Vliegveld London City Airport (LCY) || The London Tester

Vliegveld London City Airport (LCY)

The London Tester vertelt je alles dat je moet weten over vliegveld London City Airport

Als je iemand die in Londen woont vraagt naar zijn of haar meest favoriete vliegveld, dan zullen ze 9 van de 10 keer waarschijnlijk City Airport zeggen, terwijl dat voor Nederlanders misschien niet eens in hun opkomt. Dit is de enige luchthaven die ook daadwerkelijk in de stad ligt en met een directe verbinding met het metronetwerk kun je in no-time op je bestemming aankomen, zonder daarvoor speciale dure treinkaartjes nodig te hebben.

Je komt hier met vluchten vanaf Amsterdam en Rotterdam en op deze luchthaven vind je voornamelijk zakenreizigers. Het vliegveld is lekker klein en er is ook maar één landingsbaan, dus er gaan niet heel veel vluchten. Je kunt vrij snel door de douane en bent binnen no-time bij de gates. I love it!

Officiële Website: www.londoncityairport.com

Locatie London City Airport: Oost-Londen

Afstand tot het centrum van Londen: 10+ km

Aantal passagiers in 2017: 4.5 miljoen

Bekijk de voordeligste vluchten naar Londen op Skyscanner

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

Meest ideaal als je reist naar: De meeste bestemmingen in de stad die aan een metrohalte liggen die vanaf Bank station te bereiken zijn. Vooral als je in het oosten moet zijn (Stratford, Shoreditch, Greenwich, het gebied rondom London Bridge of rondom Liverpool Station), dan is dit het meest relaxte airport.

Londen City naar centrum: Direct aan City Airport ligt een DLR (Docklands Light Rail, de mint-groene lijn) verbinding, die je helemaal tot station ‘Bank’ kunt nemen en dan kunt overstappen op de rest van het metronetwerk. Je kunt ook naar Canning Town gaan met de DLR, waar je op de Jubilee line kunt stappen. DLR’s gaan ongeveer elke 8-15 minuten vanaf halte City Airport, dat in zone 3 ligt. Voor gebruik van de DLR heb je een Oyster Card nodig, die je in de Visit Britain shop makkelijk kunt kopen. Wij schreven ook een compleet artikel over de Visitor Oyster Card, voor als je meer informatie wilt hebben.

Natuurlijk kun je ook een taxi bestellen, reken op ongeveer £35 tot £45 om naar centraal Londen te reizen met de ‘Black Cab’ taxi. Uber kan goedkoper zijn!

Op City Airport kun je huurauto’s regelen bij onder andere Avis, Europcar, Budget en Hertz. Vaak is het goedkoper dit vanaf het vliegveld te doen en het scheelt je echt veel tijd omdat je gelijk aan de rand van de stad zit. Perfect als je gelijk op doorreis gaat en bijvoorbeeld Zuidoost Engeland gaat ontdekken.

Nadeel van deze luchthaven: De budget airlines vliegen niet naar deze bestemming, dus je ticket zal duurder zijn. Ga je boeken, probeer dan de tijden van de zakenmensen te omzeilen (niet heel vroeg in de ochtend en niet laat in de avond door de week). Het schijnt het dat dit vliegveld de meeste vertragingen/annuleringen heeft in vergelijking met alle andere vliegvelden in Londen, maar hier heb ik zelf maar één keer last van gehad (*klopt op hout*).

Geheime Tip: Vanaf dit vliegveld krijg je prachtige uitzichten op centraal Londen (klik voor alle foto’s) en kun je -als je aan de rechterkant van het vliegtuig gaat zitten- onder andere Tower Bridge, de Shard, de Tower of London en het O2 Stadium te zien.

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.