:30. De balie is gesloten op 25 & 26 december en 1 januari.

De pas werk als een smartcard (een plastic pasje) dat je registreert zodra je de kaart voor het eerst gebruikt. Gebruik de pas zo vroeg mogelijk op de eerste dag om er het meeste uit te halen, want een ‘dag’ geld gewoon van de ochtend tot de avond op de dag dat je de pas ophaalt (niet 24 uur na activatie).

Er is een pas voor volwassenen en voor kinderen van 5-15 jaar. Kinderen onder de 5 mogen bijna overal gratis naar binnen.

KOSTEN: 1 Dag: €73,50 (Volwassene 16+) / €52,50 (Kind 5-15), 2 Dagen: €100,00 (V) / €73,50 (K), 3 Dagen: €118,00 (V) / €87,50 (K), 4 Dagen: €132,00 (V) / €100,00 (K), 5 Dagen: €143,50 (V) / €112,00 (K), 6 Dagen: €153,00 (V) / €118,00 (K)

Koop nu The London Pass bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


The London Explorer Pass

Sinds kort is er de flexibele Londen Explorer Pas waarmee je top attracties kan bezoeken tijdens je verblijf in Londen. Download de handige app en ontdek een heleboel speciale aanbiedingen, niet alleen voor attracties, maar ook voor restaurants en winkels! Kijk onderaan deze pagina voor een compleet overzicht en vergelijking met andere passen.

Na het plaatsen van je boeking ontvang je een e-voucher in je email. Deze print je en wissel je om voor de pas bij het loket op 11a Charing Cross Road (7 dagen per week, 10:00-16:30). Bij de pas krijg je een gratis sightseeing kaart en speciale aanbiedingen voor restaurants en winkels. Je bespaart met deze pas tot 35% op toegangsprijzen.

De kaart is ook hier een smartpass die registreert waar en wanneer je de pas gebruikt en hoelang deze nog geldig blijft. Je kunt 3, 4, 5 of 7 attracties bezoeken gedurende 30 dagen vanaf het eerste gebruik. Een dag is gebaseerd op een kalenderdag, dus geen 24 uur, net als bij The London Pass!

Bij deze pas komt, net als bij The London Pass, een leuke Hop-On-Hop-Off bus tour, wat je weer scheelt op de kosten van je vervoer.

KOSTEN: 3 Attracties: €70,00 (Volwassene 16+) / €58,00 (Kind 3-15), 4 Attracties: €87,50 (V) / €70,00 (K), 5 Attracties: €105,50 (V) / €81,50 (K), 7 Attracties: €129,00 (V) / €105,50 (K)

Koop nu de London Explorer Pass bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


iVenture Londen Attractie Pas

Met deze flexibele pas bespaar je tot 40% in vergelijking met het kopen van individuele tickets en krijgt voorrang in de wachtrijen!

Met deze pas kies je zelf 3, 5, 7 of 10 attracties die je wil bezoeken binnen 1 maand. Dit kan een combinatie zijn van attracties, transport, cruises en theater- of dag tours. Iedere dag dat je pas geldig is, wordt beschouwd als een kalenderdag (dus geen 24 uur vanaf eerste gebruik), dus gebruik de pas gelijk zo vroeg mogelijk op je eerste dag om zoveel mogelijk eruit te halen.

Je moet je pas na aankoop ophalen bij de Westminster Pier op Victoria Embankment (dagelijks 10:00-17:00). Je krijgt dan een brochure met volledige details over waar je de tickets kunt gebruiken en een handige kaart. Let op: Deze pas is niet beschikbaar in Londen, je kunt hem alleen vooraf online kopen!

Kijk onderaan deze pagina voor een compleet overzicht van attracties die bij deze pas zijn inbegrepen en hoe zich dat verhoudt tot de andere passen.

