Vliegveld London Stansted Airport (STN) || The London Tester

Vliegveld London Stansted Airport (STN)

The London Tester vertelt je alles dat je moet weten over vliegveld London Stansted Airport

Omdat wij in het oosten van Londen wonen, is het Stansted Londen Airport een van onze ‘favoriete’ (bij gebrek aan een beter woord) luchthavens van Londen en gebruiken we deze zelf het meest. Dit is waar je met Ryanair vanaf Eindhoven (of Dusseldorf Weeze voor de mensen in Limburg!) komt, dus het is ook vaak de meest goedkope optie om tussen Nederland en Londen te vliegen.

Het kan er flink druk zijn bij de douane, maar wij houden altijd 1,5 uur aankomst voor de echte vertrektijd aan (zonder in te checken bagage) en hebben daar nooit problemen mee.

 

Officiële Website: www.stanstedairport.com

Locatie London Stansted Airport: Ten Noordoosten van Londen

Afstand tot het centrum van Londen: 55+ km

Aantal passagiers in 2017: 25.9 miljoen 

 

Bekijk de voordeligste vluchten naar Londen op Skyscanner

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

Meest ideaal als je reist naar: Alles rondom Liverpool Street, of in Oost-Londen (zoals Stratford/Shoreditch, etc.).

Londen Stansted naar centrum: Er zijn diverse opties om van Stansted naar Londen centrum te reizen, zoals de Easybus, Airport Bus Express (voorheen Terravision) en de meestgebruikte optie: de National Express (naar London Victoria, ongeveer 50 minuten) die erg goedkoop is en dus goede optie is van het vliegveld de stad in, omdat die gelijk bij aankomst buiten klaar staat (hoewel de reistijd wel meer dan een uur is, zeker met veel verkeer!)

Boek online de National Express bus van Stanted naar Londen en bespaar geld!

Wij gaan NAAR het vliegveld altijd met de Stansted express trein, omdat die het meest betrouwbaar is. Deze duurt 47 minuten tot Liverpool Street (of 36 minuten naar Tottenham Hale, waar je op de metrolijn Victoria Line kunt stappen) en is redelijk prijzig (de trein is goedkoper als je deze meer dan een maand van tevoren online boekt, je kunt hier niet je Oyster Card gebruiken!), maar je zit wel altijd relaxed, dus wij vinden het waard.

Boek online de Stansted Express trein naar Londen en bespaar geld!

Nadeel van deze luchthaven: Vliegveld Londen Stansted ligt bijna 50 kilometer van Londen af, dus het duurt wel even voor je er bent, houdt hier rekening mee! Ook is het er altijd mega-druk, zowel bij de douane als daarna. Ze hebben de luchthaven opgeknapt laatst, maar er lijkt nog steeds te weinig plek voor iedereen. Er is wel een HEMA, dat dan weer wel. 

Luchthaven hotel review: Hampton by Hilton (www.traveladdictuk.com)

 

6 Vliegvelden Londen: Welke is het beste naar het centrum? || The London Tester || #Londen #London #Airports #Vliegvelden #CityTrip #WeekendBreak #Travel #Reizen #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie

 

Delen / Bewaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.