Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee

Met weer een nieuw stel Britse Royals dat binnenkort gaan trouwen wordt het steeds drukker in Londen.

Iedereen lijkt op zoek te gaan naar de beste Britse Koninklijke ervaringen en mensen gaan massaal de Koninklijk Londense plekken af zoals Buckingham Palace, Kensington Palace en natuurlijk Windsor Castle in Engeland. 

Wij werden uitgenodigd door de mensen van isango!, een bedrijf dat de beste tours, sightseeing en andere leuke dingen om te doen rond de wereld voor je verzamelt, en gingen op een halve-dagtrip om te leren over de geschiedenis van Windsor Castle.

Ook bekeken we de rest van Londen met een hop-on hop-off bus op zoek naar andere ‘Royal Experiences‘. Natuurlijk gingen we ook bezoek bij de koningin.

Nou ja, dat laatste is misschien niet helemaal waar, maar we kwamen flink dichtbij!

Vandaag zou ik je graag een aantal van onze mooiste foto’s van Windsor Castle laten zien en tips met je delen om je eigen #RoyalDayOut te beleven.

 

TOUR REVIEW WINDSOR CASTLE

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Windsor Castle Feitjes

Hoe bekend ben jij met de Britse Koninklijke familie geschiedenis en alle feiten over Windsor Castle? Nou, wij wisten hier eerlijk gezegd ook niet veel van voordat we in 2013 naar Londen verhuisden.

Maar sinds we een flink aantal plekken bezocht hebben waar je de geschiedenis van Engeland kunt opzuigen, hebben we een stuk meer geleerd van alle koningen en koninginnen… hoewel de hele stamboom nog steeds flink ingewikkeld is!

Gelukkig was er bij Windsor Castle een goede audio tour, dus leerden we flink wat bij over de Britse Royalty.

Hier zijn wat leuke feitjes:

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Wie woont er in Windsor Castle?

Britse Koningen en Koninginnen en andere leden van de Koninklijke Familie van Engeland wonen al meer dan 1000 jaar op Windsor Castle en zelfs tot de dag van vandaag brengt Koningin Elizabeth II nog steeds de meeste van haar privé weekenden in dit kasteel door.

Tijdens de Pasen is Windsor haar officiële verblijfplaats, tijdens een periode die ‘Easter Court’ genoemd wordt. In juni is ze hier voor een week om de Royal Ascot en de dienst van de ‘Order of the Garter‘ bij St George’s Chapel bij te wonen.

Het is interessant om te bedenken dat Windsor Castle nog steeds een werkend koninklijk paleis is als je op bezoek gaat, want buiten de ‘vliegtuig security’-soort van check waar je doorheen moet als je binnenkomt en een aantal ‘do not enter‘ bordjes, lijkt alles zo open en makkelijk te bezoeken.

Ik ga er vanuit dat er flink meer beveiliging is dan wij als bezoekers zien… behalve dan van de bewakers met enorme en (waarschijnlijk) geladen machinegeweren… nou ja, ik bedoel dus te zeggen dat er een prettig sfeertje hangt, laat ik het zo zeggen.

Het kasteel wordt regelmatig gebruikt voor ceremoniële en Staatsgelegenheden, zoals de officiële bezoeken van staatshoofden van over de hele wereld.

Bij de St George’s kapel houden ze het staatsbanket en hier wordt ook de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle gehouden binnenkort.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Hoewel het William the Conqueror (Willem de Veroveraar) was die begonnen was met de bouw van het kasteel (je kent hem misschien nog van ons verhaal over ons bezoek aan de Tower of London), maar hij heeft hier uiteindelijk nooit gewoond, omdat het gebruikt werd als verdedigingswerk in die tijd.

Over de jaren is het kasteel meerdere malen vergroot en aangepast door de verschillende koningen en koninginnen tijdens hun regeren.

Henry I (Hendrik I) was de eerste Britse royalty die ook daadwerkelijk op Windsor Castle woonde. Ook Queen Victoria (Koningin Victoria, die je hierboven ziet), woonde hier tijdens de meeste dagen van haar regeren tussen 1837 en 1901.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Er zijn flink wat geweldige details in en rondom het kasteel die je herinneren aan de rijke geschiedenis van de Britse Koninklijke Familie in Engeland

 

Wie Bouwde Windsor Castle?

