Vliegveld London Gatwick Airport (LGW) || The London Tester

Vliegveld London Gatwick Airport (LGW)

The London Tester vertelt je alles dat je moet weten over vliegveld London Gatwick Airport

Gatwick is ook een populair vliegveld, zowel voor locals als voor toeristen. Het vliegveld is prettig en er landen en vertrekken veel vluchten van onder andere EasyJet, KLM en Britsh Airways.

Het vliegveld heeft twee terminals (Noord en Zuid, dus altijd even goed op je ticket kijken welke je heen moet!), die met een mono-rail met elkaar verbonden zijn.

 

Officiële Website: www.gatwickairport.com

Locatie London Gatwick Airport: Ten Zuiden van Londen

Afstand tot het centrum van Londen: 45+ km

Aantal passagiers in 2017: 45.6 miljoen 

 

Bekijk de voordeligste vluchten naar Londen op Skyscanner

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

Meest ideaal als je reist naar: Centraal of Zuid-Londen, zoals Brixton, Clapham, Wimbledon, Westminster en de South Bank. De Gatwick Express komt aan bij Victoria Station, vanaf waar je met de metro (Victoria line, Circle line en District Line) gemakkelijk reist naar onder andere Kensington, Liverpool Street en Kings Cross. 

Londen Gatwick naar centrum: Vanaf dit vliegveld heb je veel verschillende opties om de stad in te komen. Zo zijn er de relatief goedkope National Express bussen (reistijd tussen de 75 minuten en twee uur, afhankelijk van het verkeer en je bestemming), de ‘gewone’ trein (Southern Railway en Thameslink naar London St. Pancras, London Bridge, City Thameslink of Farringdon, daar stap je dan over op de metro of locale bus), je moet hier een apart kaartje voor kopen, ongeveer 55 minuten en ze gaan elk kwartier), of de Gatwick Express (naar Victoria Station, ongeveer 30 minuten, boek deze ruim van tevoren online om geld te besparen).

Wij raden NAAR het vliegveld toe nooit bussen aan, omdat het verkeer in Londen zo megadruk is dat vertragingen vaak voorkomen, maar vanaf het vliegveld de stad in zou je het erop kunnen wagen als je geld wil besparen. Alle treinen en bussen gaan vanaf de Zuid-Terminal. 

Boek online de Gatwick Express trein naar Londen en bespaar geld!

Boek online de National Express bus van Gatwick naar Londen en bespaar geld!

Je kunt tegenwoordig ook met je Oyster Card betalen aan boord van alle drie bovengenoemde treinen, maar als je je reis online boekt scheelt dit zeker 10% op een ticket. 

Een taxi kunnen we vanaf Gatwick niet aanraden, dan ben je minimaal £ 75 pond kwijt. Uber kan goedkoper zijn.

Nadeel van deze luchthaven: Gatwick is wel het op twee na drukste vliegveld van Londen, terwijl er maar één landingsbaan en één startbaan zijn (die zo dicht op elkaar liggen dat ze niet eens tegelijkertijd gebruikt kunnen worden), dus je kunt hier wel regelmatig op vertragingen rekenen. 

Luchthaven hotel review: YOTEL Gatwick Airport (www.48houradventure.com)

Geheime Tip: Als je in de Zuid Terminal aankomt, ga daar dan gelijk naar de toiletten (voor je bij de winkels Boots en M&S aankomt). Ze zijn mega-groot, schoon en hebben in elk hokje een eigen wasbak, handdroger en plek om je koffer te laten. Perfect voor je de trein in gaat! 

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.