KOSTEN: 3 Dagen: €81,50 (Volwassene 16+) / €70,00 (Kind 4-15), 5 Dagen: €117,00 (V) / €105,50 (K), 7 Dagen: €152,50 (V) / €135,00 (K), 10 Dagen: €199,50 (V) / €176,00 (K)

Koop nu de iVenture Londen Attractie Pas bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


Londen Theater Paspoort

Het Londen Theater Paspoort is een goedkopere, niet datum beperkend ticket voor een keuze uit verschillende West End shows in Londen. Je kunt tot wel 70% op de normale ticketprijs besparen. Er zijn drie verschillende theater paspoorten beschikbaar:

 • Standaard – voor de best beschikbare zitplaatsen voor een keuze uit verschillende shows, bespaar tot 40%
 • Deluxe – voor 1e en 2e rang zitplaatsen voor een keuze uit verschillende shows, bespaar tot 70%
 • Premium – voor de best beschikbare zitplaatsen voor vrijwel elke show

Shows die momenteel in de eerste twee paspoorten zitten zijn: Thriller Live, The Comedy About A Bank Robbery (niet in deluxe), Wicked (niet in deluxe), Stomp, Kinky Boots, The Woman in Black, Annie, An American in Paris (niet in deluxe) en The Play That Goes Wrong. Het kan zijn dat meer shows beschikbaar zijn op de dag dat je de voucher inwisselt.

Bij het boeken krijg je een e-voucher via e-mail, die je moet inwisselen bij de Encore Ticket balie (11a Charing Cross Road:  10:00-18:30 ma-vr en 10:00-14:30 op zondag OF 17-19 Cockspur Street: 09:30-19:00 ma-za en 10:00-17:00 op zondag) op dag dat je naar de show wilt gaan.

Let erop dat kinderen jonger dan 5 jaar geen toegang krijgen tot de London West End theaters. Speciale regels zijn van toepassing voor kinderen vanaf 5 jaar afhankelijk van de voorstelling, dus houdt hier bij het boeken rekening mee.

KOSTEN: Standaard €38,00 / Deluxe €59,00 / Premier €122,50

Koop nu het Londen Theater Paspoort bij de officiële online winkel van  VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


Three Palace Royal Pass

Bezoek de 3 meest beroemde koninklijke paleizen en ontdek meer over de Britse Koninklijke geschiedenis met deze voordelige pas die je toegang geeft tot de Tower of London, Kensington Palace en Hampton Court Palace. Je bepaart meer dan 10% in vergelijking met individuele kaartjes en kunt de rijen overslaan.

De pas heeft geen vaste datum en is geldig voor 2 jaar zodat je elk paleis echt goed kunt bekijken zonder je te hoeven haasten. Er is een pas voor volwassenen en voor kinderen te krijgen. Kinderen onder de 5 jaar zijn overal gratis.

Na bestelling krijg je een e-voucher in je email. Deze moet je printen en meenemen naar het “Group window” loket naast de algemene ingang van de Tower of London op Tower Hill, om in te wisselen voor de pas. De pas zelf is een kaartje in drie delen en bevat historische informatie over de paleizen, een routebeschrijving en de openingstijden.

KOSTEN: €74,50  (Volwassenen 16+) / €35,50  (Kinderen 5-15) / Onder 5 jaar gratis

Koop nu het Three Palace Royal Pass bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


London Big Ticket 2-in-1

Er zijn twee verschillende London Big Tickets: een met toegang tot de Coca-Cola London Eye en de London Dungeon, en de ander met toegang tot de Coca-Cola Londen Eye en het SEA LIFE Aquarium. Met deze prijs krijg je dus 2 top attracties voor een voordelige prijs.

Je bespaart hiermee meer dan 10% in vergelijking met het kopen van kaartjes op de dag zelf, dus als je al weet dat je deze twee attracties zeker wilt gaan doen, zou ik dit ticket vast kopen om geld te besparen. Je hebt 3 maanden de tijd om de attracties te bezoeken, dus tijd genoeg!

Na het online boeken krijg je een e-voucher in je email die je moet printen. Zorg ervoor dat de naam op je e-voucher overeenkomt met de naam op je identiteitskaart/paspoort, anders wordt toegang geweigerd. De voucher neem je mee naar de Coca-Cola London Eye (metrohalte Waterloo of Westminster) om hem om te ruilen voor tickets. Je bezoek aan London Eye moet op dezelfde dag plaatsvinden als wanneer je de voucher omruilt.

Je krijgt dan een ticket met barcode die aan beide attracties zal gescand worden. Je krijgt ook een ticket met de tijd van bezoek, zodat je weet wanneer je toegang krijgt tot de attractie.

KOSTEN: €47,50 (Volwassene 16+) / €33,50 (Kind 3-15) / Onder 3 jaar gratis

Koop nu je Big Ticket bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst?

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst?