Zoals ik kort hierboven zei, koos William the Conqueror de plek voor Windsor Castle, al woonde hij er niet zelf. Hij begon met bouwen rond het jaar 1070 en meer dan 16(!) jaar later was het kasteel ‘af’, maar veel secties werden er in de jaren erna nog bijgebouwd.

Willem koos deze plek, omdat het makkelijk toegang tot Londen gaf en omdat het dichtbij een koninklijk jachtbos was. Hij koos de plek niet -zoals onze gids kennelijk regelmatig de vraag krijgt- omdat het zo lekker dicht bij het vliegveld van Heathrow lag. Whahaha.

De eerste toevoeging aan het gebouw kwam aan het eind van de 12e eeuw, toen de kleinzoon van Henry I twee aparte sets van koninklijke appartementen binnen de muren van het kasteel (die oorspronkelijk van hout waren) toevoegde.

Een was een publieke of officiële staatswoning in de ‘Lower Ward‘ en de andere was een kleinere privéwoning aan de Noordkant van de ‘Upper Ward‘.

Het originele Normandische fort werd in 1170 herbouwd tot de Ronde Toren die je op de foto hieronder kunt zien en de gehele buitenste omtrek werd in de 60 jaar erna vernieuwd.

Ook werden de gebouwen in de ‘Lower Ward‘, de Kapel en de binnenplaats met het klooster toegevoegd door Henry II (Hendrik II).

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Ronde Toren Windsor Castle

 

Van 1350 tot zijn dood in 1377 ging Edward III (Eduard III) compleet los op het gebouw en veranderde hij het van militair fort tot groots gotisch paleis voor de Britse koninklijke familie in Groot-Brittannië.

Hij heeft er tegen de £50,000 tegenaan gesmeten, wat vandaag de dag niet zoveel lijkt, maar toen was het meer dan welke middeleeuwse Engelse koning dan ook ooit voor een enkel gebouw betaald heeft.

De enige grote verandering die gemaakt werd door Henry VII in De laat 15e eeuw was het bouwen van een smalle galerij ten westen van de State Apartments. Zijn opvolger Henry VIII (Hendrik VIII) voegde de toren toe die zijn naam draagt, aan de voet van de ‘Lower Ward‘. Hij voegde ook het houten terras toe aan de noordkant van de ‘Upper Ward‘, vanaf waar hij de jacht in het park eronder kon volgen.

Vanaf 1570, werden veel delen van het gebouw gerepareerd en Elizabeth I bouwde ook een lange galerij die uitkijkt over het ‘North Terrace‘, die samengevoegd werd tot de Koninklijke Bibliotheek tijdens de 19e eeuw.

De appartementen die door Charles II (Karel II) in de 17e eeuw werden gebouw (die moesten wedijveren met de prestaties van zijn neef, Louis XIV (Lodewijk XIV) op Versailles in Frankrijk), overleefde de tijd haast onveranderd aan het eind van de 18e eeuw, toen George III er een beetje neoclassicisme aan een aantal kamers toevoegde.

George IV wilde dat het kasteel nog indrukwekkender eruit zag en voegde torens en kantelen toe, een nieuwe groots entree en trappenhuis, nieuw kamers en wie weet wat nog meer.

Toen hij eindelijk zelf op Windsor ging wonen (einde 1828), waren de kosten van zijn verbeteringen al opgelopen tot ongeveer £300,000. Sinds die tijd is er dan ook niet meer zoveel toegevoegd, wat je waarschijnlijk wel begrijpt.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Windsor Castle: Zeker een van de meest Prachtige van de Britse Koninklijke Woningen!

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Bekijk de binnenkant van het Windsor Castle Interieur van de Staatsappartementen

De ‘State Apartments‘ zijn zeker een hoogtepunt van je bezoek aan het interieur van Windsor castle. We mochten helaas geen foto’s maken, maar verwacht veel prachtig geverfde plafonds, tapijten, gedetailleerde houtsnijwerken op de meubels en veel -heel veel- bijzondere schilderijen van beroemde kunstenaars die zijn aangekocht door de Koninklijke Familie Engeland. We zagen bijvoorbeeld een flink aantal werken van Rembrandt, Van Dyck en Rubens -echt zo mooi!

