Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #TowerofLondon #LondonTower #Castle #Fort #History

Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten!

De Tower of London is een van de hoofdattracties in Londen en ik kan je sterk aanraden hier heen te gaan als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en/of het koninklijk huis van Groot-Brittannië. In de afgelopen 900 jaar veranderde de functie van de Tower van kasteel naar staatsgevangenis, plek voor executies, paleis en schatkist voor de sieraden van de Britse koninklijke familie, maar imposant zijn de bouwwerken op deze plek altijd geweest. Geen wonder dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Het originele fort werd in 1087 aangesteld door William the Conqueror (Willem de Veroveraar) en deed dienst als bescherming tegen de veroveraars uit Normandië, kort nadat hij de Slag om Hastings won. In de centraal gelegen White Tower kun je het Koninklijke Arsenaal vinden. Je ziet hier bijvoorbeeld de wapenuitrusting van Henry VIII. Je kunt er wel honderden wapens en schilden van dichtbij zien, het is een van de grootste collecties van zijn soort in de wereld!
In het Jewel House kun je de kroonjuwelen van de Britse koninklijke familie zien, die bestaan uit ongeveer 24.000 edelstenen, die je zowel los als versierd op diverse soorten kronen kunt zien.
Een ander bijzonder element aan de Tower zijn de vele dieren die je overal kunt vinden. Deze beelden zijn een verwijzing naar alle exotische dieren die hier door de eeuwen heen gehouden werden. Van zebra’s, leeuwen, ijsberen tot zelfs olifanten, je kon het zo gek niet bedenken, of ze liepen hier rond. Vandaag de dag zijn de enige levende dieren in de Tower alleen nog de raven, die door de Raven Master verzorgd worden. De Raven zijn hier, omdat er volgens een oude legende altijd minstens zes raven in het kasteel moesten zijn om Engeland vrij van incidenten te houden!
Ik kan je aanraden een begeleide tour te doen met een van de Yeoman Warders, ook wel Beefeaters genoemd. Deze bewakers van de toren wonen ook binnen de muren van het kasteel en geven gratis rondleidingen van ongeveer een uur, die je meer vertellen over het leven in en rondom de Tower of London.
Mocht je op tijd een reservering hebben kunnen maken (meestal een jaar van tevoren al uitverkocht), dan kun je hier de Ceremony of the Keys bijwonen. Bij deze 700-jaar oude traditie worden de poorten van de Toren dagelijks geopend en gesloten door de Chief Yeoman Warder.
Een bezoek aan de Tower of London kan best wat tijd in beslag nemen, omdat er een flink aantal gebouwen is waar je in kunt, dus ik zou hier ongeveer een halve dag voor uittrekken. Kom gelijk bij opening om de grootste drukte te vermijden. Ook erg leuk voor kinderen! Omdat de gebouwen veel trappen en nauwe gangen hebben, is het niet overal heel toegankelijk voor iedereen, er is bijvoorbeeld beperkte toegang voor rolstoelgebruikers.

FACT SHEET 

Naam Attractie: Tower of London

Adres: Tower Hill, City of London, London EC3N 4AB

Openingstijden: Dagelijks geopend op Maandag & Zondag van 10:00 tot 16:30 (in de zomer tot 17:30), Dinsdag tot Zaterdag van 09:00 tot 16:30 (in de zomer tot 17:30), behalve tussen 24-26 december en op 1 januari.

Metrohalte: Tower Hill

Entreeprijs: Tickets zijn rond de £22.70 voor volwassenen en £10.75 voor kinderen. Dit is inclusief toegang tot de Tower of London, toegang tot alle tentoonstellingen (inclusief de kroonjuwelen), een Yeoman Warder tour, live historische toneelspelen (wanneer beschikbaar), activiteitenroutes voor kinderen.

Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #TowerofLondon #LondonTower #Castle #Fort #History

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je het volgende ticket met korting van tevoren reserveren:

  • Tower of London Tickets
    • EUR €31,50(Volwassene 16+) of EUR €15 (Kinderen 5-15). Kids onder de 5 jaar zijn gratis. Met 60+ of studentenkaart betaal je EUR €24,50. Een familieticket is EUR €80 (2 volwassenen + 3 kinderen of 1 volwassene + 4 kinderen)
  • MP3 tour – City en Tower of London
    • EUR €6,00

KORTINGSPASSEN

De Tower of London kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

LEES ONZE REVIEW

Bezoek de Tower of London en Ontbijt met de Raven! || The London Tester

BEKIJK ONZE VIDEO

binnenkort

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van de Tower of London zijn onder andere de Tower Bridge en Tower Bridge ExperienceHMS Belfast, The Shard, London Wall en het Jack The Ripper Museum.

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.