Merlin Londen Attracties 5-in-1-Pas / 6-in-1 Pas

Bespaar geld met deze pas om de 5 of 6 meest populaire familie attracties in Londen te bezoeken: Het wassen beeldenmuseum Madame Tussauds, de Coca-Cola London Eye, SEA LIFE Aquarium en Shrek’s Adventure + een eventuele Londen Eye River Cruise.

Na bestelling ontvang je een e-voucher die je moet inruilen bij Madame Tussauds. Je bezoek aan Madame Tussauds moet op dezelfde dag gebeuren wanneer je de e-voucher omruilt. Na het inwisselen van de e-voucher ontvangt je een ticket met barcode die gescand wordt aan iedere attractie. Je kunt iedere attractie éénmaal bezoeken binnen 90 dagen na activering.

Hier moet je zijn voor elke attractie:

London Eye: Ga naar de ticket collection desk
Shrek’s Adventure: Ga naar de box office en daar krijg je een tijdstip toegewezen
Sea Life Londen Aquarium: Ga naar de voorrangsrij
Londen Dungeon: Ga naar de Box Office waar je een tijdstip ontvangt om de attractie te bezoeken
London Eye River Cruise: Ga naar de pier naast Londen Eye

KOSTEN 5-in-1-PAS: €65,00 (Volwassene 16+) / €47,50 (Kind 3-15) / Onder 3 jaar gratis
KOSTEN 6-in-1-PAS: €73,50 (Volwassene 16+) / €53,50 (Kind 3-15) / Onder 3 jaar gratis

Deze passen zijn 7 dagen geldig vanaf je gekozen bezoekdatum.

Koop nu de Merlin Londen Attracties 5-in-1-Pas bij de officiële online winkel van VisitBritain

Koop nu de Merlin Londen Attracties 6-in-1-Pas bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


The English Heritage Oversees Visitor Pass

Als je gek bent op het bezoeken van oude kastelen, abdijen, Romeinse ruïnes en prehistorische monumenten, dan is de English Heritage Overseas Visitor Pass misschien is voor jou. De pas (geldig voor 9 of 16 dagen) geeft je niet alleen onbeperkt toegang tot meer dan 100 belangrijke plaatsen uit de Engelse geschiedenis, maar ook toegang tot speciale evenementen. Bij het bezoeken van slechts 3 van de bestemmingen heb je de pas al terugverdiend! (Een complete lijst van bestemmingen in Londen vind je onderaan deze pagina)

Deze pas is echt alleen voor bezoekers van buiten Engeland en moet je dus ook vooraf bestellen. Hij gaat in op het moment dat je hem voor het eerst gebruikt. Er is geen speciale pas voor kinderen, want onder de 5 jaar mag je sowieso al gratis naar binnen en voor kinderen t/m 15 jaar kunnen ter plaatse kortingskaartjes worden gekocht.

Bij je pas krijg je een gratis souvenir gids inclusief handige kaart.

KOSTEN: 9 Dagen: €39,00 (Volwassene) / €67,50 (2x Volwassene) / €73,50 (Familie 2x Volwassene + max. 4 Kinderen 5-17), 16 Dagen: €46,50 (Volwassene) / €79,50 (2x Volwassene) / €85,00 (Familie 2x Volwassene + max. 4 Kinderen 5-17)

Koop nu de English Heritage Oversees Visitor Pass bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingen & Speciale Acties || The London Tester


National Trust Touring Pass

De pas geeft je toegang tot meer dan 300 unieke historische huizen, kastelen en tuinen door heel Groot-Brittannië. Er is geen limiet aan het aantal bestemmingen dat je met deze pas kunt bezoeken. Let erop dat de meeste panden van de National Trust alleen geopend zijn tussen Maart en Oktober en dat je altijd goed moet checken wat de openingstijden zijn.

Bij deze pas bespaar je geld als je een ticket voor 2 volwassenen koopt (bijna 10% korting in vergelijking met het kopen van 2 losse kaartjes). Bij de aankoop krijg je een gratis gids en kaart van alle National Trust locaties. De prijs van een parkeerplaats is niet inbegrepen in je ticket.

Als  je de kaart online bestelt, krijg je een e-voucher in je email die je vervolgens print en meeneemt naar een van de vele afhaalpunten. Neem een geldig ID mee, zoals een rijbewijs of paspoort. De pas wordt bij je eerste bezoek aan een locatie geactiveerd en blijft geldig voor het gespecificeerde aantal dagen dat je hem gekocht hebt.

In Centraal Londen kun je de pas afhalen bij de City of London Information Centre (St Paul’s Churchyard).