Naast de Staatskamers zijn er ook de ‘Semi-State Rooms‘, de privékamers gemaakt voor George IV. Deze ruimtes worden door de koningin gebruikt voor officieel vermaak.

Tijdens ons bezoek was de koningin ook daadwerkelijk ‘in residence‘, dus waren enkele ruimtes voor ons niet toegankelijk. We hadden toch het gevoel dat we flink wat kamers hebben kunnen zien, dus dat was eigenlijk niet zo’n probleem.

Zorg gewoon dat je de website bekijkt voor je bezoek, dan kun je zien of er bepaalde appartementen of kamers in Windsor Castle misschien dicht zijn voor het publiek.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Even wachten tot de start van onze tour van de Staatskamers op Windsor Castle!!

 

Kaart van Windsor Castle

Als je je audio guide ophaalt, pak dan zeker ook even een plattegrondje, want Windsor Castle is redelijk groot! Als je op een tour vanaf Londen naar Windsor Castle zit, zoals wij waren, dan heb je hier maar kort de tijd en wil je hier zeker het beste van je tijd maken door alles goed te plannen.

Het is niet slim maar gewoon rond de Windsor Castle kamers te gaan rennen (alles wat je breekt moet je ook kopen, denk ik, dus rennen is sowieso geen slim plan).

We besloten zelf bijvoorbeeld eerst de kapel te gaan bekijken, daarna de staatskamers en daarna nog buiten naar de Changing of the Guards te gaan zien. Met de tijd die we over zouden hebben, zouden we nog een klein beetje van Windsor zelf gaan ontdekken!

De audio guide zelf was erg goed, dus die kan ik je zeker aanraden even op te pakken. Hij zit ten slotte al in de prijs van je ticket, dus waarom ook niet? Er staan overal nummers op de muren, dus dan weet je precies waar je moet gaan luisteren.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Windsor Castle Kapel

De St. George’s Chapel is een gotisch gebouw dat rond 1475 gebouwd werd onder de regering van Edward IV (Eduard IV). Het geweldige plafond werd later toegevoegd door Henry VII.

We mochten ook hier helaas geen foto’s maken, dus hier moet je tijdens de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle op 19 mei van dit jaar maar extra op letten 🙂

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Poppenhuis Windsor Castle

Een van mijn persoonlijke favorieten was het zien van Queen Mary’s Poppenhuis Windsor Castle. Echt jammer dat ik er geen foto van kon maken, maar dit levensgrote huis werd voor Queen Mary gebouwd door de Britse architect Sir Edwin Lutyens tussen 1921 en 1924.

In die tijd werden poppenhuizen niet voor kinderen gemaakt, maar was het juist voor de volwassenen, zodat ze al de kamers van hun huis konden laten zien aan bezoekers en konden pronken met alle dure spullen en de laatste technologische snufjes die ze hadden!

Het Windsor Castle poppenhuis is echt geweldig, want je kunt er helemaal rondom lopen en bij elk kamertje naar binnen gluren. Er zitten zoveel kleine details in! Je ziet duizenden kleine objecten die allemaal gemaakt zijn door verschillende kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve vaklui, op de schaal van 1:12.

Er is zelfs een volledig gevulde bibliotheek, goed gevulde wijnkelder en complete tuin! En als dat nog niet genoeg was, werkt ook de elektriciteit, het warme en koude water en zijn er werkende liften en toiletten. Jah.

 

Windsor Castle Brand

Na alle hoogtepunten tijdens ons trip naar Windsor Castle, was er ook een dieptepunt, namelijk toen we lazen over de brand Windsor Castle leed in 1992. Ik wist dit helemaal niet, maar de Semi-State Rooms zijn dus vreselijk beschadigd, hoewel gelukkig de meeste stukken uit de kamer op dat moment net ergens anders waren, pfft! De brand vernietigde 115(!) kamers, waaronder 9 Staatskamers.