KOSTEN: 7 Dagen: €37,00 (1 Pas Volwassenen 18+ of Kind 5-17) / €65,00 (2 Passen Volwassenen 18+ of Kind 5-17) / €72,00 (Familie 2x Volwassenen + Kinderen 5-17), 14 Dagen: €42,50 (1 Pas Volwassenen 18+ of Kind 5-17) / €78,00 (2 Passen Volwassenen 18+ of Kind 5-17) / €91,00 (Familie 2x Volwassenen + Kinderen 5-17)

Koop nu de National Trust Touring Pass bij de officiële online winkel van VisitBritain

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst?


Welke Kortingspas is het Beste voor Mij?

Nu je precies weet wat je allemaal met de verschillende kortingskaarten in Londen kunt krijgen, is het tijd om te beslissen of A) je een pas wilt kopen en B) welke pas dan het beste voor jouw situatie is.

Omdat dit voor iedereen natuurlijk verschillend is en afhangt van bijvoorbeeld: hoe vaak je al eerder in Londen geweest bent, wat je interesses zijn, hoe mobiel je bent en met wie je reist, kan ik je daar niet heel persoonlijk advies in geven, maar over het algemeen kun je zeggen dat deze kortingspassen iets voor jou zijn als:

 • Je geld wilt besparen  (losse kaartjes aan de balie kopen is altijd duurder dan combinaties/passen vooraf online kopen)
 • Je geen zin hebt om kaartjes te moeten kopen ter plekke, omdat je weinig tijd hebt of niet met geld wilt klooien
 • Je gek bent op de wat meer populaire toeristische attracties in Londen (hoewel een aantal passen je ook de optie geven meer onbekende attracties te bezoeken natuurlijk)
 • Je het niet erg vind om je reis van tevoren redelijk strak te plannen
 • Je het ook niet erg vind om redelijk veel activiteiten in je dag te plannen (minstens 2-3) en daardoor weinig rust te hebben
 • Je met een gezin reist (je bespaart geld + een hoop tijd)

Specifiek voor The London Pass zou ik nog als extra voordeel toevoegen: 

 • Je krijgt een hop-on-hop-off bus ticket, wat leuk is én geld op vervoer bespaart
 • Je krijgt ‘Fast Track’ toegang tot een aantal drukke attracties
 • Je zult attracties bezoeken waar je normaal niet heen/in zou gaan
 • Je krijgt verschillende extra kortingen bij attracties, restaurants en winkels

Ik denk dat deze passen niet geschikt zijn voor je als:

 • Je een langzame reiziger bent en graag relaxed aan doet
 • Je niet van tevoren heel veel wilt plannen en liever al lopend dingen ‘ontdekt’
 • Je niet van de grote, toeristische attracties houdt
 • Je een echte ‘local Londen’ ervaring wilt hebben
 • Je een bepaalde attractie wilt bezoeken die niet binnen de pas valt

Houdt er ook rekening mee dat een aantal attracties die binnen sommige passen vallen best een eind buiten het centrum van Londen liggen, of zelfs in een andere plaats zijn (bijvoorbeeld Windsor Castle! Je krijgt er dan wel een treinkaartje bij, maar je bent hier dan zeker wel een halve, waarschijnlijk een hele dag zoet mee) en dat je nog steeds voor openbaar vervoer moet betalen om van de ene naar de andere attractie te reizen, zeker als ze iets verder uit elkaar liggen

Hulp bij het maken van je keuze:

Om je keuze wat makkelijker te maken, heb ik een spreadsheet gemaakt met daarin alle (of in ieder geval zoveel mogelijk) attracties die je maar in Londen kunt vinden. In de kolommen naast elke attractie heb ik vervolgens aangegeven of de attractie om te beginnen zelf al gratis is, en/of je met een bepaalde pas hier nu gratis mee naar binnen kunt.

Sommige attracties zie je twee keer staan, omdat sommige passen je zogenaamde ‘Fast Track’ toegang geven, waarmee je wachtrijen over kunt slaan. Dat leek me wel handig om te weten!

Met deze lijst kun je opzoeken waar je bij je Londen reis heen zou willen en dan kun je gelijk aankruizen binnen welke pas dit valt. Zo kun je zelf uitrekenen of het kopen van de pas voor jou de moeite waard is…

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst? || The London Tester

Om toegang tot dit bestand te krijgen, moet je aangemeld zijn voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan, naast maandelijkse updates en het laatste nieuws, toegang tot onze VIP Bibliotheek, waarin je allemaal handige downloads, videos en andere zaken kunt vinden die niet op de website staan. Handig voor het plannen van je Londen bezoek – EN HELEMAAL GRATIS!