De brand begon via een kapot lichtje in de privékapel van Konining Victoria. Het duurde 15 uur voor de brand volledig uit was en liet iedereen met een enorme restauratietaak achter.

De ‘Lantern Lobby‘ werd gemaakt op de plek waar de kapel vroeger was en St George’s Hall werd weer helemaal teruggebracht tot een ontwerp dat erg dichtbij de kamer’s originele 14e eeuwse uiterlijk lag (maar dan met een 20e eeuwse interpretatie). Je zou niet eens meer zeggen dat er ooit iets gebeurd is!

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
De King Henry VII Poort waar we het in het begin van dit artikel over hadden! 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Windsor Castle Tuinen

Bij het kasteel loop je als bezoeker niet echt door de tuinen, omdat de meeste hiervan door een enorme muur omgeven zijn, maar ze zijn wel prachtig om te zien, toch?

Je kunt je zeker voorstellen hoe hier leden van de koninklijke familie van Groot-Brittannië lekker casual aan het wandelen zijn.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Windsor Castle Winkeltjes

Er zijn een aantal Windsor Castle winkeltjes binnen de muren waar je exclusieve cadeautjes geïnspireerd zijn door de British Royal Palaces en de kunstwerken van de Royal Collection.

Je vind hier echt alles van huiswaren, porselein, kleding en sieraden, kinderspeelgoed, boeken en ansichtkaarten… wat je ook zoekt, het is er bijna wel!

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Windsor Castle Changing of the Guards

Misschien heb je al een de Changing of the Guards bij Buckingham Palace in Londen gezien, maar wist je dat je ook de Changing of the Guards op Windsor Castle hebt? Het is er een stukje minder druk dan in Londen (hoewel nog steeds flink veel mensen).

De ceremonie vind plaats om de overdracht van plichten tussen twee groepen bewakers te voltooien. Dit is een militaire traditie die sinds 1660 wordt uitgevoerd. Wel een gaaf onderdeel van de geschiedenis van Windsor Castle, vind je ook niet?

De bewakers marcheren via het dorp Windsor het kasteel in, waar ze wisselen onder het geluid van trommels.

Zorg dat je ongeveer 15-20 minuten voor het begint (op dinsdag, donderdag en zaterdag) buiten de State Apartments gaat staan, want er is eigenlijk maar één kort stuk hek waar je het kunt zien, en het gedeelte achter de muur is alleen maar voor een beperkt aantal mensen, als dat stuk vol is doen ze het hek dicht.

Wij waren er keurig om 11 uur en toen de Windsor Castle bewakers kwamen binnenmarcheren moesten we op en neer springen om er maar een beetje iets van te kunnen meekrijgen, zoveel mensen stonden er voor ons. En natuurlijk hebben ze allemaal hun telefoons in de lucht, arg!

De ceremony duurt best wel even en mensen gaan een beetje kijken en lopen dan verder, dus aan het eind vonden we toch nog een gaatje om het allemaal iets beter te kunnen zien. Als je dus helemaal vooraan wilt staan, kom op tijd!

Als je het gemist hebt, of als het niet gedaan wordt als jij op bezoek bent, dan zijn er altijd nog groepjes soldaten die op gezette tijden door het kasteel marcheren en elkaar gaan aflossen, dus dat is ook leuk om te zien.

Als je wilt weten of, waar en wanneer de parade doorgaat, moet je even op deze handige site kijken: changing-guard.com/changing-guard-windsor-castle

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Changing of the Guards Windsor Castle Apartments Courtyard

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Wat ze je niet laten zien in de brochures 🙂

 

Als de bewakers weggaan, moet je nog even naar de King Henry VIII gate gaan (naast de kapel), want daar komen ze nog een keer:

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Meer van Windsor Ontdekken

Heb je genoeg geleerd over de honderden Royals die Groot-Britannië rijk is? Na je Windsor Castle bezoek kunnen we je aanraden om wat tijd te nemen en het oude centrum van Windsor zelf te bezoeken. Er is een aardige winkelstraat en je kunt ook winkels en restaurantjes rondom het treinstation vinden, waar je tour begon.

Lekker even shoppen of relaxen na je (waarschijnlijk best intensieve) Windsor Castle trip!

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Ontdek meer van Royal Londen

Naast onze Windsor bus tour hebben we de rest van onze middag in Londen doorgebracht met een Golden Tours hop-on hop-off bus die ons rond de hele stad reed via een aantal stops waar je kon uitstappen. Vanaf de start bij Victoria Coach Station liepen we naar de Buckingham Palace bushalte om onze sightseeing tour te beginnen.

Hier is een snelle fotoimpressie van onze middag, met suggesties van activiteiten die je aan je ‘Royal Day Out’ kunt toevoegen:

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
The Queen’s Gallery is een openbare kunstgalerie bij Buckingham Palace. Er is werk te vinden dat deel uitmaakt van de Royal Collection. Op rotatie zijn er steeds 450 werken tegelijk tentoongesteld.

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Er zijn verschillende routes, met verschillende kleuren. Wij zaten op de Rode Route, die je al de hoogtepunten en gebouwen van de Royal Family in Groot-Brittannië laat zien!

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
De Horse Guards is een historisch gebouw tussen Whitehall en de Horse Guards Parade. Hier kun je de wisseling van de Koningin’s Lijfwachten zien en het Household Cavalry Museum bezoeken.

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Nelson’s Column op Trafalgar Square

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Naar Windsor Castle vanaf Londen

Als je een bezoek aan Windsor Castle Londen aan het plannen bent, dan is hier je complete gids om je te helpen met je kaartjes, hoe kom je van Londen bij Windsor Castle met de bus, waar je kunt eten en drinken en nog veel meer:

 

Waar Tickets Kopen voor Windsor Castle??

De toegang tot Windsor Castle is £21.20 voor volwassenen en £12.30 voor kinderen onder de 17. Kinderen onder de 5 zijn gratis. Met deze Windsor Castle prijzen krijg je ook een multimedia audio tour, die echt de moeite waard is.

Je kunt je Windsor Castle tickets krijgen aan de deur, vanaf opening om 09:45 (1 November – 28 Februari) of 09:30 (1 Maart – 31 Oktober), maar ik kan je STERK aanraden ten minste een half uur voor de opening hier te komen, want de rijen zijn enorm en gaan zelfs de hoek om buiten. Een andere optie is dat je pas na 11:30 aankomt, want dat zijn de groepen binnen, maar dan mis je alleen wel de Changing the Guard bij Windsor Castle, wat toch ook wel leuk is om te zien. Je kunt ook je ticket van tevoren bij Isango kopen.

Als je besluit om op een groepstour te gaan (meer informatie hieronder), dan is natuurijk de toegang tot Windsor Castle in je kaartje inclusief en hoef je bij aankomst niets meer te betalen, dus lekker makkelijk!

 

Met de London Pass is Windsor Castle inclusief >>

Meer informatie over je bezoek aan Windsor Castle Engeland kun je vinden op: royalcollection.org.uk/visit/windsorcastle

 

Windsor Castle Tours vanaf Londen

Waar ligt Windsor Castle? Windsor Castle kun je vinden in de Engelse county ‘Berkshire’, vlakbij Londen.

Hoe kom je bij Windsor Castle vanaf Londen? Als je klaar bent voor je eigen Royal tour van Windsor Castle heb je verschillende opties, zoals het bezoeken van het kasteel tijdens een halve dag ochtend tour of middag tour of een tour met lunch. Je kunt er ook voor kiezen om een Windsor Castle en Stonehenge tour te doen, of zelfs door te reizen naar Oxford (check die tour hier). Sommige mensen op onze bus gingen dit doen, maar dat houdt dus in dat je meer dan 12(!) onderweg bent, dus ik kan je aanraden als je de tijd hebt dit echt over twee dagen te verdelen.

Hoe ver is Windsor Castle vanaf Londen? De bus vanaf Londen naar Windsor Castle vertrok vanaf het Victoria Coach (Bus) Station en deed er op de heenweg maar iets van 45 minuten over, maar op de terugweg kwamen we flink in de file en deden we er meer dan 1,5 uur over. Houdt daar dus rekening mee als je nog andere activiteiten gepland had staan voor de rest van de dag.