Ben je al lid? Ga dan direct naar de VIP Bibliotheek om het bestand te downloaden. Het paswoord staat in je bevestigingsmail en onderaan in elke nieuwsbrief. 

Schrijf je hier in:

Ik…

Kiezen voor de Juiste Londen Kortingskaart: Een Voorbeeld

Om je een beetje een idee te geven, hebben de mensen van The London Pass een plannetje gemaakt voor een bezoek aan Londen van 3 dagen. Natuurlijk weet ik niet welke attractie jij al eens gezien hebt, maar misschien helpt het:

DAG 1

 • Vroege Ochtend: Tower of London (Normale Toegang £26,80)
 • Late Ochtend: Hop on Hop Off Bus Tour (Normale Toegang £34,00)
 • Vroege Middag: Westminster Abbey (Normale Toegang £22,00)
 • Late Middag: The View from The Shard (Normale Toegang £29,95)
  • TOTAAL: £112,75 (is ongeveer €128,00)
  • Totaal Uitgegeven in 1 Dag:  €128,00
  • Kosten London Pass: €73,50
  • Besparing: €54,50

DAG 2

 • Vroege Ochtend: Thames River Cruise (Normale Toegang £18,75)
 • Late Ochtend: Churchill War Rooms (Normale Toegang £21,00)
 • Vroege Middag: London Bridge Experience (Normale Toegang £27,95)
 • Late Middag: Vrij
  • TOTAAL: £67,70 (is ongeveer €77,00)
  • Totaal Uitgegeven in 2 Dagen: €205,00
  • Kosten London Pass: €100,00
  • Besparing: €105,00

DAG 3

 • Vroege Ochtend: London Zoo (Normale Toegang £29,75)
 • Late Ochtend: Tower Bridge (Normale Toegang £9,80)
 • Vroege Middag: HMS Belfast (Normale Toegang £15,45)
 • Late Middag: Shakespeare’s Globe (Normale Toegang £16,00)
  • TOTAAL: £71,00 (is ongeveer €81,00)
  • Totaal Uitgegeven in 3 Dagen:  €286,00
  • Kosten London Pass: €118,00
  • Besparing: €168,00

DAG 4

 • Hele Dag: Windsor Castle (Normale Toegang £21,20)
  • TOTAAL: £21,20 (is ongeveer €24,00)
  • Totaal Uitgegeven in 4 Dagen:  €310,00
  • Kosten London Pass: €132,00
  • Besparing: €178,00

DAG 5

 • Vroege Ochtend: Royal Observatory Greenwich (Normale Toegang £10,00)
 • Late Ochtend: Cutty Sark Greenwich (Normale Toegang £13,50)
 • Vroege Middag: ArcelorMittal Orbit (Normale Toegang £12,50)
 • Late Middag: Vrij
  • TOTAAL: £36,00 (is ongeveer €41,00)
  • Totaal Uitgegeven in 5 Dagen:  €351,00
  • Kosten London Pass: €143,50
  • Besparing: €207,50

DAG 6

 • Vroege Ochtend: Royal Mews (Normale Toegang £11,00)
 • Late Ochtend: Household Cavalry Museum (Normale Toegang £8,00)
 • Vroege Middag: Guard’s Museum (Normale Toegang £7,00)
 • Late Middag: Queen’s Gallery (Normale Toegang £12,00)
  • TOTAAL: £38,00 (is ongeveer €43)
  • Totaal Uitgegeven in 6 Dagen:  €394,00
  • Kosten London Pass: €153,00
  • Besparing: €241,00

Zo zie je dat met een beetje planning je behoorlijk wat geld kunt besparen op attracties in Londen! Ik hoop dat deze blog je een beetje verder heeft geholpen bij het plannen van je reis. Zou jij voor een van deze passen gaan en welke reisplanning zou jij maken? Of zijn er bepaalde dingen die jij in Londen wilt zien en kom je er met plannen niet helemaal uit? Laat een berichtje hieronder achter en dan doe ik mijn best je verder te helpen waar mogelijk! 

BEWAAR OP PINTEREST:

Londen Kortingspassen en Online Attractiekaartjes Kopen: Wat is het Voordeligst? || The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.