TOP TIP: Let erop dat het Victoria Coach Station echt super-mega-crazy druk is, dus dat alles best een beetje verwarrend kan zijn als je aankomt. Zorg in ieder geval dat je ruim op tijd bent en dat je het tour nummer weet waar je op zit. Onze halve dag trip naar Windsor Castle was bijvoorbeeld tour 9. Dit is wat ze gaan omroepen, dus zorg dat je op de juiste bus zit. Het staat op je ticket/voucher geschreven!

Je kunt alle Isango tours naar Windsor Castle Vanaf Londen hier vinden: isango.com/london/windsor-castle

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Onze Tour Windsor Castle Gids was erg grappig. Jammer hadden we hem alleen tijdens de busrit en ging hij zelf het kasteel niet mee in!

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Daar komen de volgende groepsreizen naar Windsor Castle al aan!

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Lekker druk? Gelukkig wist onze gids dat we hier supervroeg moesten komen en dus waren we de eerste groep die naar binnen kon!

 

Londen naar Windsor Castle met de trein

Voor de trein naar Windsor Castle vanaf Londen, moet je even op de site van de ‘National Rail’ kijken voor vertrektijden en kosten. Het Windsor Castle treinstation waar je heen wilt is ‘Windsor & Eton Central’ (beste optie of ‘Windsor & Eton Riverside’.

TOP TIP: Als je van plan bent met de auto te gaan, let er dan op dat er geen parkeergelegenheid bij het kasteel zelf is en dat je dus een van de openbare parkeerplekken in het dorp moet hebben. Dit kan alleen maar ellendig eindigen als ik heel eerlijk ben, dus ik kan je sterk aanraden hier met de trein heen te gaan of op een lekker relaxte busreis te stappen.

Check de website van National Rail voor alle informatie over de trein naar Windsor Castle vanaf Londen: www.nationalrail.co.uk, of boek een trein & kasteelbezoek pakket met isango!.

 

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester
Windsor Castle hoe er te komen? Ik zou de volgende keer lekker met deze toffe locomotief gaan! HootHoot!

 

Evenementen bij Windsor Castle

Bij Windsor kun je het hele jaar door regelmatig tentoonstellingen, voorstellingen en andere speciale evenementen vinden. Een van de beste speciale seizoensgebonden evenementen is toch zeker wel de kerst op Windsor Castle, want dan kun je hier luisteren naar ‘A Christmas Carol’ optredens en nog veel meer andere leuke familievoorstellingen.

Voor alle Windsor Castle Evenementen check je hun website: royalcollection.org.uk/whatson

 

Windsor Castle Afternoon Tea

Op het moment zijn er geen faciliteiten om binnen Windsor Castle zelf iets te eten (ze zijn bezig met de planning voor hun eerste cafe), maar je kunt een zogenaamde ‘re-entry permit’ van een van de winkeltjes of het audio-guide punt binnen het kasteel ophalen om even naar buiten te gaan om iets te eten en dan terug te komen.

Voor een lekkere Windsor Castle Tea kun je gaan naar:

 

Restaurants Vlabij Windsor Castle

We hebben zelf alleen een cheeky donut bij Krispy Kreme gesnoept, maar hier zijn nog een flink aantal Windsor Castle restaurants die misschien leuk zijn:

 

Pubs Vlakbij Windsor Castle

We hadden zelf geen tijd om naar de pub te gaan (het was ook nog ruim voor de middag dat we hier waren), maar hier zijn een aantal suggesties:

 

We hopen dat je iets hebt gehad aan dit verslag met onze Windsor Castle foto’s en dat de tips en informatie die we je gaven handig was! Als je nog meer wilt weten over hoe je bij Windsor Castle komt, of meer wilt weten over de geschiedenis van de Britse Royal Family, laat het dan weten! Bedankt aan Isango voor het uitnodigen van ons op de tour, je kunt al hun Windsor Castle Tours hier checken!

 

BOOKMARK OP PINTEREST:

Ontdek Koninklijk Londen en maak de Changing the Guard bij Windsor Castle mee || The London Tester

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.